Barcelone išlo v El Clásicu o poslednú reálnu šancu zdramatizovať boj o titul v La Lige.

Do brány nastúpil Marc-André ter Stegen, ktorý si asi ešte nikdy tak nezachytal ako tentoraz a hoci dostal dva góly, mnohým zabránil. V 6. minúte chytil strelu Ronalda spoza 16-ky, v 18. minúte lapil pokus Benzemu, v 20. minúte Ronaldovu petelicu vyrazil, v 22. minúte zachytil volej Baleho, pred prvým gólom v 28. minúte zle vybehol a po odrazenej lopte od Ramosa do ľavej tyče, dorazil Casemiro, v 36. minúte vyrazil bombu Modriča, v 48. minúte zase bravúrne strelu Kroosa na rohový kop, v 53. minúte reflexívne nohou vyrazil hlavičku Benzemu z bezprostrednej blízkosti, v 60. minúte chytil center Carvajala, v 64. minúte zas centrovanú loptu Modriča, v 71. minúte pohotovo vybehol a odpratal loptu do autu pred Ronaldom, v 72. minúte chytil na dvakrát tvrdú strelu Asensia, v 75. minúte chytil diaľkový pozdrav od Ronalda, v 84. minúte chytil aj stečovanú strelu Jamesa z diaľky, v 85. minúte bol ale bezmocný, keď Jamesova strela zblízka prefičala popri jeho hlave do siete po druhýkrát, v 87. minúte Kolumbijčana už pekne vychytal a v 89. minúte najprv chytil nebezpečný center Marcela a neskôr vyrazil projektil od Asensia (25 plusových bodov, 3 mínusové-známka 9).

Napravo v obrane hral Sergi Roberto. Podal bojovný výkon, vzorne podporoval útok, no v obrane to bolo slabšie. V 47. minúte strieľal spoza šestnástky, ale strelu mu zblokovali, v 52. minúte zastavil útok Benzemu, v 53. minúte dovolil centrovať Marcelovi na Benzemu, v 87. minúte nechal vystreliť Jamesa a v poslednej 92. minúte sa nadýchol k nádhernému sólu po ktorom napokon Barcelona zaznamenala víťazný gól (14 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

Naľavo zahral výborne Jordi Alba, o ktorom platí to, čo aj o jeho kolegovi napravo, platný v útoku, no chybujúci v zadných radoch. V 11. minúte spätnou prihrávkou nabil Suárezovi, v 22. minúte im spolu s Umtitim unikol Bale, v 43. minúte pálil z voleja, no minul ľavý vinkel Navasovej brány, v 45. minúte zastavil Asensia, v 63. minúte na poslednú chvíľu odhlavičkoval na rohový kop center Marcela na Ramosa, v 66. minúte spolu s Piquém a Busquetsom neustrážili pred druhým gólom Jamesa a v 92. minúte asistoval spätnou prihrávkou Messimu na tretí gól (23 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

V strede obrany pôsobil Gerard Piqué, ktorý bol mimoriadne aktívny nielen v obrane, ale aj v útoku, burcoval svojich spoluhráčov, no spravil aj niekoľko chýb. V 6. aj 20. minúte dovolil streľbu Ronaldovi, v 28. minúte zastavil útok Benzemu sklzom na roh, v 47. minúte zrazil center Asensia smerujúceho do vyloženej príležitosti Ronalda na rohový kop, v 59. minúte výborne hlavičkoval a dal vyniknúť Navasovi, v 66. minúte neustrážil Ronalda, v 74. minúte ho už zastavil, v 75. minúte odohral nebezpečný center Modriča hlavou do autu, v 80. minúte mal obrovskú príležitosť zoči voči Navasovi, no napálil len do neho, v 85. minúte im spolu s Albom a Busquetsom unikol strelec druhého gólu Realu, v 87. minúte po neodpískanom ofsajde Jamesa zrazil jeho strelu, v 89. minúte dovolil páliť Asensiovi a v 89. minúte zas tomuto hráčovi povolil center na Ronalda (20 plusových bodov, 7 mínusových-známka 7).

Druhým stopérom bol Samuel Umtiti, ktorý podal síce bojovný, ale aj dosť chybujúci výkon, problémy mal najmä s Ronaldom. Už v 2. minúte mohol rozhodca nariadiť jedenástku po jeho faule na tohto hráča, v 3. minúte ho zastavil sklzom a odkopol loptu do autu, v 22. minúte spoločne s Albom neustrážili Baleho, v 37. minúte dostal od Hernándeza žltú za skosenie Ronalda, v 53. minúte neustrážil hlavičkujúceho Benzemu, v 72. minúte dovolil vystreliť Asensiovi, v 81. minúte mu utiekol Ronaldo a Portugalčana neustriehol ani v 87. minúte (15 plusových bodov, 6 mínusových-známka 5).

