Barcelona vycestovala v plnej zbroji na horúcu baskickú pôdu s cieľom vytvoriť si výhodnú pozíciu pred odvetou.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý bol dobrý v práci nohami, ale pri oboch inkasovaných góloch mal svoj malý diel viny. Pri prvom v 25. minúte si nepostrážil gólový center v päťke, aj keď treba úpovedať, že Raúl García ho realizoval famózne a pri druhom o tri minúty nato zas nepokryl bližšiu tyč. Tu však Williams strieľal z prvej, nečakane a razantne. V druhom polčase si skúsene počkal na oblúčik Aduriza a poľahky ho chytil (12 plusových, 2 mínusové body-známka 6).

Napravo v obrane nastúpil Sergi Roberto. Podal slabší výkon najmä v útočných snahách, dozadu to bolo spoľahlivé (16 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6).

Naľavo hral Jordi Alba, ktorý útok podporoval viac, ale pri prvom góle neustrážil jeho strelca a dostal aj žltú kartu za protesty (16 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6).

V strede obrany hral Gerard Piqué, ktorý podal bojovný výkon, no ako vodca obrany si to pri oboch góloch nezorganizoval dobre a ani sám nepokryl ani jedného zo strelcov. V 20. minúte mohol dať hlavou gól, no lopta skončila vedľa pravej žrde. Pritom bol faulovaný domácim brankárom Iraizozom, ale rozhodca Borbalán sa neodvážil písknuť penaltu (20 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Partnerom na stopérskom poste mu tentoraz bol Samuel Umtiti, ktorý podal obetavý výkon, ale podobne ako väčšina obrany zaváhal pri oboch góloch a najmä pred prvým mal včas pristúpiť k centrujúcemu hráčovi. V druhom polčase mal jednu príležitosť na skórovanie, jeho strelu však zablokovala obrana. I on si vytrpel škaredý zákrok od Aduriza, ktorý ho rukou udrel do hrdla. Tento zákrok hodný červenej karty rozhodcovia tiež nepostrehli a neskôr obom hráčom udelil Borbalán za vzájomnú slovnú potýčku žlté napomenutia (14 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6). V 88. minúte ho kvôli záverečnému náporu striedal Paco Alcácer, ktorý na samom konci stretnutia mohol vyrovnať, ale lopta mu odskočila za čiaru (1 plusový bod-známka 5).

Na ľavej strane zálohy začal Ivan Rakitič, ktorý tvrdo pracoval, no vyzeral byť aj dosť unavený. V 68. minúte predviedol výborný obranný zákrok vo vlastnej šestnástke, keď telom odstavil Aduriza v črtajúcej sa veľkej príležitosti (11 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6). V 71. minúte ho vystriedal André Gomes, ktorý sa dostal do jednej výbornej šance, ale jeho strelu zrazil obranca na rohový kop (2 plusové body-známka 6).

Úlohu defenzívneho stredopoliara vykonával ako obyčajne Sergio Busquets, ktorý si počínal dobre a dokonca sa zhostil aj rozohrávky v strede poľa a urýchľoval svojimi prihrávkami útočné akcie. Za protesty tiež obdržal žltú kartu (28 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

V zálohe ako kapitán nastúpil aj Andrés Iniesta. Veľmi ťažko sa rozbiehal a až s pribúdajúcim časom viac režíroval hru a ponúkal útočníkov kolmými pasmi. Pred prvým gólom to bol on, čo stratil nepresnou prihrávkou loptu a potom sa nestihol včas zapojiť do obrannej činnosti. Navyše dostal aj on žltú kartu, ako inak, za protesty (14 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6).

Lionel Messi ako pravé krídlo tentoraz hru nedirigoval ako sme si u neho zvykli, ale bol to on, kto naservíroval gólový center na Piquého hlavu, kto priťukol tesne pred koncom prvého polčasu do šance Neymarovi, kto dal v 52. minúte gól z priameho kopu ( brankár loptu vyrazil do brvna a potom ju vyškriabal von z brány, no celkom zjavne už bola celým objemom za čiarou), komu v 64. minúte zablokovali sľubnú strelu a kto napokon trafil len do ľavej tyče pri záverečnom nápore Barcelony. Bol podľa mňa mužom zápasu, aj keď tentoraz tak zjavne nedominoval (15 plusových bodov, 3 mínusové-známka 8).

Luis Suárez ako stredný útočník bol tentokrát málo aktívny a dostal sa len do jedinej vážnejšej príležitosti, keď jeho oblúčik Iraizoz vystihol a bez námahy lapil (8 plusových bodov-známka 6).

Neymar na ľavom krídle podal snaživý výkon a bol bezpochyby najčastejšie faulovaným hráčom, postupne sa na ňom vykartovali Raúl García aj Ituraspe. V 44. minúte jeho pohotovú strelu vyrazil brankár na roh. V 46. minúte sa po faule Etxeitu na neho mala pískať penalta, no píšťalka hlavného rozhodcu ostala nemá a naopak Barcelončania boli počastovaní spŕškou žltých kariet za protesty. V 64. minúte jeho krížnu strelu spoza 16-ky Iraizoz s námahou vytlačil na rohový kop (22 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

Barcelona síce v závere v hre proti oslabenému súperovi o dvoch hráčov tlačila, no vyrovnať nedokázala a po výsledku 2:1 pre domácich je v odvete všetko otvorené.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.