Podľa britského denníka The Sunday Mirror sa bude reprezentačný útočník Wayne Rooney (24) v januári sťahovať z Old Trafford. Rozhodnutie údajne padlo po sérii hádok medzi hráčom a trénerom Sir Alex Fergusonom.

Rokovania o novej zmluve, ktorá by zabezpečila že Rooney ostane v Manchestri počas svojich najlepších futbalových rokov jednoducho stroskotali a preto sa špekuluje, že internacionál v januári opustí klub. Wayne podľa denníka neprehodil ani slovo s Fergusonom od jeho návratu po reprezentačnej prestávke.

Aj španielske zdroje (El Mundo Deportivo, AS) informovali o tom, že ich vzťah sa už nedá dať do poriadku. Fergusonovi sa nepáči, že Rooney sa zaplietol do sex-aféry s dvoma prostitútkami kým jeho manželka Coleen čaká bábätko a je už v piatom mesiaci tehotenstva. Podľa trénera sa toto správanie nedá rešpektovať a hráč priniesol hanbu na seba a na klub.

Ferguson vraj povedal Rooneymu že : „Poškodil si reputáciu klubu a nie si už hráčom ktorým si kedysi bol.“

Očakáva sa opäť jeden z megatransferov, do ktorého bude samozrejme okrem Manchestru zapletený jeden z kvarteta Manchester City, FC Chelsea, Real Madrid či FC Barcelona. Okrem toho, že táto aféra poriadne zatriasla Rooneyho manželstvom, tak stálo ho to aj lukratívnu sponzorskú zmluvu s Coca Cola v hodnote £7 miliónov.

Prvé nezhody prišli keď Ferguson vynechal útočníka z tímu na zápas proti Evertonu. Škót týmto chcel Wayna ušetriť pred kritikou fanúšikov Evertonu, ktorí mu neodpustili prestup do ManU v roku 2004 za £20 miliónov.

Osoba blízko ku obom prezradila : “Rooney je jeden z hráčov, ktorí sú pripravení postaviť sa Fergusonovi v šatni. Stále tam bol určitý vzájomný rešpekt medzi nimi, ale ten sa po nezhodách stratil a nikdy sa to už nedá do poriadku.”

Pred vypuknutím celej aféry požadoval forward zdvojnásobenie jeho £ 100,000 týždenného platu, ale teraz sa zdá, že klub ho na sto percent predá. Skupina majiteľov okolo Malcolma Glazera sa topí v dlhoch. Manchester má deficit vo výške £ 800M a hráčov odchod by mohol tento problém trochu zmierniť.

Otázkou iba ostáva, či sa Rooney rozhodne pre ostrovy alebo pokúsi sa uspieť mimo neho. Keď hej, tak ašpirantmi na prestup bude najmä Real Madrid a Barcelona. Keď bude Rooney túžiť potom aby čo najviac naštval Fergusona tak prestúpi do Chelsea, alebo ešte lepšie, do Manchetru City.

Zdroj: The Sunday Mirror, El Mundo Deportivo, AS

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.