Barcelona chcela u Baskov získať plný počet bodov a potvrdiť tak aktuálnu dobrú formu.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý sa tentoraz musel poriadne obracať. Okrem tradične dobrej práce nôh ukázal pár excelentných zákrokov a je to najmä jeho zásluha, že Barcelona neinkasovala. V 4. minúte chytil strelu Capu z diaľky, v 12. minúte stiahol nebezpečný center, v 23. minúte si poradil s diaľkovým pokusom Escalanteho, v 25. minúte skvele vyrazil ťažkú strelu Adriána, v 26. minúte zlikvidoval pokus Pedra Leóna, v 34. a 37. minúte zneškodnil nádejné centre, v 60. minúte chytil bombu Adriána, v 66. minúte vyškriabal na roh strelu Capu a v 84. minúte efektne vyrazil znova strelu Leóna (25 plusových bodov, 1 mínusový-známka 9).

Napravo v obrane začal Sergi Roberto, ktorý podal slabší výkon podobne ako celá obrana, hrubé chyby síce neurobil, ale neprispel ani veľmi do útočných snáh (9 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

Od 65. minúty ho nahradil Aleix Vidal a priniesol na pravú stranu čerstvý vietor, keď dobre spolupracoval s útočníkmi a nakoniec aj prihral na štvrtý gól Neymarovi (10 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

Naľavo celý zápas odohral Jordi Alba, ktorý striedal dobré momenty so slabšími. V 12. minúte dovolil centrovať dos Santosovi, v 23. minúte po jeho strate lopty sa dostal k nebezpečnej strele Escalante a v 36. minúte povolil center Adriánovi. Na druhej strane zrazil nebezpečný center Capu na roh, v 46. minúte prihral do šance Luisovi Suárezovi a bola z toho žrď a napokon zablokoval strelu Enrichovi v 81. minúte (24 plusových bodov, 5 mínusových-známka 6).

V strede obrany hral francúzsky pár Umtiti-Mathieu. Samuel Umtiti hral obetavo, no často aj chyboval. V 36. minúte na poslednú chvíľu zachránil pred nabiehajúcim útočníkom odkopom lopty na rohový kop, v 60. minúte po jeho strate lopty pálil Adrián a v 81. minúte dovolil hlavičku Leónovi (18 plusových bodov, 6 mínusových-známka 6).

Jérémy Mathieu nastúpil do základu po dlhom čase navyše po zranení, ale poznať to nebolo, podal z nastupujúcej obrannej štvorice azda najlepší výkon, ale chybám sa tiež nevyhol. Robotu mal najmä s agilným Enrichom, dvakrát ho pekne zastavil v rozlete, no v 77. minúte ho neustrážil a hasiť musel Alba, v 81. minúte mu zablokoval nádejnú strelu (14 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

V úlohe defenzívneho stredopoliara začal Sergio Busquets, ktorý na ihrisku dlho nepobudol, po nepeknom faule Escalanteho ho museli vyviezť na nosidlách (2 plusové body, 1 mínusový-známka 5).

Od 10. minúty ho nahradil Denis Suárez. Zahral veľmi dobre, keď v 31. minúte sa zaskvel prvým gólom, odrazenú loptu napálil spoza šestnástky po zemi krížnou strelou k ľavej žrdi, brankár Yoel nemal žiadnu šancu. V 46. minúte zrazil center Lunu na roh a v 91. minúte poskytol predfinálnu prihrávku Vidalovi pred posledným gólom (13 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Naľavo v zálohe nastúpil netradične Arda Turan, ktorý odohral dobré stretnutie aj keď sa nevyhol zaváhaniam. V 15. minúte jeho hlavičku chytil brankár, v 25. minúte stratil loptu, čo viedlo k šanci Adriána, v 42. minúte dostal žltú kartu, ktorá však bola veľmi prísna vzhľadom na to, že oveľa horší zákrok na Busquetsa nebol ani odpískaný, v 44. minúte sa po pase Messiho ocitol sám pred brankárom, no loptu spracoval len ramenom do jeho rúk a v 53. minúte mu ušiel Capa (23 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Napravo v zálohe nastúpil Ivan Rakitič, ktorý po zranení Sergia prevzal jeho úlohy. V 30. minúte hlavičkoval len vedľa a v 78. minúte mu veľkú šancu vychytal brankár (22 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Lionel Messi na pravom krídle bol opäť mužom zápasu, dirigoval celú hru Barcelony, pripravoval šance ako na bežiacom páse a aj sám zakončoval. V 10. minúte z priameho kopu poslal loptu tesne nad brvno, v 20. minúte pripravil tutovku L. Suárezovi, v 30. minúte jeho priamák vyškriabal len s námahou brankár, v 31. minúte sa jeho strela dvakrát odrazila kým sa dostala k strelcovi prvého gólu, v 37. minúte po zasekávačke poslal loptu pred bránu, ale bola zrazená na roh, v 42. minúte pripravil gólovku Neymarovi, v 44. minúte zase Turanovi, v 50. minúte dal druhý gól k ľavej žrdi a v 78. minúte pripravil vyloženú šancu Rakitičovi (37 plusových bodov, 2 mínusové-známka 10).

Luis Suárez ako stredný útočník kapitánovi zdárne sekundoval. V 11. minúte sa prekvapivo pokúsil prekonať brankára z vlastnej polovice, v 20. minúte vystrelil len nad bránu, v 46. minúte trafil pravú tyč, v 50. minúte naservíroval gól Messimu, v 68. minúte po vybojovaní si lopty v chlapskom súboji zaknihoval tretí gól k bližšej ľavej žrdi a napokon v 72. minúte mu obrana strelu zablokovala (20 plusových bodov, 4 mínusové-známka 9).

V 78. minúte ho vystriedal Paco Alcácer, ktorý sa však do diania vôbec nedostal (1 mínusový bod-známka 5).

Neymar na ľavom krídle podal snaživý výkon, no ostal v tieni oboch ostatných hrotov trojzubca. V 42. minúte spálil veľkú šancu, keď trafil len brankárovu nohu, V 73. minúte, keď brankára obišiel, ho obrali o gól rozhodcovia vymysleným ofsajdom, ale nakoniec v 91. minúte sa po dlhom čase dočkal aj on a presadil sa aj z hry štvrtým gólom k ľavej žrdi (23 plusových bodov, 4 mínusové-známka 8).

Nebol to až taký jasný zápas ako by napovedal výsledok, Eibar bol nebezpečný a neistú obranu hostí často rozobral, ale či už šťastie alebo nemecký brankár im skórovať nedovolili. Víťazstvo je však zaslúžené, tieňom stretnutia je zranenie Sergia Busquetsa.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.