Barcelona túžila po víťazstve, aby mohla vyvinúť tlak na prvé miesto v tabuľke.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý podal výborný výkon a znovu ho môžeme označiť za muža zápasu. Gól po hlavičke od Godína v 70. minúte však nedokázal zneškodniť. V 15. minúte chytil center Gameira, v 16. minúte zas strelu Gabiho z diaľky, v 26. minúte bravúrne vyrazil na roh petelicu Griezmanna, v 32. minúte na roh vyboxoval center Kokeho, v 33. minúte zachytil spätnú prihrávku hlavou od Carrasca, v 34. minúte nebezpečnú spätnú prihrávku po zemi od Griezmanna na Kokeho, v 52. minúte vyrazil kolenom strelu Griezmanna, v 52. minúte pre istotu lapil diaľkovú strelu Gabiho aj keď smerovala asi vedľa brány a v 80. minúte zachytil zrazenú loptu (15 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

Obrana hrala po väčšinu zápasu na troch stopérov a Sergi Roberto im vypomáhal na pravej strane. Hral dosť nevyrovnane, ale bolo u neho vidieť zlepšenie oproti posledným výkonom. V 18. minúte dovolil center Filipe Luisa a v 34. minúte dovolili spolu s Piquém Gameirovi nebezpečne prihrávať v 16-ke na Griezmanna (14 plusových bodov, 5 mínusových-známka 6).

V 85. minúte ho vystriedal André Gomes, ktorý to tentoraz zvládol dobre (3 plusové body-známka 6).

Pravý stopér Gerard Piqué bol pevnou oporou zadných radov a zapájal sa aj do rozohrávky aj do útočných snáh pri rohoch. V 19. minúte zrazil center Carrasca na rohový kop, v 26. minúte po jeho strate lopty sa k strele dostal Griezmann, v 34. minúte spolu so Sergim dovolili už spomínanú nebezpečnú akciu Gameirovi, v 43. minúte mohol dať gól hlavou, no Oblak mu ju chytil, v 48. minúte zablokoval center Gameira, v 62. minúte jeho pokus zrazil na roh a v 91. minúte v poslednom momente odkopol tesne pred Torresom (26 plusových bodov, 3 mínusové-známka 8).

Stredný stopér Samuel Umtiti zvádzal väčšinou úspešné hlavičkové súboje, no spravil aj niekoľko vážnych chýb. V 4. minúte dovolil strieľať Godínovi v pokutovom území, našťastie nad. V 16. minúte odhlavičkoval loptu len ku Griezmannovi, no potom mu strelu zablokoval, v 28. minúte zablokoval aj strelu Saúla. V 39. minúte sa sám pokúsil zakončiť, no vystrelil len nad bránu Oblaka. V 52. minúte mu ušiel Griezmann, v 62. minúte ho znovu neustrážil a dovolil mu nahrať do šance Gameirovi a v 70. minúte spolu s Busquetsom povolili Godínovi hlavičku pri vyrovnávajúcom góle. V 73. minúte zastavil útok Torresa, v 81. minúte zase Griezmanna a v 86. minúte uvoľnil v 16-ke súpera L. Suáreza pred druhým gólom Messiho (27 plusových bodov, 5 mínusových-známka 7).

Ľavým stopérom do svojho zranenia bol Jérémy Mathieu, ktorý podal vcelku spoľahlivý výkon a nič nebezpečné po svojej strane súperom nedovolil. V 74. minúte ho fauloval Correa za žltú kartu a po troch minútach musel nútene striedať (9 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Vymenil ho Lucas Digne, ktorý hral tiež spoľahlivo (5 plusových bodov-známka 6).

Záloha trpela aj tentoraz, hoci všetci v nej bojovali, bola opäť najslabším článkom hry Barcelony. V defenzíve Sergio Busquets narobil množstvo chýb a nebol tou oporou na ktorú sme zvyknutí. Najväčšie problémy mal s Godínom, keď mu dovolil nebezpečne hlavičkovať v 55. aj 91. minúte. V 70. minúte spolu s Umtitim ho znovu neustrážili a bolo z toho vyrovnanie stavu. Navyše dostal žltú kartu za faul na unikajúceho Griezmanna v 54. minúte (17 plusových bodov, 9 mínusových-známka 5).

V zálohe operoval aj Rafinha, ktorý sa spočiatku hľadal, no postupne bol čoraz platnejším hráčom. V 57. minúte zablokoval center od Gameira a v 64. minúte prišla jeho chvíľa. Najprv mu jeho pokus zablokoval Savič, no následne sa k nemu lopta dostala znovu a krížnu srelu v sklze po zemi premenil v prvý gól (10 plusových bodov, 5 mínusových-známka 7).

Kapitán Andrés Iniesta tentoraz pôsobil veľmi unavene a nedarilo sa mu ani v rozohrávke, ani pri pomáhaní obrane. V 16. minúte dovolil strieľať Gabimu a v 52. minúte mu unikol Saúl (13 plusových bodov, 6 mínusových-známka 5).

V 71. minúte ho zamenil Ivan Rakitič a hra v zálohe sa zlepšila (4 plusové body-známka 6).

Lionel Messi na pravom krídle nebol až taký aktívny vo výstavbe útočných akcií ako zvyčajne, ale staral sa o najväčšiu bojovú pohotovosť súpera. V 8. minúte pálil len nad bránu, v 29. minúte jeho strelu po zemi iba s námahol vyrazil Oblak, v 38. minúte brankár končekmi prstov vytlačil na roh jeho priamy kop, v 49. minúte prihral do veľkej šance L. Suárezovi, v 60. minúte mu strelu zblokovala obrana na roh, v 82. minúte za protesty dostal od rozhodcu Lahoza žltú kartu, no v 86. minúte dosiahol víťazný gól, keď najprv mu Savič strelu zblokoval a potom sa najrýchlejšie zorientoval a zasunul popri Oblakovi do siete (18 plusových bodov, 5 mínusových-známka 8).

V strede útoku hral Luis Suárez, ktorý húževnato bojoval, ale tentoraz sa do listiny strelcov nezapísal, hoci mal na to niekoľko príležitostí. V 27. minúte zablokoval strelu Carrasca, v 29. minúte po trme-vrme v 16-ke súpera keď najprv dorážal vyrazenú strelu Messiho a znovu vyrazenú Oblakom po napálení lopty do vlastnej tyče Filipe Luisom dosiahol hlavou aj gól, no ten mu rozhodcovia neuznali pre predošlý dotyk lopty rukou. V 49. minúte vo veľkej šanci poslal loptu len mimo brány, v 64. minúte mu pred druhým gólom strelu zablokovali obrancovia a v 86. minúte asistoval Messimu na druhý gól (16 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

Ľavý krídelník Neymar hral opäť mimoriadne aktívne, súperi si s ním nevedeli dať rady často ani za cenu faulov. V 20. minúte zastavil útok Carrasca, v 29. minúte prihral spätne Messimu do šance a v 43. minúte odcentroval z rohového kopu na hlavu Piquému do veľkej príležitosti (23 plusových bodov, 4 mínusové-známka 8).

Barcelona, aj keď stretnutie bolo veľmi ťažké a vyrovnané, získala napokon mimoriadne cenné tri body.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.