Barcelona cestovala k najbližšienmu ligovému súperovi s cieľom bodovať naplno, aby nezaostala za svojím najväčším konkurentom na titul v la lige.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý pochytal dve strely z diaľky od Sansoneho, ale jednu, ktorá znamenala gól, nie a nemôže mať pri nej čisté svedomie, pretože bola dosť z uhla (7 plusových, 1 mínusový bod-známka 6).

Napravo v obrane nastúpil Sergi Roberto. Podal snaživý, ale nie najlepší výkon. V prvom polčase mu ušiel raz Costa a raz Pato aj keď sa to pohromou neskončilo. V druhom polčase dostal za nešportové správanie i žltú kartu. Raz sa ocitol v šanci, no na loptu pred prázdnou bránou šmýkačkou nedočiahol (17 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6).

Naľavo hral tentoraz Lucas Digne, ktorý sa tiež veľmi nevyznamenal, na jednej strane raz zabránil gólu odvážnym sklzom do dorážky dos Santosa, na druhej jeho strata lopty viedla k jedinému gólu domácich. V útoku sa snažil najmä svojimi centrami, z ktorých boli niektoré nebezpečné, no dosť ich bolo aj nepresných (13 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6). V 71. minúte ho kvôli snahe o vyrovnanie vystriedal Arda Turan, ktorý sa dostal raz k hlavičke, ale mieril vedľa (6 plusových bodov-známka 6).

V strede obrany hral Gerard Piqué, ktorý tentoraz dosť chyboval aj keď párkrát sa mu útočiacich hráčov podarilo zastaviť. Neustrážil najprv Pata, potom tomu istému hráčovi dovolil nebezpečne odcentrovať, pred gólom im spolu s Mascheranom unikla dvojica Pato-Sansone a v druhom polčase mu zas utiekol Sansone i Soriano. Navyše za nešportové chovanie dostal žltú kartu (25 plusových bodov, 6 mínusových-známka 6).

Partnerom na stopérskom poste mu tentoraz bol Javier Mascherano, ktorý bojoval ako lev a veľakrát sa mu na poslednú chvíľu podarilo zastaviť, či už Pata alebo Sansoneho. Raz sa dostal aj k hlavičke, ale tá mierila nad Asenjovu bránu. Tiež sa však nevyhol chybám, okrem už spomínanej pred gólom, mu raz ušiel Sansone a raz mu rozhodca odpustil ruku v 16-ke (24 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Na ľavej strane zálohy začal André Gomes, ktorý podal len priemerný výkon, nič síce nepokazil, ale nebol veľmi aktívny. Na začiatku stretnutia vyslal jednu strelu z diaľky nad pravý vinkel (17 plusových bodov-známka 6). Od 68. minúty ho vymenil Denis Suárez, ktorý však hru nejak zvlášť neovplyvnil (7 plusových bodov-známka 6).

Úlohou defenzívneho stredopoliara bol poverený Sergio Busquets, ktorý si ju zastal, ale neponúkol nič navyše (21 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6).

Kreatívnym motorom zálohy bol kapitán André Iniesta. Režíroval hru v strede poľa, svojimi nápaditými prihrávkami spôsoboval rozvrat v obrannej hre súpera, tiež sa pokúšal aj o zakončenie. Jeho strelu z diaľky v 3. minúte brankár chytil, v 8.minúte jeho pokus zablokovala obrana, v 31. minúte vyslal len slabú strelu na brankára a v 68. minúte vedľa. V 73. minúte pekne našiel Messiho, no bola z toho len tyč. V prvom polčase mu ušiel Sansone, ale dobre sa to skončilo (45 plusových bodov, 3 mínusové-známka 8).

Lionel Messi ako pravé krídlo bol mužom zápasu, keď bol najväčšou hrozbou pre súpera. V 7. minúte mu strelu zablokovali, v 8. minúte vysunul kolmo do šance Neymara, v 43. minúte mu hlavičku vyrazil brankár na roh, v 53. minúte posunul z priameho kopu loptu do šance Neymarovi, v 62. minúte bola jeho bomba zase zablokovaná obranou, v 72. minúte jeho pokus tečoval na roh rukou Bruno, no rozhodca penaltu nenariadil, v 73. minúte trafil len do ľavej žrde, v 75. minúte poskytol šancu Luisovi Suárezovi a nakoniec v 90. minúte vymietol z priameho kopu ľavý vinkel a aspoň vyrovnal (39 plusových bodov, 4 mínusové-známka 9).

Luis Suárez ako stredný útočník nebol až taký agilný, no predsa sa ocitol v pár šanciach. V 8. minúte mu jednu vyrazil brankár, v 33. minúte pekne nahral Neymarovi, v 45. minúte jeho prudká strela smerovala len do stredu brány a Asenjo si s ňou poradil a v 75. minúte jeho najväčšiu šancu znovu zlikvidoval brankár (12 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Neymar na ľavom krídle podal snaživý výkon aj keď niekoľko lôpt aj postrácal. V 8. minúte jeho pokus brankár vyrazil, v 24. minúte zakrútil loptu spoza 16-ky tesne vedľa pravej žrde, v 33. minúte sa neujala ani jeho dopichovačka tesne pred bránou, v 43. minúte nacentroval loptu z rohu na hlavu Messiho, v 53. minúte vo veľkej šanci vystrelil len slabo, v 72. minúte prihrával spätne do šance Messimu a v 75. minúte jeho nožničky skončili nad bránou.

Barcelona si po zápase, v ktorom si vytvorila množstvo šancí a dominovala, vezie domov len jeden bod a priepasť na prvé miesto tabuľky sa ešte viac roztvorila.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.