FC Barcelona bez vykartovaného Messiho vycestovala do Granady po potrebné tri body.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý si počínal spoľahlivo a pochytal, čo mohol, no jeden gól predsa dostal od Bogu aj keď zaň nemohol, lopta bola umiestnená po zemi milimetrovo presne a odrazila sa od ľavej žrde do siete. V 53. minúte chytil strelu Pereiru, v 73. minúte vyboxoval nebezpečný center Wakasa, v 75. minúte chytil pokus z diaľky, znovu od Pereiru, v 85. minúte takisto diaľkovú strelu Wakasa, v 88. minúte stiahol center Foulquiera a v 89. minúte zlikvidoval nebezpečný projektil Bogu (13 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Obrana sa vrátila k starému štvorčlennému zloženiu.

Napravo v nej nastúpil Sergi Roberto, ktorý odohral svoj štandard. V 27. minúte zastavil Angbana, v 27. minúte dostal žltú kartu za faul na Litriho a v 85. minúte mu unikol Cuenca, no nebezpečie z toho nehrozilo (14 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

Naľavo hral Jordi Alba, ktorý aj keď v obrane nebol až taký istý, výborne spolupracoval s útočníkmi. V 44. minúte nádherne asistoval dlhým pasom, ktorý mal oči, na prvý gól Suárezovi, v 50. minúte spolu s Mathieuom neustrážili strelca jediného gólu Granady, v 52. minúte zastavil Foulquiera a v 60. minúte dostal žltú kartu za faul na Bogu (31 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

Javier Mascherano hral ako pravý stopér takmer bezchybne a pekne od podlahy. V 11. minúte neustrážil Kraveca, v 33. minúte zastavil Litriho, v 46. minúte nádherne vysunul do šance Paca Alcácera, v 58. a v 86. minúte ostro zastavil striedajúceho Ramosa (23 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

Ľavého stopéra odohral Jérémy Mathieu, ktorý hral trochu nevyrovnane, výborne hlavičkoval v obrane, no urobil v nej aj niekoľko chýb, najviac práce mu spôsoboval šikovný Boga. V 47. minúte ho síce zastavil, no v 50. minúte ho už spolu s Albom neustrážili a dovolili mu skórovať, v 53. minúte mu strelu dokázal zablokovať, v 70. minúte jeho nebezpečný center zrazil na roh a v 89. minúte mu tento hráč znovu ušiel, ale ter Stegen dokázal ratovať. V 71. minúte mohol aj skórovať, ale Neymarov center z rohového kopu umiestnil len vedľa ľavej žrde a v 85. minúte zastavil útok Ramosa (23 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

Sergio Busquets ako defenzívny záložník a aj kapitán do príchodu Iniestu hral s obrovským prehľadom, bezchybne, akcie sa odvíjali najmä od neho. V 30. minúte zastavil Kraveca, v 65. minúte nahral do šance Rakitičovi a v 73. minúte zastavil v 16-ke nebezpečného Pereiru (32 plusových bodov-známka 8).

Napravo od neho operoval Ivan Rakitič, ktorý okrem poctivej čiernej roboty sa ponúkal aj do zakončenia. V 27. minúte nahral spätne do veľkej šance Suárezovi, v 40. minúte sám strieľal nad bránu, v 66. minúte jeho strelu spoza pokutového územia brankár Ochoa vyrazil na roh, v 77. minúte dostal žltú kartu za faul na Pereiru a v 83. minúte zaknihoval tretí gól Barcelony, keď jeho strelu si stečoval do siete Saunier (20 plusových bodov, 3 mínusové-známka 8).

V 87. minúte ho striedal do svojej ligovej premiéry Aleñá, ktorému hneď v nasledujúcej minúte ušiel Foulquier (2 plusové body, 2 mínusové-známka 5).

Naľavo v strede poľa hral André Gomes, ktorý podal nevýrazný výkon a bol z nastupujúcej trojice záložníkov najslabší. V 50. minúte mu ušiel Saunier, ktorý potom asistoval na gól Bogovi (21 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6).

V 67. minúte ho vymenil Andrés Iniesta, ktorý sa však blysol len jednou peknou prihrávkou na Paca (3 plusové body, 2 mínusové-známka 5).

Rafinha nastúpil do zápasu ako pravé krídlo, no už po pár minútach musel ihrisko opustiť so zranením (4 plusové body-známka 6).

Od 17. minúty ho vystriedal Paco Alcácer, ktorý zahral výborne a pričinil sa nakoniec o hladké víťazstvo. V 27. minúte prihral do obrovskej príležitosti Suárezovi, v 32. minúte vystrelil vedľa ľavej žrde, v 46. minúte jeho strelu Ochoa vyrazil, v 64. minúte vsietil druhý gól Barcelony popri brankárovi k pravej tyči, v 89. minúte osamotený poslal loptu len vedľa a v 91. minúte asistoval pekným centrom na gól Neymara (17 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

V strede útku sa ako buldog ruval s obranou súpera Luis Suárez. V 7. minúte mu strelu chytil brankár, v 24. minúte zakončil oblúčikom do brvna, v 27. minúte mu najprv bombu vyrazil brankár a potom mu zneškodnil aj opakovaný pokus zblízka vytlačením na roh, v 33. minúte mu zakončenie v sklze Ochoa znovu vyrazil, mimochodom pri tomto pokuse bol faulovaný Lombánom a mala sa pískať penalta, v 44. minúte už parádne mexického brankára preloboval a zaznamenal úvodný gól, v 64. minúte prihral na gól Paca Alcácera, v 86. minúte bránu Granady prehodil a v 92. minúte prihral do šance Neymarovi. Za svoj výkon si zaslúži označenie muž zápasu (32 plusových bodov, 2 mínusové-známka 9).

Ľavé krídlo Neymar bol opäť najaktívnejším aktérom duelu a tiež ho možno pasovať za muža zápasu. V 8. minúte sa po jeho akcii mohol pískať pokutový kop za ruku Foulquiera. V 24. minúte pripravil šancu Suárezovi. V 26. minúte jeho strelu spoza 16-ky chytil brankár. V 29. minúte mu strelu zablokovali. V 33. minúte znovu nahral do dobrej príležitosti svojmu uruguajskému kolegovi. V 54. minúte jeho strelu z diaľky Ochoa chytil. V 55. minúte sa už rútil sám na bránu domácich, no rozhodcovia ho zastavili vymysleným ofsajdom. V 58. minúte mu pokus zablokoval Saunier. Veľkú paseku v obrane Granady pôsobili jeho nebezpečné centre, či z hry, či z rohových alebo priamych kopov. Po jednom takom z rohu mal v 71. minúte veľkú šancu Mathieu. V 86. minúte si šikovne vybojoval v súperovej šestnástke loptu späť od nepozorného Lombána, no brankár vyrazil nohou. V 89. minúte centroval do šance Pacovi. V 91. minúte sa aj on dočkal a zo vzduchu umiestnil loptu k ľavej žrdi a zavŕšil skóre stretnutia štvrtým gólom. V 93. minúte na samom konci napálil ešte do ľavej žrde (44 plusových bodov, 2 mínusové-známka 9).

Barcelona teda v Andalúzii presvedčivo vyhrala a vezie si zaslúžene domov všetky tri body.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.