Nedávno si nádejný útočník FC Barcelona Jeffren Suaréz našiel čas pre rozhovor s Katalánskym denníkom SPORT. Nosnou témou celého rozhovoru bolo prečo sa túto sezónu takmer vôbec neukazuje na ihrisku.

Po fyzickej stránke si v poriadku?

"Mám za sebou lekársku v prehliadku spred troch týždňov a cítil sa fajn."

Prečo si túto sezónu odohral dokopy len jednu minútu?

"Tak to neviem. Rozhodnutie urobil tréner a ja nato nemôžem nič povedať. Jediné čo mi ostáve je tvrdšie na sebe pracovať a čakať na svoju príležitosť."

Čo si myslíš o tom, že niektorí vravia, že váš káder je primalý?

"Nič, ale núti vás to zamyslieť sa. No aj tak, jediné čo môžem urobiť je makať na sebe tak tvrdo ako to len ide."

Si trpezlivý?

"Áno. Cítim sa tu pohodlne viac ako kdekoľvek inde. Myslím na Barcu pretože tu chcem zostať aj napriek tomu, že netrávim toľko času na trávniku ako by som si sám prial."

Čo je horšie: byť zranený alebo byť zdravý no nehrať?

„Pozerať sa na zápas z lavičky a nehrať je ťažké, ale podľa mňa je horšie ak je človek zranený, pretože potom musí čakať. No na druhej strane, ak vidíte svojich spoluhráčov hrať a na tréningoch trénujete na naozaj vysokej úrovni, no predsa sa do zápasu nedostanete nie je nič príjemné. No moji priatelia aj rodina ma podporujú.“

Naučil si sa zostať pokojným?

"V uplynulom roku bolo pre mňa takisto ťažké dostať sa na ihrisko. Na konci sezóny som niekoľko príležitostí mal a poučil sa z toho. Tento rok sa nič nezmenilo. Aj v tejto chvíli je to ťažké pretože chcem hrať no momentálne sedím len na lavičke."

Logika nám vraví, že vo veku 22 rokov musíš hrať, aby si napredoval. Rozmýšľal si aj nad odchodom?

"Nie, to vôbec nie. Chcem vyhrávať len tu. Viem, že to nie je jednoduché a k tomu mužstvo nemá veľa hráčov v kádri. Som si istý, že šancu skôr či neskôr dostanem a práve preto tu chcem zostať. Chcem sa dostať na vrchol nech to stojí čo chce. Už len byť tu je snom a predtým než odídem tu chcem určite niečo dokázať."

Aby si tu niečo dokázal, musíš prv od trénera dostať priestor na trávniku...

"Podobne to bolo aj vo finále Majstrovstiev sveta klubov. Dali mi príležitosť a ja som ju využil. Teraz musím čakať na ďalšiu možnosť a vyťažiť z nej ešte viac, aby tréner videl, že so mnou možno počítať aj do ostatných zápasov."

Si spokojný s výkonmi, ktoré si predviedol?

"Minulý rok som hral dobre proti Xerezu a Bilbau. Mal som to šťastie a skóroval som v oboch dueloch. Ľudia, ktorí ma stretávajú na ulici sa ma pýtajú, prečo nehrávam častejšie. Ich podpora mi pomáha. Vravia mi, že má využiť to, že mužstvo nemá príliš veľký káder. A to je dôvod prečo sa tak snažím."

Guardiola ti povedal, aby si ostal, pretože s tebou počíta, no skutočnosť sa ukazuje byť iná...

"Na začiatku sezóny mi povedal nech tvrdo makám, že príležitosti prídu. A je ťažké vidieť, že sa na trávniku takmer vôbec neukazujem. Neviem čo si o mne myslí, či som alebo nie som pripravený hrať, ale jeho rozhodnutie rešpektujem a naďalej budem tvrdo trénovať."

Posledné obdobie vzhľadom na to všetko asi pre teba veľmi príjemné nie je...

"Áno, pretože na momentálnu situáciu sa sťažovať nemôžem, aj napriek tomu, že na sebe makám. Akurát doma."

Ale boli tu aj hráči, ktorí boli od teba ďaleko horší...

"V šatni je treba jeden druhému pomáhať. Na depresie je miesto doma."

Možno si práve ty ten typ hráča, ktorého má Guardiola radšej v šatni...

"Nie je dôvod vytvárať konflikty medzi spoluhráčmi. To určite nechcem robiť, keďže sa každým snažím vychádzať dobre. To preto potom, keď sa dozviete zostavu na zápas a ja tam nie som, tak si myslím že ma síce nepovolal, ale je treba, aby si tam bol a svojím úsmevom podporoval ostatných spoluhráčov."

A to aj v prípade ak povolá niekoho z Barcy B na úkor teba?

"To určite zabolí, ale ešte raz - je to rozhodnutie trénera."

Kde sa vidíš v júni na budúci rok?

"Sám seba vidím v tej iste forme ako teraz, budem trénovať a hádam dostanem aj nejaký čas na trávniku. Dúfam, že sa dostanem na ihrisko aj počas Kráľovského pohára."

A ak všetko ostane po starom?

"Tréner rozhodne či ma chce alebo nie a to rozhodne o mojom ďalšom pôsobení. Ale ja chcem určite ostať."

zdroj: totalbarca.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.