Barcelonské duo si po historickom víťazstve 4-0 nad Azzurri v Kyjeve pripomenulo životy ich priateľov, ktorí už navždy opustili tento svet.

Cesc Fabregas venoval triumf Španielska na Eure 2012 rodine bývalého liverpoolskeho obrancu Mikiho Roquého.

Miki Roqué zomrel vo veku 23 rokov v priebehu šampionátu po tom, čo prehral svoj boj proti rakovine. Jeho smrť dala veci pre tím Vicente del Bosqueho do inej perspektívy.

Obranca Seville Antonio Puerta odišiel v 2007, kým kapitán Espanyolu Dani Jarque umrel v 2010 a Fabregas si neváhal pripomenúť týchto mužov vo svojej hodinke slávy.

„Mám tričko s menami ľudí, ktorí nás opustili, no navždy zostanú s nami. Vážime si život, obzvlášť teraz. Toto je pre celú rodinu. Dúfam, že si to užijú tak veľmi, ako len budú môcť za týchto okoloností,“ uviedol Fabregas pre Telecinco.

Stredopoliar potom zdôraznil, že výhra 4-0 nad Taliansko je pre Španielsko „ohromná“ a vracia úder tým, ktorí európskych šampiónov kritizovali za ich štýl hry.

„Toto je ohromné. Prvý gól nás posunul na pole position a od toho okamihu sme predvádzali úžasný výkon. Vždy musíte finále vyhrať, no je to oveľa lepší pocit, keď to dokážete takto.“

Je to skutočne, vážne úžasné. Jeden z najlepších dní v mojom živote. Nemyslím si, že si uvedomujeme, čo sme dokázali. Ale časom nám dôjde, čo sa nám podarilo.”

Ak by mi toto niekto povedal predtým, neveril by som, že by sme mohli vyhrať 4-0. Bolo to ťažšie, než sa zdalo. Zápas sa v skutočnosti skončil, keď bol ich počet zredukovaný na 10 hráčov pre zranenie Thiaga Mottu.”

Sme nudní? Nemyslím si, že ľudia, čo si myslia, že sme nudní, rozumejú tomuto športu.”

Aj stopér Gerard Piqué mal vo svojej mysli Mikiho Roquého.

Chceli by sme venovať víťazstvo rodine Mikiho Roquého. Miki, sme s tebou,” povedal zadák Telecinco.

Niekdajší bek Manchestru United sa domnieva, že Mottov odchod vystavil Talianom stopku, hneď na čo vychválil výkon španielskej defenzívy.

V prvom polčase sme nemali loptu v moci toľko, koľko by sme chceli, no stále sme dokázali vsietiť dva góly. Všetko sa zjednodušilo, keď sa Motta zranil.”

Celý tím fungoval v defenzíve dobre. Boli sme veľmi dobrí v bránení a to nám, samozrejme, dosť pomáha, nakoľko máme vpredu množstvo kreativity.”

zdroj: goal.com; foto: daylife.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.