Po vysokom víťazstve nad Sevillou bol Pep Guardiola toho názoru, že jeho tím odohral doteraz najlepší zápas v sezone, no aj napriek tomu, že vyhrali, nie všetko fungovalo na 100%.

Tréner zo Santpedor si nemyslí, že jeho tím potreboval takýto zápas, aby sa vzchopil: "S výnimkou stretnutia proti Herculés hrali hráči stále dobre. Odovzdanosť pre zápas nikdy nechýbala," povedal Guardiola.

Kľúčom k víťazstvu bola kombinácia všetkých mechanizmov v tíme, čo malo za následok naozaj šialené tempo zápasu. "Hrali sme vynikajúco v prvej polovici z každého uhla pohľadu. Ukázali sme prevahu v momentoch, ktoré boli pre výhru rozhodujúce," pokračoval.

Ďalším veľkým pozitívom bol prelomenie streleckej smoly Davida Villu, ktorý v zápase zaznamenal dva góly a na štadióne sa mu dostalo veľkých ovácií. "Jeho vysoká mobilita nám umožňuje vytvárať si množstvo šancí v každom zápase," komentoval Guardiola výkon Astúrijca.

Na záver Guardiola komentoval aj momentálne najvážnejšiu tému v Barcelonskom klube, a to Achillovu šľachu Xaviho Hernandéza. Xavi opustil ihrisko v 60. minúte a Guardiola potvrdil, že sa po zápase cítil veľmi dobre a necítil žiadnu bolesť.


zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.