Pred zápasom nepripadalo v Barcelone do úvahy nič iné ako zisk troch bodov.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý nemal veľa práce a za jediný inkasovaný gól nemohol. V 42. minúte vyrazil tvrdú strelu Burguia a v 81. minúte zachytil polostrelu-polocenter V. Rodrígueza (6 plusových bodov-známka 7).

Obrana hrala znovu v trojici, no v inom zložení ako v predchádzajúcom zápase v Madride.

Napravo nastúpil po zranení Javier Mascherano a podal aktívny výkon i keď aj s nejakými chybami. V 9. minúte nádherným centrom asistoval na prvý gól Messimu a v 15. minúte zrazil center Eldersona na roh. Najviac problémov mu narobil agilný Burgui. V 21. minúte pred gólom Gijónu mu dovolil nahrávať na Álvareza, v 36. minúte ho zastavil sklzom a v 42. minúte mu spolu s Busquetsom dovolili nebezpečne vystreliť (16 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

V strede obrany hral Samuel Umtiti, ktorý bol dosť neistý. V 21. minúte neustrážil strelca gólu Castra a dovolil mu doraziť loptu odrazenú od žrde a v 57. minúte dovolil hlavičkovať Babinovi (6 plusových bodov, 2 mínusové-známka 5).

Naľavo nastúpil Jordi Alba a podal bezchybný výkon, keď si plnil vzorne obranné i útočné úlohy. V 42. minúte odkopol na roh pred dobiedzajúcimi útočníkmi, v 43. minúte vysunul do brejku Neymara a v 81. minúte napálil do ľavej žrde, no rozhodcovia si už predtým vymysleli jeho postavenie mimo hry (23 plusových bodov-známka 8).

Záloha hrala v zložení sprava: Rafinha, Rakitič, Busquets, Denis Suárez.

Rafinha sa snažil aj o zakončenie aj pomáhal účinne v obrane. V 3. minúte vystrelil vedľa ľavej žrde, v 21. minúte zakončoval len popred bránu, v 40. minúte zrazil nebezpečný center Burguia a v 69. zablokoval center Álvareza (14 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Od 74. minúty ho vystriedal Sergi Roberto, ktorý sa aktívne zapojil najmä do útočných snáh mužstva a v 87. minúte asistoval na gól Rakitičovi a v 92. minúte sám vystrelil, no strelu mu zrazili na rohový kop (8 plusových bodov-známka 7).

Ivan Rakitič sa predstavil tiež v dobrom svetle, keď mu v 25. minúte jeho pokus zablokovala obrana, v 63. minúte vystrelil z diaľky vedľa, v 78. minúte mu strelu spoza 16-ky vyrazil brankár Cuellar na roh a v 87. minúte svoj výkon korunoval šiestym gólom Barcelony, keď zblízka takmer oskalpoval brankára (18 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

Sergio Busquets urobil v zálohe najviac chýb, z ktorých súper vždy hrozil. V 21. minúte pred gólom mu ušiel Álvarez a napálil do tyče, v 42. minúte mu zas najprv unikol Burgui a vzápätí mu dovolil aj zakončovať (21 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6).

Denis Suárez sa snažil najmä v rozohrávke a v 78. minúte prihral do šance Rakitičovi (21 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

V útoku nastúpilo celé tridente, no Luis Enrique im postupne, až na Neymara povolil striedaním trochu oddychu.

Lionel Messi hral úsporne, no veľmi účelne, keď mnohokrát pohrozil súperovej obrane a brankárovi. Hneď v 9. minúte preloboval Cuellara hlavou a načal strelecký účet Barcelony. V 27. minúte mu strelu zablokovala obrana, v 29. minúte vysunul do šance Neymara, v 47. minúte mu pokus zablokovali znovu, v 49. minúte pekne asistoval na gól Pacovi Alcácerovi, v 51. minúte mu zrazili strelu na rohový kop a v 59. minúte z priameho kopu trafil presne do ľavej spojnice tyče a brvna (25 plusových bodov, 3 mínusové-známka 8).

Od 61. minúty ho vymenil André Gomes, ktorý sa aktívne zapojil do hry (8 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6).

V strede útoku prvý polčas odohral Luis Suárez a stihol toho dosť. V 11. minúte vystrelil popred bránu a J. Rodríguez si jeho pokus vrazil do vlastnej siete. V 25. minúte vystrelil v sklze, no obrancovia mu zrazili strelu na roh, v 27. minúte neváhal a odrazenú loptu vrátil z voleja bombou k ľavej tyči ako tretí gól Barcelony a v 38. minúte jeho strelu spoza šestnástky brankár vyrazil (7 plusových bodov-známka 8).

V druhom polčase namiesto neho nastúpil Paco Alcácer, ktorý sa hneď blysol štvrtým gólom, keď loptu umiestnil k pravej žrdi (4 plusové body-známka 7).

Ľavé krídlo Neymar bol najaktívnejším hráčom a nebojím sa ho označiť za muža zápasu. V 11. minúte nahrával L. Suárezovi do šance pred druhým gólom, v 12. minúte mu strelu zablokovali, v 29. minúte jeho strelu v páde brankár chytil, v 43. minúte nepremenil nájazd na neho, keď mu pokus vykopol nohou, v 46. minúte dostal za protesty žltú, v 53. minúte strieľal vedľa, v 66. minúte vymietol pavučiny z pravej šibenice Cuellarovej brány a dal tak piaty gól, v 72. minúte mu strelu z diaľky brankár chytil a v 80. minúte strieľal opäť, ale vedľa (42 plusových bodov, 6 mínusových-známka 8).

Barcelona si so súperom ľahko poradila, schuti si zastrieľala a dostala sa v tabuľke na prvé miesto. Po zápase tréner Luis Enrique prekvapivo oznámil, že po tejto sezóne končí.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.