Barcelona cestovala do Turína s cieľom nezopakovať výkon z Paríža a vytvoriť si výhodnú pozíciu pred domácou odvetou.

Do brány nastúpil Marc-André ter Stegen, ktorý si riadne zachytal, no aj inkasoval tri góly, všetky boli dobre umiestnené a mal len malú šancu im zabrániť. Pri prvej ho Dybala v 16-ke nečakane obstrelil k vzdialenejšej ľavej žrdi, v 22. minúte ten istý hráč pohotovo napálil loptu rovnako k ľavej tyči a v 55. minúte Chiellini hlavou umiestnil loptu prudko od ľavej žrde do siete. Aspoň si môže povedať, že najlepšiemu strelcovi Juve Higuaínovi nič nepustil. V 3. minúte chytil jeho hlavičku, v 44. minúte vyrazil jeho skákavú strelu, v 53. minúte lapil jeho pokus spoza šestnástky a v 54. minúte mu vyrazil bombu z vnútra šestnástky. Okrem toho v 15. minúte dobre vybehol a zachytil loptu a v 17. minúte chytil diaľkovú strelu Mandžukiča (11 plusových bodov, 1 mínusový -známka 6).

Napravo v trojčlennej obrane nastúpil Gerard Piqué, ktorý vyhral niekoľko súbojov vo vzduchu, no niekoľkokrát aj nevhodne zaváhal, V 7. minúte nestačil spolu s Iniestom pokryť strelca prvého gólu, v 44. minúte dovolil Mandžukičovi prihrať do šance Higuaínovi, v 57. minúte zrazil na roh nebezpečný center Cuadrada, v 55. minúte zablokoval strelu Dybalu a v 64. minúte zastavil útok tohto hráča (22 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6).

V strede obrany hral spoľahlivo a takmer bez chýb Samuel Umtiti. V 91. minúte dostal za nešportové správanie od Poliaka Marciniaka žltú kartu a v 92. minúte zablokoval strelu Daniho Alvesa (24 plusových bodov, 1 mínusový -známka 7).

Naľavo v obrane nastúpil Jérémy Mathieu, ktorý mal problémy najmä s Cuadradom a hral len prvý polčas. V 7. minúte ustupoval pred Kolumbijčanom a dovolil mu nahrať na prvý gól. V 37. minúte mu zas dovolil nahrať do šance Pjaničovi (11 plusových bodov, 3 mínusové-známka 5).

Do druhého polčasu ho vystriedal André Gomes, na ktorého sa v poslednom čase vzniesla od fanúšikov veľká kritika. Teraz síce vybojoval niekoľko lôpt, no mnohé aj postrácal. V 55. minúte zblokoval strelu Barzagliho na rohový kop (10 plusových bodov, 5 mínusových-známka 5).

Záloha začala v štvorčlennom zložení Sergi Roberto, Rakitič, Mascherano a Iniesta. Bola však naslabším článkom Barcelony.

Sergi Roberto síce behal akoby mal dvojo pľúc, no robil aj hrubé chyby. V 22. minúte dovolil Mandžukičovi asistovať na druhý gól, v 54. minúte zlyhal pri ofsajdovej pasci a ponúkol tým veľkú šancu Higuaínovi, na druhej strane v 68. minúte nabil spätnou prihrávkou Neymarovi a v 82. minúte zastavil útok Alexa Sandra (17 plusových bodov, 4 mínusové-známka 5).

Ivan Rakitič, sa pohyboval ako by mal na nohách olovené kopačky, postupom času sa zlepšoval, no bol to len matný výkon. V 44. minúte neustrážil Mandžukiča, v 46. minúte povolil center Pjaniča na Khediru a v 88. minúte v sľubnej pozícii vystrelil veľmi nepresne (13 plusových bodov, 4 mínusové-známka 4).

Busquetsovej úlohy defenzívneho štítu sa chopil Javier Mascherano, no nevysporiadal sa s ňou, síce bojoval ako je už u neho tradične zvykom, ale po jeho chybách padli aj dva góly. V 21. minúte hlavičkoval vysoko nad bránu Buffona, v 22. minúte neustrážil strelca druhého gólu, v 41. minúte dovolil strieľať Higuaínovi a v 55. minúte si neporadil v súboji so strelcom tretieho gólu Juve Chiellinim (17 plusových bodov, 4 mínusové-známka 4).

Ani Andrés Iniesta nebol veľkou posilou, no zo záložníkov len on znesie prísnejšie kritériá. Tvoril hru v strede poľa, dostával sa aj k zakončeniu, no vidno, že už nie je najmladší a najvýbušnejší. V 7. minúte spolu s Piquém neustrážili strelca prvého gólu, v 21. minúte mal obrovskú príležitosť na vyrovnanie, no Buffon reflexívne zmenil smer jeho strely dostatočne na to, aby minula bránu, 52. minúte vystrelil tesne nad, no taliansky brankár loptu kontroloval a v 57. minúte dostal od rozhodcu žltú za faul na Pjaniča (24 plusových bodov, 5 mínusových-známka 6).

Lionel Messi ako muž zápasu zo strany Barcelony (zo strany súpera a aj zápasu celkovo to bol jeho pravdepodobný nástupca v reprezentácii Argentíny, šikovný mladík Paulo Dybala, strelec úvodných dvoch gólov) bol veľmi dobre strážený, zdvojovaný i strojovaný, preto stratil aj veľa lôpt, no aj tak proti Juve on zariadil takmer všetky nebezpečné akcie. V 12. minúte z priameho kopu mieril nad bránu, v 21. minúte vypojil svojou pruhrávkou do šance Iniestu polovicu mužstva súpera, v 46. minúte vystrelil tesne vedľa pravej žrde, v 59. minúte jeho nedôraznú hlavičku poľahky chytil brankár, v 68. minúte naservíroval gólovú šancu Suárezovi a v 87. minúte napálil z priameho kopu len múr (28 plusových bodov, 6 mínusových-známka 8).l

V strede útoku mu dobre sekundoval bojovný Luis Suárez, no aspoň ten jediný gól sa ani jemu zariadiť nepodarilo. V 39. minúte jeho hlavičku zrazil Chiellini do protipohybu brankára, no len na rohový kop, v 40. minúte znovu hlavičkoval, ale brankár Buffon chytil, v 53. minúte dostal žlté napomenutie po faule na Alvesa, v 68. minúte mu jeho pokus zázračne vyškriabla Buffon na rohový kop, v 75. minúte pálil len nad a v 95. minúte mu hlavičku brankár znovu chytil (14 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Neymar na ľavom krídle tentoraz nebol taký kreatívny a takmer sa nedostal ani ku zakončeniu, navyše obrancovia ho pripravili aj o dosť veľa lôpt. V 51. minúte vystrelil len vysoko nad bránu a v 68. minúte sa po jeho strele zrazenej rukou Chielliniho mala zahrávať jedenástka, no rozhodca do píšťaľky nefúkol (28 plusových bodov, 5 mínusových-známka 6). Mimochodom rozhodoval ten istý rozhodca ako pri debakli s PSG vo Francúzsku. Rozhodcovia akoby tento moment kompenzovali a na druhej strane neuznali gól Khediru pre vymyslené postavenie mimo hru alebo tomuto hráčovi udelil hlavný žltú kartu za údajné simulovanie.

Barcelona sa z výprasku vo Francúzsku vôbec nepoučila a dostala v Taliansku ďalší. V odvete sa bude musieť spoľahnúť na novú remontadu.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.