Barcelona po prehre na San Mamés túžila zvrátiť výsledok a postúpiť do ďalších bojov španielskeho pohára.

V bráne tentoraz dostal dôveru Jasper Cillessen, ktorý veľa práce nemal, no gól predsa dostal aj keď zaň nemohol, po presnej akcii Bilbaa a výbornom zakončení hlavou od Saborita (4 plusové body-známka 6).

Napravo v obrane hral Sergi Roberto. Podal unavený výkon a hlavne on môže za gól v sieti Barcelony, lebo si nepostrážil strelca (12 plusových bodov, 2 mínusové-známka 5).

Naľavo hral Jordi Alba, ktorý naopak sršal aktivitou v obrane i v útoku, no pred gólom mu ušiel nahrávač naň Elustondo. V 61. minúte sa pokúsil o zakončenie, ale brankár Iraizoz jeho strelu chytil. V 68. minúte prihral spätne do šance Luisovi Suárezovi (36 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

V strede obrany hral Gerard Piqué, ktorý podal výborný bojovný výkon najmä v obrane. V 55. minúte zablokoval strelu Saborita, v 71. minúte tvrdo ale férovo zastavil rozbehnutého Williamsa a v 86. minúte sklzom toho istého hráča (18 plusových bodov-známka 7).

Stopérom bol aj Samuel Umtiti, ktorý podal obetavý výkon bez vážnejších chýb. V 30. minúte dostal žltú kartu za faul na Balenziagu a v 82. minúte zablokoval strelu Susaetovi (18 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Na ľavej strane zálohy začal Rafinha, ktorý podal nenápadný výkon bez väčšieho prínosu, či naopak chýb (10 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6).

V 80. minúte ho vystriedal Ivan Rakitič, ktorý si svoje povinnosti splnil (2 plusové body-známka 6).

Defenzívou v zálohe bol ako obyčajne poverený Sergio Busquets, ktorý si počínal dobre a dokonca sa zhostil aj rozohrávky v strede poľa a urýchľoval svojimi prihrávkami útočné akcie. Zablokoval v 55. minúte strelu San Josému, ale to bola len náprava za svoju predchádzajúcu nepochopiteľnú prihrávku súperovi pred vlastnú 16-ku (30 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

V zálohe ako kapitán nastúpil aj Andrés Iniesta. Venoval sa najmä cirkulácii lopty v strede poľa a zásoboval svojimi nápadmi tiež útok (25 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Na konci stretnutia ho vymenil Arda Turan, ktorý sa do hry už nestihol vážnejšie zapojiť (známka 5).

Lionel Messi na pravom krídle podal štandardný tvorivý výkon, keď v 32. minúte z priameho kopu prestrelil, v 35. minúte vytvoril predfinálnu prihrávku Neymarovi pred prvým gólom Barcelony, v 42. minúte znovu jeho priamy kop skončil nad ľavým vinklom, v 50. minúte mu strelu zablokovali, v 78. minúte dal tretí gól domácich po skvelom priamom kope, keď sa lopta odrazila od pravej žrde zmrazeného Iraizoza a napokon v 83. minúte mu pokus zablokovala obrana (29 plusových bodov, 3 mínusové-známka 8).

Luis Suárez ako stredný útočník v 35. minúte otvoril skóre stretnutia z voleja krížnou strelou k ľavej tyčke, v 57. minúte vypálil len vedľa brány, v 68. minúte tesne vedľa pravej žrde a v 92. minúte priťukol do obrovskej šance svojmu menovcovi Denisovi (14 plusových bodov-známka 8).

Neymar na ľavom krídle bol tentoraz mužom zápasu, keď podal najkreatívnejší výkon, síce stratil veľké množstvo lôpt, ale obrane súpera robil najväčšie vrásky, keď v 35. minúte asistoval pekným centrom na prvý gól, v 47. minúte získal penaltu po faule Bóvedu, ktorú aj sám premenil na druhý gól do stredu brány, v 63. minúte vystrelil spoza 16-ky tvrdo len do stredu brány a Iraizoz chytil a nakoniec v 81. minúte sa prekľučkoval celou obranou, no zakončil len tesne vedľa ľavej žrde (27 plusových bodov, 8 mínusových-známka 8).

V 87. minúte ho vystriedal Denis Suárez, ktorý sa ocitol aj v jednej veľkej šanci, no prestrelil odkrytú bránu (2 plusové body-známka 6).

Barcelona splnila svoj zámer a postúpila do ďašieho kola, kde narazí na ďalší baskický tím Real Sociedad.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.