Posledné kolo ligy je tu. Barca má stále šancu na svoj 25. ligový titul, to by ale Madrid musel s Málagou zostať bez bodu. Katalánci sa musia sústrediť na svoj zápas, očakávať sa ale bude aj výsledok toho druhého.

Proti Eibaru to Barca vie. V poslednom stretnutí, ktoré tieto dve mužstvá odohrali, sa zrodil výsledok 0-4 a oveľa spokojnejší tak boli určite hostia. Barcelona musí teraz tento výsledok potvrdiť aj na domácom ihrisku.

FC Barcelona

Všetko alebo nič. Niet čo riešiť, iné ako výhra sa neberie a už len dúfať, že sa v Andalúzii udeje taký menší zázrak. Forma hráčov Luisa Enriqueho nedáva o favoritovi pochýb, ani výhra im ale nemusí stačiť.

Katalánci majú výbornú víťaznú šnúru, posledných 11 duelov na Camp Nou vyhrali a od éry Tita Vilanovu je to najlepšia séria klubu. Ak ide o zápasy s Eibarom, hneď posledných 5 ich dokázali vyhrať. Súpera pokorili v týchto dueloch 16 gólmi a inkasovali iba jediný raz.

Do boja určite nezasiahne Javier Mascherano, o ktorom sa stále nevie, či bude k dispozícii na pohárové finále proti Alavés. Umtiti s Piquém by to mohli utiahnuť, no a keby niečo, tak je tam stále aj Marlon.

Do zostavy sa dostane určite brankár ter Stegen, mierne otázny je štart Piquého, no a chýbať nebude rozhodne MSN. Čo sa zálohy týka, tam by sa mala ukázať osvedčená trojica Busquets, Rakitič a Andrés Iniesta.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitič, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar

Eibar

Aktuálne ôsmy tím tabuľky zažíva vydarenú sezónu, v ktorej ich okrem stálosti výsledkov zdobí aj pekná predvedená hra. Mužstvo, s ktorým sa Barca stretáva, patrí pritom k tým s najmenším rozpočtom v celej súťaži.

S posledných piatych zápasov vyhral iba jeden, proti Leganés. Inak to boli ale buď tesné prehry, alebo remízy. Mužstvo okolo Sergiho Enricha môže ale túto sezónu i tak najhoršie dopadnúť desiate, čo vôbec nie je zlé.

Eibaru budú chýbať Fran Rico, Nano a Luna. I tak ale budú vedieť zložiť istotne kvalitnú zostavu, ktorá sa bude usilovať o to, aby Eibar dosiahol svoje najlepšie umiestnenie v histórii, čo sa najvyššej španielskej súťaže týka.

Predpokladaná zostava: Yoel, Junca, Lejeune, Ramis, Arbilla, León, Escalante, García, Pena, Kike, Sergi Enrich

Info pre tipérov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.