Po včerajšom semifinálovom zápase medzi Bayernom a Barcelonou (4:0) sa svetové športové médiá nevenujú takmer ničomu inému, len geniálnemu výkonu Bayernu proti bezmocnej a tápajúcej Barcelone. Mnohé média dokonca prirovnávajú včerajšiu porážku k porážke a následnému ukončeniu éry "Dream teamu" vo finálovom zápase s AC Miláno, ktorý tiež skončil 4:0 v neprospech katalánskeho veľkoklubu.

Bild: Bayern rozobral Barcelonu

Boli považovaní za najlepší tím, potom však prišli na štadión do Mníchova, kde sa konalo galapredstavenie Mníchova proti Barcelone 4:0. Messi, „zázračná blcha“ Kataláncov, neukázala svoje kvality, pretože sa ešte stále úplne nezotavil zo zranenia hamstringu.

Kicker: Bayern pozametal s Barcou a ich plánmi v Londýne

Bayern po víťazstve nad Barcelonou stojí viac než jednou nohou vo finále Ligy Majstrov. Víťazstvo bolo jasné a spravodlivo zaslúžené. Bavori pokračujú naháňačku za triple! Mníchovský magický večer!

L´Equipe: Barcelonská ofenzívna kapitulácia

Ako sa predpokladalo, Barcelona mala v utorkovom zápase Ligy Majstrov proti Bayernu (4:0) väčšie držanie lopty. Avšak, na rozdiel od hráčov Juppa Heynckesa, nevedeli čo majú vlastne hrať. Mať loptu je dobré, vedieť čo s ňou je však ešte lepšie. Držanie lopty Bayernu bolo dokonca len 34,3%, čím dosiahli najnižšie držanie lopty od 8. apríla 2009, napriek tomu boli oni tým tímom, ktorý si viac zaslúži účasť vo Wembley.

Ako už býva zvykom, domáce – španielske – médiá boli po včerajšom zápase veľmi kritické. Treba však povedať, že včerajší výkon ani nemohol ostať bez odozvy.

Marca: Historická porážka

Je to takmer 20 rokov, odkedy Barcelona obdržala podobný gólový debakel ako vo včerajšom zápase v Allianz Aréne. Bol to práve rovnaký debakel, ktorý pochoval niekdajší „Dream team“, a teda finálový zápas s Milánom, ktorý dopadol výsledkom 4:0 v neprospech Blaugranas.

AS: Koniec cyklu

Každý veľký tím je odsúdený na zatienenie veľkou porážkou. Jeden z týchto prípadov sa odohral aj včera, pričom ani chyby rozhodcu nemôžu byť pre tento výkon ospravedlnením. Barca včera prežila krutú prehru v Allianz Aréne, ktorá sa odohrala ako mohutný cyklón a oddialila tým účasť vo finále vo Wembley. Napriek krutej prehre, ktorá bola skutočne veľmi krutá, by sa mala Barca obzrieť najmä za tým, ako sa sem dostala... Facka bola krutá, cesta spektakulárna.

Mundo Deportivo: Nočná mora v Mníchove

Včerajšia Barca pripomína nepopulárne finále v Aténach tzv. „Dream teamu“ proti Milánu. Počas mnohých momentov v zápase bolo možné badať podobné obrázky hry ako v spomínanom finále proti Talianom. Barcelona bola v Allianz Aréne na nepoznanie. Veľmi smutné. Tím, ktorý sa po šiestykrát v rade dostal do semifinále Ligy Majstrov, sa teraz musí s LM rozlúčiť na domácej pôde ako šampión proti skvelému Bayernu.

Sport: Najsmutnejšia noc

Návrat Lea Messiho, ktorý dostal povolenie hrať len tesne pred zápasom, nepomohol Barce vyhrať nad Bayernom. Najlepší tím uplynulých rokov narazil na najlepší tím súčasnosti a utrpel najväčšie poníženie posledných rokov. Barca vošla vyčerpaná a bezmocná do poslednej fázy sezóny. Proti tímom ako je Bayern sa za to kruto platí. Konečný stav 4:0 znamená, že sen o piatom triumfe je takmer nemožné naplniť. Len zázrak by to ešte mohol zachrániť.

zdroj: mundodeportivo.com, as.com, lequipe.fr, bild.de, kicker.de, marca.com, sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.