Ženský tím na čele s trénerom Xavim Llorensom zaznamenal mimoriadne úspešnú sezónu. Včerajším víťazstvom nad Zaragozou barcelonské ženy získali už tretiu trofej v tejto sezóne. Ženský futbal pre mnohých nie je až tak atraktívny ako jeho mužský proťajšok, nádherný gól po samostatnej akcii, ktorý strelila Alexia, však dokazuje, že aj nežnejšie pohlavie vie ako sa s loptou narába.

Barcelonský ženský tím zakončil podarenú sezónu víťazstvom v pomere 4:0 proti tímu Prainsa Zaragoza na štadióne vo futbalovom komplexe Ciudad del Fútbol de Las Rozas v Madride. Išlo o finálový zápas Copa de la Reina (Pohár kráľovny). Okrem tejto trofeje sa tímu v tejto sezóne podarilo vyhrať aj Copa Catalunya, dominovali aj v lige, kde s dvojbodovým náskokom pred Athletic Club Bilbao obsadili so 76 bodmi prvú priečku.

Skóre zápasu otvorila v dvadsiatej piatej minúte Vicky Losada, na 2:0 zvyšovala Sonia Bermúdez, do polčasu pridala už spomínaný nádherný gól Alexia. Polčasová prestávka prišla kvôli veľkej madridskej horúčave vhod, viac oddýchnuto pôsobili hráčky Barcelony, ktoré po dvadsiatich dvoch minútach druhého polčasu pridali do siete Zaragozy štvrtý gól. Pre Vicky Losadu to bol druhý gól tohto zápasu. Dobrú prácu odviedol celý tím, najkrajším momentom zápasu však bola pekná individuálna akcia Alexie, označenej za ženu zápasu, ktorá sa efektne dostala za dvojicu brániacich hráčok Zaragozy a brankárka Zaragozy už nemala nárok.

Ženy hájace farby Blaugranas, tak ukázali, že aj ony vedia predviesť pohľadný futbal, ktorý je navyše aj efektívny. Po zisku troch trofejí o tom nemôže byť ani sporu, dúfajme, že aj ich nasledujúca sezóna bude minimálne tak úspešná.

zdroj: fcbarcelona.com, youtube.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.