Keď FIFA v utorok oznámila nomináciu na Zlatú loptu, bolo zrejmé, že početné zastúpenie v nej budú mať hráči Španielska, aktuálneho majstra sveta. Pre Xabiho Alonsa je najväčším favoritom na zisk ocenenie Xavi.

Na Zlatú loptu je nominovaných sedem španielskych futbalistov a medzi nimi je aj Alonso, ktorý verí, že za svoje výkony na klubovej i reprezentačnej úrovni by mala cena putovať do rúk Xaviho.

„Rád by som sa pozrel na hráčov, ktorí boli mimoriadni na ihrisku počas posledných rokov a Xavi ich reprezentuje,“ povedal Alonso, ktorý sa vyjadril aj na adresu svojho spoluhráča s Realu Cristiana Ronalda.

„Je veľmi ambiciózny a je to typ hráča, za ktorého ste vďačný, že je vo Vašej zostave. Je úplne normálny a vždy rozmýšľa len o futbale,“ povedal Alonso pre magazín DT.

Alonso tiež zdieľal svoj pohľad na štart Realu Madrid do sezóny Primera Division. Klub je pohodlne na špici ligového poradie s 20 bodmi, ktoré získal v ôsmich dueloch.

„Je to nový rok s novými hráčmi a my pomaly rastieme. Myslím, že je ešte veľa vecí, ktoré by sme mali zlepšiť, ale výsledky sú stále dobré. Jose Mourinho je veľmi náročný tréner a tvrdý pracant. Rád je nad všetkým a je veľmi zameraný na detaily,“ dodal Alonso.

Zdroj: TopFutbal

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.