Víťaz posledného ročníka tejto prestížnej ankety Lionel Messi pasoval do role favoritov na víťazstvo v tomto ročníku Andrésa Iniestu a Xaviho Hernándeza.

Messi si minuloročné ocenenie bezpochyby zaslúžil, keď sa výraznou mierou podpísal pod zisk historického trebble pre Katalánsky klub a jeho meno na 23-člennom nominačnom zozname pre tento rok nechýba. Na zozname sa takisto nachádza veľa hviezd z Majstrovstiev sveta vo futbale, predovšetkým Španielov.

France Football sa Messiho v jednom z rozhovorov opýtal, kto si podľa neho prvenstvo zaslúži a Argentínčan trval natom, že toto ocenenie najviac patrí do rúk jeho spoluhráčov z klubu, Iniestovi a Xavimu.

Vyhlásil: "Pomimo všetko ostatné by som si želal, aby Zlatá lopta zostala v našej šatni. Favoritmi na zisk sú Xavi a Iniesta, ktorý strelil gól aj vo finále a ktorý bol najlepším hráčom turnaja, aj napriek tomu, že vybrali Forlána."

"Majstrovstvá sveta pri finálovom výbere poriadne zavážia. Španielsko si triumf plne zaslúžilo, pretože hrali pekný futbal a dokázali sa vysporiadať s faktom, že boli favoritmi."

Messi sa zaroveň vyjadril ku klebetám, že je ochotný opustiť Barcelonu, no všetky tie reči odmietol, pretože si život v Barcelone vychutnáva: "Cítim sa tu veľmi dobre a vôbec netúžim potom, aby som odišiel. Nikdy neviete čo sa môže stať ak všetko vychádza podľa predstáv, no ale ak sa to skazí, kto vie? Nemôžete si byť istý ničím."

"Svoj život v Barcelone si vychutnávam a dúfam, že to tak ostane navždy."

zdroj: goal.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.