Iniesta : "Brunete bol jeden z najdôležitejších turnajov pre mňa. Bolo to po prvý krát keď sme hrali mimo Albacete a šli sme von ako tím. Moja história s Brunete sa začala v roku 1995, bol som v "Alevín B" a oba tímy trénovali spolu (Alevín B a Alevín A). V ten rok sa tréner Alevínu A rozhodol zobrať ma na turnaj s nimi. Bol to veľmi dobrý prvý kontakt. Skončili sme štvrtí, zažil som dobré časy, bola to dobrá skúsenosť. A mám veľmi dobré spomienky na to."

José Ramon de la Morena : "Bol veľmi malý, tenučký a bol azda najmladší na turaji. Mal deväť rokov, blízko ku desať ale nemal desať ešte. Hral s chlapcami, ktorí mali 11 rokov. Bo lepší ako ostatní, ale toho roku ešte nebol najlepší. Možno to bolo preto lebo hral so staršími chlapcami. Vrátil sa v roku 1996 a vtedy už bol najlepší na turnaji."

Iniesta : "Bol to zvláštny rok lebo Albacete sa prepadlo do Segunda División. To znamená, že by som nebol hral na turnaji keby že dva tímy by nemali problémy. Vďaka Bohu že sa Albacete udržalo v Primera División."

TV komentátor : "Aký krásny kúsok od Andrésa."

Iniesta : "Ako turnal spel do neskorších štádií a my sme vyhrávali zápasy, veci šli dobre a to bolo niečo nové pre nás. Mysleli sme si dokonca, že to môžeme aj vyhrať. Boli sme veľmi šťastní, motivovaní, ale napokon sme skončili až tretí a ja som bol menovaný za najlepšieho hráča turnaja. Verím, že pre mňa a Albacete to bol jeden veľmi dôležitý turnaj a predovšetkým, mali sme sa dobre.

TV komentátor : "Aká skvelá prihrávka od Andrésa ku Carlosovi... Aká nádhera! Škoda že to bolo príliš dlhé. Ale dobehne tú loptu ešte predtým ako vyjde za čiaru. Stupuje na loptu. Keby sa mu to podarilo tak by sme mu tlieskali až do smrti."

"Lopta pre Andrésa. Čo Andrés dokáže s loptou je senzačné. Chcel som povedať Zlaté kopačky. Je najlepší hráč na turnaji. Albacete bude zahrávať rohový kop. Albacete devastuje Athletic."

"Prichádza Andrés. Strieľa, GÓÓL."

Iniesta : "Tak celkom úprimne som si myslel, že Brunete ma nepustí do žiadného klubu v prvej divíźii. Prišiel som do Brunete aby som mal zábavu a hral so spoluhráčmi. Nikdy som si nemyslel, že to dotiahneme do semifinále. Ale veci nám vyšli a my sme šli ďaleko. To mi dovolilo vyhrať svoju prvú trofej."

José Ramon de la Morena : "Pamätám keď Radomir Antić nám povedal, že najlepším hráčom turnaja bol Andrés Iniesta. A že bude to opora pre národný tím Španielska. Znela to ako veľká vec a boli sme trochu prekvapení a zobrali sme si od neho viac rád. Jednou z vecí, ktorú nam povedal Antić bolo, že (Andrés) nerobí žiadne chyby. Nevedeli sme napočítať jedinú chybu. Nemal žiadnú zlú prihrávku, nikdy vehementne neprotestoval, nerobil grimasy, bol to perfektný hráč - a v ten večer sme ho zvolili za najlepšieho hráča turnaja."

Iniesta : "Možno po turnaji, po niekoľkých dňoch si uvedomíte, že ste dosiahli niečo veľmi dôležité pre tím ako Albacete, čo nie je veľký tím ale mládež má dobrú. taktiež som sa naučil veľa od trénerov. Napríklad Catali, Vito, Andrés... stáli stále za nami a stále chceli aby sme sa niečo nové naučili každý deň. Pamätám si pár spoluhráčov, s ktorími som ešte stále zadobre ako Mario, Bruno, David, José Carlos, Carlos... spolu sme prežili veľa pekných momentov. Turnaj Brunete mi pomohol dostať sa do Barcelony, ale pre nich ja som bol tiež jednou peknou skúsenosťou.

José Ramon de la Morena : "Pamätám, že v ten istý deň keď turnaj skončil, mala Barca, ktorá mala stále dobrých skautov a vedela o všetkom, mala záujem ho zlanáriť do vlastnej akadémie La Masia, a on so skormnosťou ktorú stále mal im povedal, aby sa išli spýtať jeho otca."

Iniesta : "Využijúc fakt, že som bol najlpší hráč na turnaji som dostal možnosť ísť do Port Aventura s mojimi rodičmi. Rozhodli sme sa ísť pozrieť do Barcelony, pozrieť La Masiu, vidieť ako trénujú mládežnícke tímy. Boli sme tam na weekend a myslím si, že aj tento výlet mi bol veľmi dôležitý a pomohol mi priblížiť sa krok bližšie ku Barcelone.

José Ramon de la Morena : "Rozhodol som sa ho pozorovať z diaľky, bez telefonátu, bez obťažovania. Rozprával som s Llorenc Serra Ferrerom, kto mal v tých časoch záujem hľadať talenty pre mládež a ktorý ho objavil. Povedal mi o ňom zázraky. Andrés prežíval ťažké obdobie. Mal 12 a žil sám v Barcelone a preplakal veľa nocí."

Iniesta : "Tak, hneď ako turnaj skončil začal sa pre mňa nový život. Iný život, život s radikálnou zmenou. Od bývania spolu vo Fuentalbila s rodinou, robenia vecí s nimi a kamarátmi. Zmeníte to a idete do La Masia, s cudzími ľuďmi. Všetko je nové a je tu brutána zmena v žiivote. Mal som ťažkosti adaptovať sa, ale vďaka kolegom a ľuďom ktorých som stretol to bolo ľahšie, uľahčšili mi túto periódu."

José Ramon de la Morena : "Na tom turnaji sme ho volali "5ka z Albacete". Videl si 5ku z Albacete? Všimol si si 5ku z Albacete? Nevedeli sme, že 5ka z Albacete je Andrés. A vôbec nie Iniesta, lebo povedal že sa volá Andrés. Je to jeden z pokladov, ktoré mám doma.

Iniesta : "Myslím si, že keby som nešiel na ten turnaj tak teraz nie som tam kde som. Preto je jeden z najrozhodujúcejších turnajov pre mňa Turnaj Brunete.

Zdroj: Andrés Iniesta.es, Youtube

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.