Barcelonský stredopoliar získal ocenenie, ktoré jeho klubový spoluhráč Xavi Hernández vyhral na Eure 2008. Iniesta bol menovaný za muža zápasu proti Taliansku (skupinová fáza), Chorvátsku a opäť proti Azzurri, tentokrát vo finále.

Po tom, čo bol Xavi Hernández zvolený najlepším hráčom európskeho poháru v 2008, ďalšiemu z Barcelončanov sa dostalo významného uznania v tohtoročnom vydaní súťaže. Tento krát bol na ťahu Andrés Iniesta. Hráč FC Barcelona bol vymenovaný za najužitočnejšieho hráča turnaja v Poľsku a na Ukrajine po tom, ako španielska reprezentácia porazila Taliansko pomerom 4 gólov k 0. Španiel bol najlepším hráčom finálového stretnutia pred kolegami Xavim a Jordim Albom, ktorí obaja podali fantastické výkony.

3x man of the match

Iniesta dostal nálepku muža zápasu hneď v troch dueloch zo šiestich španielskych zápasov vďaka jeho brilantným výkonom. Prvý prišiel proti Taliansku, druhý proti Chorvátsku a nakoniec aj v trofejovom finále proti modrej squadre. Ako bonus bol Iniesta vo finále v 88. minúte striedaný a od fanúšikov sa mu dostalo standing ovation. Excelentné predstavenie barcelonského stredopoliarskeho maestra na Eure iba podporuje jeho šance v boji o Ballon d’Or.

Kľúčom v zostave Del Bosqueho

Iniesta figuroval v základnej zostave Španielska po celý turnaj, odohral celkovo 551 minút z 570 možných. Ako kľúčový hráč ofenzívy Del Bosqueho, Iniesta si pripísal jednu asistenciu a organizoval hru Španielska v útočnej fáze. Vo finále s Talianskom nasmeroval brilantný pas na Cesca Fàbregasa, ktorý asistoval Silvovi na prvý španielsky gól. Okrem toho ukázal vysokú úroveň komunikácie s novým klubovým spoluhráčom Jordim Albom. Toto ocenenie je nepochybne odrazom toho, ako veľmi dôležitý je pre FC Barcelona a pre španielsky národný tím.

zdroj: fcbarcelona.com; foto: daylife.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.