Barcelona namaškrtená postupom v Lige Majstrov si išla do Galície po tri body.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý zneškodnil pár centrov i striel, no prehre nezabránil, pretože ani sám sa nevyhol jednej hrubici. V 9. minúte chytil strelu hráča s futbalovým menom Joselu, v 39. minúte vyrazil pokus toho istého hráča bravúrne na roh, no po jeho exekúcii, neudržal loptu vo svojich rukách a práve od neho inkasoval prvý gól. V 63. minúte tohto hráča vychytal, no v 74. minúte mal najprv šťastie a po hlavičke Arribasa zvonila len žrď, ale z následného rohu, ktorý si arbitri vybájili, znovu musel vyťahovať loptu zo siete po hlavičke Bergantiñosa. Ešte na konci stretnutia vyrazil strelu zblízka po nájazde Fajra a pri opakovanej ho na bránkovej čiare zastúpil Jordi Alba (15 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6)

Obrana hrala opäť v trojici v zložení Mascherano-Piqué-Alba, ktorým vypomáhal ešte Sergio Busquets.

Javier Mascherano síce bojoval a venoval sa v zvýšenej miere rozohrávke, ale narobil aj veľa chýb. V 39. minúte nedokázal odkopnúť prihrávku Navarra a k nebezpečnej strele sa dostal Joselu, v 40. minúte bol zas nedôrazný a neodkopol loptu von z pokutového územia, čo viedlo po spomínanej chybe ter Stegena k prvému gólu, v 54. minúte dovolil nebezpečne centrovať Gilovi, v 56. minúte zrazil center Fajra na rohový kop a v 63. minúte neustrážil Joselua (32 plusových bodov, 8 mínusových-známka 5).

Gerard Piqué podal solídny výkon v obrane, ale i v útoku. V 27. minúte ho fauloval Joselu a mohla sa pískať aj penalta, v 28. minúte zastavil útok Gila, v 43. minúte zblízka pálil len nad bránu a v 63. minúte mu ušiel Bruno Gama, ktorý vytvoril veľkú šancu pre spoluhráča (29 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Jordi Alba bol na tom horšie, snažil sa síce podporovať útok, no viackrát v obrane zlyhal. V 14. minúte zablokoval nebezpečný center, v 5. minúte zastavil Gamu, v 54. minúte mu však dovolil centrovať, v 71. minúte neustrážil Çolaka, v 74. minúte mal najväčší podiel na druhom inkasovanom góle, keď sa dal prehlavičkovať jeho strelcom, v 78. minúte zrazil center na roh a v 93. minúte vykopával z prázdnej brány, keď bol už ter Stegen prekonaný (31 plusových bodov, 5 mínusových-známka 6).

Záloha hrala v zložení Denis Suárez, Sergi Roberto, Busquets a André Gomes.

Denis Suárez podal snaživý výkon a dostal sa aj do pár dobrých príležitostí, najmä po vystriedaní Ardu za Iniestu, keď sa presunul na ľavé krídlo. V 42. minúte z rohového kopu našiel pekne Piquého, v 46. minúte jeho center zrazil Arribas len k L. Suárezovi a bol z toho vyrovnávajúci gól, 54. minúte zrazil nebezpečnú strelu Fajra na roh, čo si však rozhodcovia nevšimli, v 63. minúte sa výborne uvoľnil v šestnástke súpera, no bombu nasmeroval len do stredu brány a brankár Lux ju vyrazil a v 73. minúte zrazil pokus Joselua na rohový kop (19 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

V 77. minúte ho vystriedal Paco Alcácer, no ten sa do nejakých príležitostí nedostal (2 plusové body-známka 5).

Sergi Roberto hral viac útočne ako v obrane a svedčalo mu to. V 40. minúte pri prvom góle La Coruni asi mohol urobiť viac ako sa len prizerať na dorážajúceho strelca, v 80. minúte prihral do veľkej šance L. Suárezovi a v 83. minúte sám mohol skórovať, no svoj gól proti Parížu nenapodobnil a lopta sa mu od kolena odrazila len nad bránu (26 plusových bodov, 5 mínusových-známka 7).

Sergio Busquets získaval lopty a zakladal väčšinu útočných akcií. V 49. minúte mu ušiel Gil, no pohromou v podobe gólu sa to neskončilo a v 54. minúte zablokoval strelu Borgesa (29 plusových bodov, 5 mínusových-známka 7).

André Gomes hral dosť ustráchane a nedôrazne aj keď neurobil nejaké hrubé chyby, raz sa dostal do výbornej príležitosti v 30. minúte, no pálil vedľa (14 plusových bodov-známka 6).

V 58. minúte miesto neho nastúpil Ivan Rakitič, ktorý však tiež nič veľké nevymyslel (7 plusových bodov-známka 6).

Na ľavom krídle útoku nastúpil Arda Turan, no veľa vody tam nenamútil. V 30. minúte prihral do šance Gomesovi a v 40. minúte aj on prispel svojou nedôraznosťou vo vlastnej šestnástke k prvému gólu súpera (8 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6).

V 58. minúte ho vystriedal Andrés Iniesta, ktorý sa chopil rozohrávky v strede poľa a v 83. minúte pekne našiel za obranou súpera Sergiho Roberta (14 plusových bodov-známka 7).

Lionel Messi tentoraz nežiaril, len sa tak nejak matne leskol, pôsobil unavene a postrácal obrovské množstvo lôpt. No aj tak bol hrozbou pre súpera aj keď jeho šance neboli z kategórie tých vyložených. V 21. minúte mu strelu zrazili na roh, v 27. minúte z priameho kopu našiel hlavu L. Suáreza, v 57. minúte pálil spoza 16-ky vedľa, v 64. minúte pripravil šancu D. Suárezovi, v 82. minúte mu pokus z hranice 16-ky brankár chytil, v 91. minúte z priameho kopu zakončil nad bránu, v 93. minúte mu strelu priamo z rohového kopu Lux vyrazil a v úplnom závere mu poslednú strelu zablokovala obrana (25 plusových bodov, 10 mínusových-známka 7).

V strede útoku hral Luis Suárez, ktorého môžeme vyhlásiť za muža zápasu, ale len z radov Kataláncov, lebo ho predčil svojim výkonom Joselu na strane Galícijčanov. V 11. minúte mu strelu zablokovali, v 27. minúte mu hlavičku vo výbornej príležitosti chytil brankár, v 28. minúte sa mohol rútiť sám na bránu, no postranný si vymyslel jeho ofsajd, v 42. minúte zrazil jeho pokus Arribas na roh, v 46. minúte vsietil prudko k pravej žrdi jediný gól Barcelony, v 59. minúte ho zablokoval Arribas, v 76. minúte jeho slabučkú strelu odkopol obranca do autu, v 80. minúte mu strelu vyrazil brankár nohou, no treba priznať, že vtedy ťažil z postavenia mimo hru a v 89. minúte jeho center zrazil Navarro rukou v šestnástke na rohový kop, no penalta sa, asi oprávnene, nepískala (16 plusových bodov, 5 mínusových-známka 7).

Barcelona po matnom výkone, keď nemohol pre zranenie hrať Neymar a viacero opôr bolo zrejme vyšťavených z heroického výkonu v predchádzajúcom zápase prišla o všetky body a klesla v tabuľke na druhú priečku.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.