Barcelona nastupovala na zápas proti nebezpečným Andalúzanom s cieľom získať víťazstvo a udržať tlak na vedúci Real.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý bol bezchybný a veľkou mierou sa pričinil o čisté konto domácich. V 16. minúte vyrazil nohou veľkú príležitosť na skórovanie N'Zonzimu na rohový kop, v 62. minúte vyrazil bombu Sarabiu, v 67. minúte dobre vybehol a zachytil loptu, v 69. minúte vyrazil strelu Sarabiu spoza 16-ky na roh a v 70. a 73. minúte pochytal nebezpečné centre od N'Zonziho a Escudera (13 plusových bodov-známka 8).

Obrana začala opäť v trojici v zložení Mascherano-Piqué-Umtiti.

Javier Mascherano hral ako je u neho zvykom bojovne a získaval tak mnoho lôpt, no niekoľko ich aj stratil. V 16. minúte neustrážil N'Zonziho pri spomínanej šanci, v 55. minúte zastavil Correu a v 57. minúte odblokoval Sarabiu (31 plusových bodov, 6 mínusových-známka 7).

Gerard Piqué povyhrával množstvo hlavičkových súbojov, no párkrát v obrane aj zazmätkoval. V 7.minúte zastavil útok Mariana, v 15. minúte najprv sklzom Correu, no vzápätí ho fauloval a uvidel od rozhodcu žltú kartu, v 62. minúte dovolil Marianovi nahrávku do šance Sarabiu a v v 67. minúte povolil center Correovi (24 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

V 77. minúte bol vymenený za Lucasa Digneho, ktorý spravil jednu hrubicu v 80. minúte, keď nahral priamo do šance Jovetičovi (1 mínusový bod-známka 4)

Samuel Umtiti si počínal s istotou až na jednu výnimku v 62. minúte, keď najprv dovolil nahrať Sarabiovi na Mariana a vzápätí neustrážil Španiela, ktorý sa dostal do veľkej šance. V 70. minúte odblokoval v šestnástke N'Zonziho a v 74. minúte v nej zastavil sklzom Mariana (24 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Sergio Busquets ako defenzívny záložník hral s obrovským prehľadom a pravidelne odoberal súperom lopty a distribuoval ich svojim spoluhráčom. V 71. minúte dostal žltú kartu za faul na Vitola (21 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

Dispečerom v strede poľa bol kapitán Andrés Iniesta, ktorý tentoraz odbremenil Messiho a umožnil mu viac sa sústrediť na koncovú hru. V 9. minúte jeho strelu spoza 16-ky zrazil Pareja ku brankárovi Ricovi, v 18. minúte našiel centrom hlavu Rakitiča, v 68. minúte vo veľkej príležitosti, do ktorej ho vysunul práve Messi, zle trafil loptu a brankár ju ukryl do náručia, v 78. minúte uvoľnil do šance Paca Alcácera a v 92. minúte prihral do šance Neymarovi (35 plusových bodov-známka 8).

Ivan Rakitič podal dobrý výkon a figuroval vo všetkých akciách vedúcich ku gólu. V 18. minúte hlavičkoval vedľa ľavej žrde, v 25. minúte poskytol predfinálnu prihrávku Messimu pred prvým gólom, v 28. minúte založil celú akciu vedúcu ku gólu druhému, keď získal loptu pred vlastnou šestnástkou, potom ju potiahol cez stred poľa a vysunul Neymara, v 33. minúte sa jeho hlavička odrazila ku Messimu, strelcovi tretieho gólu. V 70. minúte stratil loptu vo vlastnej 16-ke, v 73. minúte dovolil centrovať Escuderovi, v 78. minúte pálil len vysoko nad bránu hostí. Hral obetavo, veľa toho prijal i rozdal. V 58. minúte nebol na neho odpískaný tvrdý faul, neskôr po niekoľkých pokusoch ťahania za dres súperov v 78. minúte vyfasoval od Gómeza žltú za faul na Escudera (16 plusových bodov, 6 mínusových-známka 7).

V 80. minúte ho vystriedal Aleñá, ktorý dostal žltú tiež v 84. minúte za faul na aktívneho N'Zonziho (2 plusové body, 3 mínusové-známka 4).

V roli podhrotového útočníka operoval muž zápasu Lionel Messi, ktorý si aj schuti zastrieľal. Hneď v 4. minúte napálil nechytateľne do brvna, od ktorého sa lopta odrazila žiaľ len tesne pred bránkovú čiaru. V 25. minúte asistoval na prvý gól L. Suárezovi. V 28. minúte si roly vymenili a Lionel prepasíroval popod obrancu a cez brankára do siete druhý gól. V 33. minúte odrazenú loptu umiestnil bombou k pravej žrdi a vsietil tak tretí gól Barcelony. V 40. minúte mu zablokoval strelu Mercado, v 45. minúte mu pokus zrazila na roh obrana, v 50. minúte v páde vystrelil len vedľa ľavej žrde a v 51. minúte jeho lob zachytil Sergio Rico končekmi prstov (26 plusových bodov, 3 mínusové-známka 9).

Na pravom krídle sa nečakane ocitol najväčší univerzál Kataláncov Sergi Roberto, ktorý sa však časom vyskytoval po celej pravej strane ihriska. V 24. minúte neustrážil hlavičkujúceho Vitola, no ten namieril len vysoko nad bránu (20 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6).

V strede útoku Luis Suárez zase príkladne bojoval a pracoval pre mužstvo. V 4. minúte nabil spätnou prihrávkou Messimu, v 8. minúte nebol na neho za nepriateľské objatie Pareju odpískaný pokutový kop, v 25. minúte vystrihol nožničkami cez hlavu lobom ponad brankára nádherný prvý gól, v 28. minúte asistoval spätnou prihrávkou na druhý gól a v 51. minúte vydoloval od sevillského brankára loptu do šance Messimu (12 plusových bodov, 1 mínusový-známka 9).

V 65. minúte ho striedal Paco Alcácer, ktorý sa ocitol v 78. minúte v skvelej príležitosti, no napálil len do brankára (7 plusových bodov-známka 6).

Neymar na ľavom krídle trápil obranu súpera svojimi prienikmi a bol často faulovaný, nakoniec sa na ňom vykartoval na konci stretnutia Vitolo, ktorý bol rozhodcom za opakované fauly odmenený žltou i červenou kartou. V 8. minúte po jeho centri z rohového kopu zahral Nasri rukou, no jedenástku rozhodca nenariadil, v 24. minúte vystrelil z diaľky vedľa, v 28. minúte poskytol Suárezovi predfinálnu prihrávku pred druhým gólom a v samom závere jeho bombu spoza 16-ky brankár Rico dokázal vyraziť na roh (34 plusových bodov, 6 mínusových-známka 8).

Barcelona spoľahlivo vyhrala po excelentnom prvom polčase. V druhom sa už jej hráči šetrili a dovolili súperovi vyrovnať hru.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.