Barcelona skúsila dosiahnuť nemožné, zmazať štvorgólové manko z prvého zápasu v Paríži.

V bráne chytal s prehľadom Marc-André ter Stegen, ktorý okrem gólu prudkou ranou Cavaniho zblízka, pochytal všetko a v strhujúcom závere dokonca útočil aj on.

V 31. minúte chytil strelu Lucasa spoza 16-ky, v 45. minúte stiahol nebezpečný center Verrattiho z priameho kopu, v 64. minúte sa vyznamenal excelentným zákrokom, keď zlikvidoval nohou nájazd a strelu Cavaniho a napokon pred rozhodujúcim gólom bol faulovaný Verrattim pred pokutovým územím súpera (9 plusových bodov-známka 7).

V obrane nastúpila Barca s v posledných zápasoch osvedčeným systémom troch obrancov, tentoraz v zložení sprava: Mascherano - Piqué - Umtiti.

Javier Mascherano odohral veľmi bojovný zápas, staral sa o vyvážanie lopty z obrany po svojej strane, no viackrát urobil aj chybu a po jeho riskantných zákrokoch sa dvakrát mohla písknuť jedenástka. V 10. minúte pálil spoza šestnástky vedľa, v 11. minúte zahral vo vlastnej rukou, no rozhodca nereagoval, v 60. minúte zrazil center z rohu len ku Cavanimu, v 64. minúte tohto hráča neustrážil, no ter Stegen zachránil situáciu spomínaným bravúrnym zákrokom a v 85. minúte mu ušiel Di María, ktorého s vypätím všetkých síl dostihol, no zrejme ho fauloval, čo rozhodcovia opäť nepostrehli (24 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6).

Gerard Piqué sa tiež okrem obranných činností zapájal do útoku najmä ku koncu stretnutia, keď Barca hrala vabank. V 23. minúte dostal žltú kartu za tvrdý zákrok na Cavaniho, v 61. minúte stratil loptu pri jej vyvážaní v strede poľa, čo viedlo k v konečnom dôsledku cez faul Rakitiča, aby prerušil protiútok a priamy kop ku jedinému gólu Paríža, keď spolu s Busquetsom dovolili Cavanimu zakončiť. V 79. minúte bol ku nemu sudca tolerantný a neodpískal mu hranie rukou na hranici vlastného pokutového územia. V 92. minúte sa pokúsil dať hlavou gól, no brankár loptu chytil (21 plusových bodov, 5 mínusových-známka 7).

Samuel Umtiti podal vynikajúci výkon, hral spoľahlivo, s prehľadom, obetavo, takmer bez chýb, vyhrával hlavičkové súboje, venoval sa rozohrávke a v závere i útočil. V 59. minúte zrazil nebezpečný center Meuniera a v 92. minúte našiel centrom Piquého v šestnástke PSG (41 plusových bodov, 2 mínusové-známka 9).

Záloha nastúpila v zložení Rakitič - Busquets - Iniesta s podhrotom Messim.

Ivan Rakitič mal na starosti ako obyčajne špinavú robotu medzi šestnástkami a bol pevným tmelom medzi obranou a útokom, obetavo hasil straty lôpt svojich kolegov. V 61. minúte dostal žltú kartu za faul na unikajúceho Draxlera. Pred gólom Cavaniho však spravil chybu, keď dovolil spätne prihrať Kurzawovi hlavou na strelca gólu (15 plusových bodov, 4 mínusové-známka 8).

V 84. minúte ho úplne vyčerpaného vytriedal André Gomes, ktorý sa pre krátkosť času do hry výraznejšie nezapojil, za zmienku snáď stojí jeho center, ktorý vyrazil brankár do šance Neymarovi (1 plusový bod-známka 6).

V úlohe defenzívneho stredopoliara nastúpil Sergio Busquets a počínal si s veľkým prehľadom, bol to on, ktorý dirigoval hru zálohy. V 12. minúte zablokoval Cavaniho hlavičku, v 36. minúte dostal žlté napomenutie za protesty, v 60. minúte zrazil prudký nebezpečný center Uruguajčana, ale v 62. minúte mu spolu s Piquém nedokázal zabrániť v strelení gólu (30 plusových bodov, 4 mínusové-známka 8).

