Barcelona s bojovnými Baskami plánovala získať plný počet bodov, aby jej zostala v La lige aká-taká nádej na zisk titulu.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý podal výborný výkon, dobre rozohrával nohami, posťahoval niekoľko nebezpečných centrov a pochytal či povyrážal aj niekoľko striel a udržal si čisté konto. V 3. minúte vyrazil strelu Raúla Garcíu do žrde, tomuto hráčovi chytil ešte strelu v 29. aj v 54. minúte a v 70. minúte mu zneškodnil pokus z uhla, mal sa však pískať ofsajd baskického útočníka. V 32. minúte sa vyznamenal, keď vyrazil nohou strelu zblízka od Williamsa (18 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

Napravo v obrane nastúpil Aleix Vidal a prezentoval sa výborným výkonom v útočných snahách, horšie to bolo, najmä na začiatku stretnutia v defenzíve. V 3. minúte stratil loptu, čo viedlo k žrdi ter Stegenovej brány, v 12. minúte dovolil odcentrovať Laportemu do veľkej šance Williamsa, v 18. minúte poskytol Neymarovi predfinálnu prihrávku pred prvým gólom, v 31. minúte zrazil nebezpečný center Balenziagu na roh, v 67. minúte dal tretí gól krížnou strelou k pravej žrdi, v 88. minúte pálil len nad bránu a v 89. minúte vo veľkej príležitosti len do brankára. Na druhej strane postrácal v zápase veľké množstvo lôpt (23 plusových bodov, 8 mínusových-známka 7).

Naľavo hral Jérémy Mathieu, ktorý podal solídny výkon, hrubé chyby nerobil, no dovolil aj veľké množstvo centrov do šestnástky, ktoré však dokázali jeho kolegovia z obrany zneškodniť. V 14. i 60. minúte mu ušiel Williams, v 79. minúte tomuto hráčovi dovolil vystreliť, v 16. minúte zastavil Lekueho a v 82. minúte Williamsa (23 plusových bodov, 8 mínusových-známka 6).

Gerard Piqué v strede obrany neodohral dobré stretnutie. Síce odpratal veľké množstvo nebezpečných lôpt z vlastného pokutového územia, ale urobil aj niekoľko hrubých chýb a bolo len šťastím, či schopnosťami spoluhráčov, že neskončili gólom. V 22. minúte na hranici veľkého vápna stratil loptu v súboji s Garcíom a musel ho potom rukami stiahnuť za žltú kartu, v 32. minúte mu ušiel Williams až tesne pred ter Stegena, no našťastie si Nemec poradil a napokon tesne pred skončením prvého polčasu mohol za faul na Laporteho dostať aj druhú žltú a porúčať sa predčasne do šatní, rozhodca však bol benevolentný a odpískal iba koniec polčasu (11 plusových bodov, 3 mínusové-známka 5).

Do druhého polčasu ho vystriedal Javier Mascherano , ktorý podal v obrane bezchybný výkon (15 plusových bodov-známka 7).

Samuel Umtiti ako druhý stopér hral dosť nevyrovnane, starosti mal najviac s pohyblivým Williamsom. V 3. minúte ratoval po žrdi vlastnú bránu odkopom do autu, v 7. minúte dovolil Williamsovi center a v 11. minúte ho nepokryl a dovolil mu voľne hlavičkovať, v 14. minúte jeho nebezpečný center zastavil, no v 24. minúte ho opäť neustrážil. V 78. minúte zastavil útok obetavo sklzom, v 80. minúte dovolil Adurizovi prihrať do veľkej šance Erasovi a v 81. minúte znovu zastavil rútiacich sa útočníkov odkopom do autu (15 plusových bodov, 5 mínusových-známka 6).

V úlohe defenzívneho stredopoliara nastúpil André Gomes, ktorý sa s ňou neveľmi vyrovnal, zo začiatku strácal lopty a unikali mu protihráči, postupne sa zlepšoval. V 3. minúte dovolil zakončovať Garcíovi, v 7. minúte zrazil na roh nebezpečný center Williamsa, v 26. a 42. minúte neustrážil Muniaina, v 51. minúte zastavil Lekueho, v 67. minúte predfinálnou prihrávkou ponúkol Rakitiča pred tretím gólom a v 80. minúte mu unikol Eraso (18 plusových bodov, 8 mínusových-známka 5)

Napravo v zálohe začal Rafinha. V 13. minúte zablokoval center Muniaina, v 26. minúte dovolil odcentrovať Balenziagovi a v 49. minúte mohol dať gól hlavou, no namieril vedľa pravej žrde. Zápas nedohral lebo sa nešťastne zrazil s ter Stegenom a v 54. minúte opustil s krvácajúcou tržnou ranou a zlomeným nosom ihrisko (7 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6).

Nahradil ho Ivan Rakitič, ktorý sa naplno zapojil najmä do útočných snáh Barcelony. V 67. minúte asistoval na tretí gól Vidalovi, v 85. minúte mu zrazili strelu na rohový kop, V 89. minúte jeho dorážka smrdela gólom, no letela nad a v 92. minúte mu pokus znovu zablokovala obrana súpera (12 plusových bodov-známka 7).

Naľavo v zálohe po celý zápas pôsobil Arda Turan, ktorý napriek niekoľkým nevynúteným stratám lôpt bol celkom platným hráčom. V 43. minúte prihral do šance Neymarovi, V 49. minúte centroval na hlavu Rafinhu a v 89. minúte vytvoril veľkú príležitosť Vidalovi (25 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

Lionel Messi na pravom krídle nehral celý zápas, no i tak zariadil jeho bezproblémový priebeh druhým gólom z priameho kopu z veľkého uhla. V 16. minúte jeho strelu zablokovali, v 40. minúte dal spomínaný zlomový gól, v 57. minúte prihral do šance Neymarovi a v 59. minúte zakončil vedľa ľavej tyče (19 plusových bodov, 3 mínusové-známka 8).

V 64. minúte ho vystriedal Sergi Roberto, ktorý v 71. minúte vybojoval loptu a prihral do veľkej šanci Neymarovi. Inak hral síce nenápadne, no spoľahlivo (5 plusových bodov-známka 7).

V centre útoku účinkoval celý duel Paco Alcácer, ktorý sa konečne dočkal a v 18. minúte zaknihoval prvý gól stretnutia k ľavej žrdi a rovnako aj prvý gól v lige za Barcelonu. Dobre spolupracoval v útoku so svojimi spoluhráčmi, hoci pokazil aj niekoľko lôpt (13 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6).

Mužom zápasu sa stal ľavý krídelník Neymar, ktorý hral s veľkým entuziazmom, bolo ho plné ihrisko, vypomáhal dokonca aj v obrane, rozdával prihrávky, uvoľňoval sa a ponúkal sa do šancí, chýbalo tomu málo k dokonalosti a to premeniť aspoň jednu z príležitostí v gól. V 2. minúte vystrelil vedľa, v 18. minúte asistoval na prvý gól Pacovi, v 43. minúte jeho krížna strela len minula pravú žrď, v 57. minúte dal opäť vedľa, tentoraz popri žrdi ľavej, v 71. minúte jeho strelu spoza šestnástky brankár s námahou na dvakrát chytil, v 75. minúte priamo z rohu prestrelil bránu Iraizoza a v 90. minúte jeho zakončenie brankár Bilbaa znovu chytil (36 plusových bodov, 2 mínusové-známka 9).

Barcelona si poradila s nebezpečným protivníkom a zaistila si všetky body. Súper mal svoje veľké príležitosti, ale nemal toľko šťastia aby to nejak Kataláncom skomplikoval.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.