Po prehre vo Vigu v jesennej časti Barcelona chcela s Celtou na domácom poli vybojovať všetky body.

V bráne odchytal stretnutie Marc-André ter Stegen, ktorý nemal veľa práce a tú, ktorú mal si zastal perfektne. V 17. minúte zachytil nebezpečný center Roncagliu, v 63., 81. a 91. minúte pochytal strely Aspasa, ktoré mierili na bránu, pri ďalších šanciach Roncagliu, Wassa a Aspasa mal šťastie, že pálili vždy tesne vedľa a nemusel zasahovať (13 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Obrana hrala opäť v trojici v zložení Piqué-Umtiti-Alba s tým, že do obranných činností sa zapájali ešte najmä Sergi Roberto a Sergio Busquets.

Napravo nastúpil Gerard Piqué, ktorý sa venoval aj rozohrávke a aj útočeniu. V 19. minúte prihral skvele do úniku L. Suárezovi, v 63. minúte spolu s Mascheranom neustrážili Aspasa a v 66. minúte spoločne dovolili prihrať tomuto hráčovi do veľkej šance Wassovi. V 90. minúte mu ušiel Aspas (32 plusových bodov, 5 mínusových-známka 7).

V strede obrany hral Samuel Umtiti, ktorý podal vcelku solídny výkon. V 21. minúte nechtiac nahral do šance Roncagliovi, v 61. minúte dosiahol štvrtý gól, keď loptu zdvihol zblízka pod brvno do stredu brány, bol to jeho premiérový zásah za Barcelonu. V 90. minúte mu ešte unikol Aspas (21 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

Naľavo nastúpil Jordi Alba, ktorý veľmi dobre spolupracoval s útočníkmi na svojej strane. V 17. minúte dovolil centrovať Roncagliovi, v 38. minúte zase prihrať Aspasovi na Guidettiho, no v 61. minúte ukážkovo uvoľnil predfinálnou prihrávkou Messiho pred štvrtým gólom (25 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

Záloha hrala v zložení Sergi Roberto, Rafinha, Busquets, Rakitič.

Sergi Roberto, hral sebavedome a obetavo v obrane i útoku. V 5. minúte zastavil sklzom rýchleho Bongondu, v 32. minúte mu obrana súpera zablokovala jeho strelu, v 42. minúte mu Bongonda ušiel a vyslal nebezpečný center a v 49. minúte sa nadýchol k veľkému sólu krížom cez celé ihrisko, no jeho zakončenie po nájazde vykopol brankár Viga Álvarez nohou (17 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

V 67. minúte miesto neho nastúpil Andrés Iniesta, ktorý však nebol až takým prínosom ako sme zvyknutí (4 plusové body, 1 mínusový-známka 6).

Rafinha sa často snažil aj o zakončenie a viackrát v útoku dobre zakombinoval. V 27. minúte mu strelu zrazili na rohový kop, v 34. minúte zoči voči brankárovi vystrelil len slabo, v 57. minúte asistoval Rakitičovi na štvrtý a v 64. minúte Messimu na piaty gól (21 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Sergio Busquets sa tentoraz vypol k veľkému výkonu a spoľahlivo nielen bránil a odoberal lopty súperom, ale aj zrýchľoval svojimi priamočiarymi prihrávkami útočné akcie. V 20. minúte dostal žltú kartu za faul na unikajúceho Bongondu, v 24. minúte asistoval Messimu na prvý gól, v 40. minúte poskytol Messimu predfinálnu prihrávku pred druhým gólom a v 52. minúte zastavil Aspasa (22 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

V 61. minúte ho vystriedal Javier Mascherano, ktorý úplne nezachytil tempo zápasu a viackrát chyboval. V 63. minúte spolu s Piquém im ušiel Aspas a v 66. minúte mu títo dvaja dovolili nebezpečne prihať Wassovi. V 92. minúte naopak Javier Aspasa v rozlete zastavil (7 plusových bodov, 4 mínusové-známka 5).

Ivan Rakitič podal výborný výkon a bol dobrým pojivom medzi obranou a útokom. V 34. minúte úkážkovo vysunul do šance Rafinhu ďalekonosnou prihrávkou a v 57. minúte dokonca zaznamenal aj tretí gól pomedzi nohy brankára, treba však povedať, že pri ňom rozhodcovia nepostrehli jeho ofsajd (25 plusových bodov, 4 mínusové-známka 8).

Po celé stretnutie žiaril tvorca hry i zakončovateľ Barcelony muž zápasu Lionel Messi. Bol pri všetkom dôležitom, čo sa na útočnej polovici odohralo. V 14. minúte jeho pokus spoza šestnástky Álvarez chytil, v 19. minúte napálil len do pravej žrde, v 24. minúte zaznamenal k ľavej tyči po sóle prvý gól, v 32. minúte mu strelu zrazili na roh, v 37. minúte z priameho kopu namieril len nad bránu, v 40. minúte asistoval na druhý gól Neymara, v 57. minúte predfinálnou prihrávkou našiel Rafinhu pred tretím gólom, v 61. minúte nahral na štvrtý gól Umtitiho, v 64. minúte dosiahol piaty gól strelou pomedzi nohy obrancu do protipohybu brankára k pravej žrdi a v 89. minúte vyslal loptu do veľkej šance na hlavu D. Suáreza (39 plusových bodov, 3 mínusové-známka 10).

V strede útoku Luis Suárez bojoval, no do listiny strelcov ani prihrávačov sa nedostal. V 19. minúte po jeho peknom uvoľnení sa jasličkami v plnom behu zvonila len pravá žrď a v 81. minúte poslal loptu len popred bránu súpera (16 plusových bodov, 3 mínusové-známka 8).

Ľavé krídlo Neymar znovu hýril aktivitou a kreativitou. V 14. minúte prihral do šance Messimu, v 15. minúte jeho krížny oblúk ponad brankára skončil vedľa, v 22. minúte sa po faule Malla na neho mohla pískať penalta, no rozhodca ju prehliadol, v 31. minúte mu strelu zablokovali a v 40. minúte dosiahol nádherný druhý gól, keď s citom virtuóza ľahúčko, no nechytateľne preloboval Álvareza (35 plusových bodov, 4 mínusové-známka 9). V 70. minúte ho vystriedal Denis Suárez, ktorý sa mohol aj radovať z gólu, no jeho hlavičku brankár vychytal (4 plusové body, 2 mínusové-známka 6).

Barcelona sa po výbornom výkone aj výškou skóre naladila na stredajší duel v Lige Majstrov s PSG.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.