Barcelona si v prvom tohto sezónnom zápase Ligy Majstrov počínala vynikajúco. Hosťujúci Ajax Amsterdam inkasoval na Camp Nou až štyri góly, keď sa hetrikom blisol Messi. Skóroval aj Gérard Piqué.

1.polčas

Obe mužstvá začali opatrne s dôrazom na pozornú defenzívu. Práve kvôli tomu bolo šancí pomenej. Prvú vážnejšiu príležitosť zápasu mala Barca až v 15tej minúte, keď sa uvoľnil po ľavej strane Iniesta. Jeho prihrávku pred bránku však dokázala obrana hostí odpratať.

V 21.minúte dostala Barca možnosť zahrávať priamy kop, ktorého sa už tradične chopil Messi. A Leo opäť ukázal svoje majstrovstvo, keď loptu nechytateľne zakrútil presne k ľavej tyči. Vermeer nemal šancu.

Po góle Barca trochu poľavila z tempa a výsledkom toho bola veľká šanca Ajaxu v 31.minúte, keď po centri Bojana hlavičkoval Van Rhijn. Jeho pokus však Valdés dokázal vyraziť.

V poslednej minúte riadneho hracieho času mal po peknom sóle veľkú šancu Messi. Jeho strela však smerovala iba presne na brankára Vermeera.

2.polčas

Barca začala druhý polčas veľmi dobre, keď v 55.minúte dokázali domáci streliť druhý gól. Katalánci tentoraz využili rýchly protiútok, po ktorom poslal Busuets loptu na nabiehajúceho Messiho. Leo si následne obhodil obrancu Ajaxu a ľavačkou chladnokrvne zakončil.

Domáci po strelenom góle opäť trochu poľavili z tempa a nechali hrať aj svojho súpera, ktorý v držaní loptu za Kataláncami veľmi nezaostával. Ajax sa však do šancí aj napriek tomu nedostával.

V 69.minúte Barca opäť skórovala. Po rohovom kope Neymar naservíroval loptu presne na hlavu Gérarda Piquého, ktorý v čistej šanci nenechal nič na náhodu.

Po treťom góle domáci striedali a to hneď dvojnásobne. Z hracej plochy odišli Fábregas s Neymarom, a do hry sa zapojili Xavi s Pedrom.

V 74.minúte Messi skompletizoval hetrik. Leo si prebral loptu na hranici pokutového územia Ajaxu, naznačil strelu a následne loptu lišiacky zagúľal presne k pravej tyči.

Hneď po rozohrávke sa dostal do šance Ajax, pri ktorej Mascherano úplne zbytočne fauloval Serera vo vnútri šestnástky a rozhodca okamžite ukázal na biely bod. Sigthorsson však z penalty Valdésa prekonať nedokázal.

V 79.minúte striedali domáci aj tretíkrát. Nie úplne zdravého Piquého nahradil Marc Bartra.

Zostavy

FC Barcelona: Valdés (C) - Alves, Piqué, Mascherano, Adriano - Fabregas, Sergio, Iniesta - Alexis, Messi, Neymar

Ajax Amsterdam: Vermeer, Van Rhijn, Moisander, Poulsen, Duarte, Sigthórsson, De Jong (C), Bojan, Boilesen, Blind, Denswil

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.