Po zaváhaní Realu s Atléticom sa v prípade víťazstva mohla Barcelona prebojovať na prvé miesto v tabuľke.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý dostal dva góly a najmä pri prvom mohol urobiť viac, než len čakať na zakončenie Sandra. V 4. minúte dobre vybehol a zachytil loptu, v 23. minúte loptu stratil nepresnou prihrávkou, no jeho neprítomnosť v bráne Recio nevyužil a vystrelil len vedľa, v 45. minúte stiahol nebezpečný center, v 57. minúte chytil strelu Juanpiho a v 79. minúte strelu Charlesa (7 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6).

Obrana v prvom polčase opäť hrala v štvorčlennom zložení, v druhom mužstvo Barcelony už riskovalo a prešlo na bránenie v trojici.

Napravo nastúpil Javier Mascherano, ktorý hral s veľkou snahou, no dvakrát mu hráči ušli. V 48. minúte to bol Juankar a v 74. minúte Sandro. V 87. minúte dostal žltú kartu za faul na Charlesa. V 88. minúte pekne nahral pomedzi nohy obrancu do veľkej šance Robertovi (22 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

Naľavo operoval Jordi Alba, ktorý podal len priemerný výkon. Už v 8. minúte dostal žltú za nešportové správanie. V 15. minúte sa blysol skvelým pasom do šance L. Suárezovi, ale inak dosť kazil (14 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6).

Na pravom stopérovi začal Samuel Umtiti, ktorý bol najlepším z obrancov, no nestíhal hasiť všetko. V 33. minúte dostal žltú kartu za protesty, v 44. minúte zastavil Sandra odkopom na rohový kop, v 48. minúte zase zrazil naň nebezpečný center Juankara a v 80. minúte zastavil dobre rozbehnutého Peñarandu (17 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

Ľavého stopéra hral Jérémy Mathieu, ktorý podal slabý výkona a po jeho zlom odhade pri ofsajdovej pasci mu pred prvým gólom ušiel jeho strelec Sandro, ktorý potom rutinérsky umiestnil loptu do protipohybu ter Stegena k ľavej žrdi (4 plusové body, 2 mínusové-známka 4).

Do druhého polčasu namiesto neho nastúpil Sergi Roberto, ktorý podal výborný bojovný výkon, no odmenu v podobe gólu, či bodov to neprinieslo. V 78. minúte po dvojitom faule na neho sa mala pískať jedenástka, no hlavný rozhodca asi na pokyn postranného vytiahol miesto priestupku pred šestnástku. V 88. minúte sa ocitol vo veľkej príležitosti sám pred brankárom Kamenim, no nedokázal ho prekonať (14 plusových bodov-známka 8).

Busquets v strede poľa ako aj celá záloha nemali svoj deň. Sergio v 57. minúte neustrážil Fornalsa, ale ter Stegen jeho chybu napravil, no v 90. minúte, keď už Barcelona hrala vabank, po jeho strate lopty hráči Málagy z pekného protiútoku po vyšachovaní obrany i brankára vsietili Charlesom druhý gól (18 plusových bodov, 2 mínusové-známka 5).

Napravo v strede poľa hral André Gomes, ktorý bol do kombinácií skôr príťažou ako platným hráčom. V 39. minúte sa pokúšal v páde využiť zmätok v obrane súpera, ale brankár jeho slabučký pokus ľahko chytil (8 plusových bodov-známka 5).

V 61. minúte ho vystriedal Paco Alcácer, no nič svetoborného v útoku ani on nevymyslel (3 plusové body, 1 mínusový-známka 5).

Denis Suárez, ktorý nastúpil v zálohe naľavo po dlhšej zápasovej odmlke tiež nechytil rytmus a bol vari najslabším článkom mužstva v prvom polčase (5 plusových bodov, 2 mínusové-známka 4).

Do druhého polčasu ho vymenil Andrés Iniesta, ktorý však vôbec nebol posilou. V 57. minúte stratil loptu a Málaga sa rútila na bránu tar Stegena (2 plusové body, 2 mínusové-známka 4).

Mužom zápasu zo strany Barcelony bol asi Lionel Messi, ktorý vysúval svojimi geniálnymi prihrávkami spoluhráčov, no veľké pochopenie u nich nenašiel. Nedarilo sa mu v realizácii priamych kopov, ktorých zahrával celkom päť. V 22. a 51. minúte z nich bránu prekopol a v 69. a 79. minúte zasa mieril len do múra. Najnádejnejším bol pokus v samom závere stretnutia, keď už bolo vlastne rozhodnuté, v 95. minúte, vtedy lopta len tesne minula pravý vinkeľ. V 56. minúte vystrelil aj z hry, ale mieril len vedľa pravej žrde (31 plusových bodov, 4 mínusové-známka 8).

V strede útoku hral Luis Suárez, ktorý sa síce snažil, ale dosť často ho v rozlete zastavili rozhodcovia alebo ani najväčšiu príležitosť nedokázal úspešne pretaviť v gólové zakončenie. V 19. i 57. minúte mu v sľubných pozíciách odmávali vymyslené ofsajdy, v 16. minúte si najprv pekne spracoval diaľkový pas od Albu, no napálil zblízka len do Kameniho a v 64. minúte nacentroval do výbornej príležitosti na hlavu Neymara (12 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Ľavé krídlo Neymar tentoraz odohral slabšie predstavenie, ktoré napokon ani nedokončil. V 27. minúte mu rozhodca Manzano uštedril žltú kartu za nešportové správanie, keď zdržoval priamy kop súpera zaväzovaním si kopačky, v 60. minúte z uhla trafil ľavú tyč, v 64. minúte prehlavičkoval prázdnu bránu a v 65. minúte si ho sudca vychutnal, keď mu po zbytočnom faule na Llorenteho udelil červenú kartu (15 plusových bodov, 8 mínusových-známka 5).

Inak španielski rozhodcovia sa zase ukázali v zlom svetle, keď okrem spomínaných poškodení Barcelony na strane Málagy neuznali regulárny gól Peñarandu pre údajný ofsajd.

Barcelona teda v treťom po sebe idúcom zápase so zástupcom Andalúzie po slabom výkone zaslúžene prehrala a náskok Realu na čele súťaže sa nakoniec ešte zvýšil.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.