Andrés Iniesta síce nejak výrazne nevynikal, no bol to on, kto má najväčšiu zásluhu pri druhom, vlastnom góle Kurzawu v 40. minúte, keď dokázal Marquinhosovi odobrať loptu a pätičkou ju nasmerovať pred bránu a bol to on, kto vtipne vysunul Neymara pred penaltou, z ktorej padol tretí gól. V 28. minúte ešte pálil spoza veľkého vápna, no len tesne nad bránu Trappa (18 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

Unaveného Andrésa vystriedal v 65. minúte už uzdravený Arda Turan, ktorý dokázal ešte vystupňovať tempo v závere stretnutia. V 66. minúte mu Marquinhos vykopol jeho pokus z prázdnej brány, v 74. minúte prihrával do veľkej šance Messimu, v 81. minúte zastavil hlavou protútok Di Maríu a v 81. minúte nastrelil ruku Matuidiho, no rozhodca penaltu nenariadil (12 plusových bodov-známka 8).

Lionel Messi bol v tomto zápase mimoriadne strážený, keď okolo neho bolo vždy až niekoľko hráčov súpera, no prinášalo to aj viac voľného priestoru pre kolegov z útoku. V 15. minúte z priameho kopu sa projektil od neho len mihol vedľa pravého vinkla, v 26. minúte znovu z priameho kopu trafil v múre ruku Cavaniho, od ktorej sa lopta odrazila na ruku Marquinhosa, no rozhodcova píšťaľka mlčala, v 50. minúte premenil pokutový kop na tretí gól domácich, v 58. minúte ho fauloval na hranici šestnástky Verratti, rozhodca to však nepostrehol, v 66. minúte prihral do šance Turanovi a v 74. minúte pálil len vedľa pravej žrde (30 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

Rafinha prekvapivo nastúpil na pravom krídle útoku a nepočínal si vôbec zle, hoci sa do skóre nezapísal. V 3. minúte narobil svojím centrom taký zmätok v šestnástke Parížanov, že ten vyústil do prvého gólu. V 17. minúte prihral pekne krížom Neymarovi, v 33. minúte sám zakončoval, no jeho strelu po zemi brankár chytil, v 46. minúte vypichol v poslednej chvíli loptu Draxlerovi na rohový kop a v 54. minúte jeho strelu v páde z uhla lapil znovu brankár (25 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

V 76. minúte ho striedal hrdina stretnutia Sergi Roberto, ktorý za tých pár minút, čo ostávali do konca dokázal zabiť posledný klinec do rakvy PSG. V 79. minúte mu ešte strelu zablokoval Matuidi, v 80. minúte zastavil Cavaniho, no a potom to prišlo. V poslednej 95. minúte zápasu si nabehol na center a v páde akrobatickým zákrokom dopravil loptu ponad bezmocného brankára do siete a tak šiestym, rozhodujúcim gólom dorazil nešťastného súpera (9 plusových bodov-známka 8).

V centre útoku hral Luis Suárez, ktorý sa postaral o prvý gól v 3. minúte, keď prehlavičkoval zblízka brankára. V 35. minúte mu jeho pokus gólman chytil, v 40. minúte oblúčikom vysúval Iniestu pred druhým gólom, v 67. minúte dostal za filmovanie žltú kartu a v 89. minúte vybojoval pokutový kop pri faule Marquinhosa, po ktorom padol z 11-ky piaty gól Barcelony (11 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Mužom zápasu bol aktívny, neúnavne niečo vymýšľajúci, kreatívny i do úmoru bojujúci Brazílčan Neymar da Silva Santos Júnior. V 8. minúte nastrelil ruku Marquinhosa, no penalta z toho ešte nebola. V 17. minúte jeho diaľková strela len o vlások minula pravý vinkel. V 48. minúte váhajúci hlavný rozhodca po porade s kolegom už pokutový kop po faule Meuniera na Neymara odpískal. V 52. minúte mu ale Meunier ušiel a nebezpečne prihrával Cavanimu, ktorý v sklze trafil pravú tyč ter Stegenovej brány. V 64. minúte dostal žltú kartu za nepekný faul na Marquinhosa. V 71. minúte vystrelil z diaľky a brankár mu strelu chytil. V 86. minúte mu zas gólovú strelu zrazil Aurier na roh a v 87. minúte mu pokus zdiaľky zablokovala obrana. Keď už málokto veril v postup zdvihol zástavu Barcelony a postaral sa o futbalový zázrak. V 88. minúte zavesil z priameho kopu do ľavej šibenice štvrtý gól, v 51. minúte premenil jedenástku do pravej polovice brány oklamaného Trappa a v ostatnej minúte stretnutia mäkučko svojim centrom našiel strelca posledného gólu Roberta (47 plusových bodov, 9 mínusových-známka 10).

Barcelona sa postarala o dosiaľ v Lige Majstrov nevídané otočenie v beznádejnej odvete a prepisovala jej futbalovú históriu. Nezdolná bojovnosť, nespochybniteľné umenie, ale aj vrchovatý kopec šťastia ju posúva do ďalších bojov v tejto súťaži.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.