V predposlednom, tridsiatom siedmom kole La Ligy Santander nastúpia zverenci Luisa Enriqueho na horúcej kanárskej pôde UD Las Palmas. Vzhľadom na pokročilú fázu aktuálneho boja o titul pôjde o mimoriadne dôležitý súboj, v ktorom si Katalánci nemôžu dovoliť zaváhať.

Bilancia vzájomných duelov medzi Las Palmas a Barcou vyznieva v prospech Blaugranas. Súčasní šampióni najvyššej španielskej ligovej súťaže v posledných piatich zápasoch vyhrali tri razy, kým v dvoch zvyšných stretnutiach sa body delili. Vôbec posledný súboj týchto dvoch celkov sa odohral v januári tohto roku, pričom domáca Barca vtedy nedala na Camp Nou pred viac ako osemdesiattisíc fanúšikmi svojmu súperovi najmenšiu šancu. Azulgranas napokon zvíťazili 5-0 po dvoch góloch Suáreza a presných zásahoch Messiho, Ardu Turana a Aleixa Vidala.

UD Las Palmas

Las Palmas sa v posledných dueloch nedarilo vôbec. Uplynulých päť stretnutí znamenalo pre celok Quiqueho Setléna len jeden jediný získaný bod, keď okrem zápasu s Deportivom Alavés odišli Los Amarillos ako porazení proti Bilbau, Leganés, Atléticu Madrid aj Gijónu.

Pokiaľ sa pozrieme na tabuľkové umiestnenie Las Palmas, hodnotíme, že toto družstvo s najväčšou pravdepodobnosťou hraničiacou už skoro s istotou nepredbehne priečku, ktorú obsadilo v minulom ročníku. Žltí si pripísali v uplynulej sezóne historické jedenáste miesto, pričom v tej aktuálnej sú štrnásti, už však bez rizika zostupu do Segundy División.

Najväčšou hviezdou a zároveň i najlepším strelcom Las Palmas je bez najmenších pochýb Kevin-Prince Boateng, ktorého si pamätáme ako sľubného tvorcu hry z Milána. Bývalý reprezentant Ghany má na svojom konte desať ligových gólov, pričom ďalšie zaujímavé meno je Jonathan Viera. Dvadsaťsedemročný útočník sa nachádza na vrchole svojej kariéry a na Kanárskych ostrovoch podľa všetkého našiel ideálne útočisko. No a v neposlednom rade nezabúdame ani na stopéra Mauricia Lemosa, ktorý má stále iba dvadsaťjeden rokov, avšak častokrát bol spájaný s viacerými veľkoklubmi, medzi ktorými nechýbala ani Barca. Pre zaujímavosť dodávame, že Uruguajčan patrí dokonca i medzi najlepších strelcov svojho tímu, keď aj napriek svojmu defenzívnemu postu zaznamenal päť presných zásahov.

V zajtrajšom dueli bude manažérovi Quiquemu najznámejší hráč jeho kádra, spomínaný Boateng, chýbať. Kevin-Prince má problémy s kolenom a chýbať budú aj zranený Castellano a sankciovaný Livaja. Posledným na zozname možných absencií je Gómez.

FC Barcelona

Kataláncom ide v posledných troch súbojoch tejto sezóny o všetko. Na Barcelonu čaká zajtra Las Palmas, v následnom tridsiatom ôsmom kole La Ligy Eibar a po ukončení ligovej sezóny neskôr ešte finále Copa del Rey, v ktorom Azulgranas nastúpia proti prekvapeniu menom Deportivo Alavés. Problém však spočíva v tom, že Barca pri pomýšľaní na double musí pozorne sledovať aj svojho úhlavného rivala z Realu Madrid, ktorý musí - pokiaľ chcú Blaugranas získať ligový titul - ešte zaváhať.

Najväčšou otázkou pred náročným stretnutím v Kanárii je bez najmenšíh pochýb Gerard Piqué, ktorý počas celého týždňa s mužstvom netrénoval, a tak sa začalo špekulovať o jeho zdravotnom stave. Okrem Geriho nemá k dispozícii Luis Enrique ani Rafinhu a Aleixa Vidala, dvoch dlhodobo zranených hráčov barcelonského kádra, o niečo väčším problémom by však mohol byť vykartovaný Sergi Roberto. Diskutabilný tiež bude štart Lucasa Digneho, ktorý si privodil zdravotné patálie v zápase s Villarrealom.

Hovorí sa, že dojem sa vytvára podľa poslednej spomienky. Podarí sa teda Luisovi Enriquemu zapísať sa do histórie katalánskeho veľkoklubu ako manažérovi, ktorý získal v troch sezónach tri ligové tituly a tri poháre z Copa del Rey? Je zrejmé, že hoci už teraz Astúrijčana môžeme považovať za jedného z najlepších trénerov histórie FCB, veľa priaznivcov bude jeho pôsobenie na Camp Nou hodnotiť práve podľa konca tejto sezóny. My dúfame, že sa vydarí.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 14. máj 2017 (nedeľa)

Čas: 20:00

Miesto: Estadio Gran Canaria, Kanárske ostrovy

Prenos: Digi Sport 1

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.