Defenzívnym stredopoliarom ako obyčajne bol Sergio Busquets, ktorý tentoraz podal výborný výkon, režíroval hru Barcelony v strede poľa. V 26. minúte obral o loptu unikjúceho Benzemu, v 67. minúte neustrážil Asensia, v 76. minúte tohto hráča už o loptu pripravil a v 87. minúte spoločne s Albom a Piquém neustriehli Jamesa pri nábehu na vyrovnávajúci gól (24 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

Vpravo v zálohe operoval Ivan Rakitič, ktorý mal nakoniec prsty v dvoch góloch Barcelony. V 28. minúte nebol dosť pozorný, nepokryl dorážajúceho Casemira a dovolil mu otvoriť skóre, v 33. minúte asistoval na vyrovnávajúci gól Messimu, v 56. minúte vysunul do obrovskej príležitosti Alcácera, v 59. minúte našiel centrom z rohu Piquého hlavu, v 64. a 71. minúte dovolil nebezpečne centrovať Marcelovi, v 73. minúte po tom ako sa zmocnil odrazenej lopty pred 16-kou súpera, sa pekne uvoľnil a nechytateľnou ľavačkou zavesil k ľavej tyči Navasovi druhý gól Barcelony a v 85. minúte pred vyrovnaním dovolil centrovať Marcelovi na Jamesa (18 plusových bodov, 6 mínusových-známka 7).

Vľavo v strede poľa hral kapitán Andrés Iniesta, ktorý sa staral o plynulosť kombinácií a súhru medzi obranou a útočnými silami. V 10. minúte vystrelil spoza pokutového územia, no Carvajal mu zrazil pokus do autu a v 68. minúte skvele vonkajším falšom našiel Suáreza pred brankárom Madridu, no Luis v koncovke zlyhal (16 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Miesto Neymara, ktorý si odpykával trest, na ľavom krídle nastúpil Paco Alcácer, ktorý ho však ani zďaleka nedokázal nahradiť, hoci sa snažil ako len vládal. V 4. minúte dovolil center Carvajalovi, v 56. minúte mal obrovskú príležitosť, síce pohotovo vystrelil, ale Navas bol proti, v 60. minúte zase povolil Carvajalovi nebezpečný center (3 plusové body, 5 mínusových-známka 5).

V 70. minúte ho nahradil André Gomes , ktorý v 80. minúte našiel v čistej šanci Piquého a v 92. minúte poskytol predfinálnu prihrávku Albovi pred rozhodujúcim gólom (2 plusové body, 1 mínusový-známka 6).

Luis Suárez v strede útoku sa tiež nepresadil, hoci bojoval a mal na to i príležitosti. V 11. minúte pálil len tesne vedľa ľavej žrde, v 19. minúte po peknom sklepnutí od Alcácera zle trafil loptu a tá skončila vedľa, v 28. minúte pred úvodným gólom neustrážil Ramosa, v 43. minúte pekne nacentroval na volej Albu, v 58. minúte si v nádejnej príležitosti neprebral loptu dobre a tá mu ušla k brankárovi a v 68. minúte spálil tutovku, keď zblízka napálil len do Navasa a ten vyrazil na rohový kop (18 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6).

Trojčlennému útočnému záprahu sprava velil jednoznačný muž zápasu, faulovaný, dobitý a dokrvavený, na ktorom mali byť postupne vykartovaní Marcelo i Casemiro, no napokon bol vylúčený len kapitán Realu Sergio Ramos, argentínsky génius non plus ultra Lionel Andrés Messi. Leo hrozil súperovi z každej pozície, keď sa k nemu dostala lopta, u protivníka trúbili na poplach najvyššieho stupňa. No ani to im nepomáhalo, Leo ukázal svoju velikosť, bol to on kto nakoniec zlomil odpor srdnatého súpera a nakoniec dovŕšil svoje predstavenie víťazným predstavením svojho dresu sklamanému, no určite i ho obdivujúcemu domácemu hľadisku. No po poriadku. Začalo to v 20. minúte, keď si rozhodca nevšimol hrubý zákrok Marcela lakťom priamo do jeho zubov a pokračovalo to v 33. minúte vyrovnávajúcim gólom, keď sa ako uragán prehnal domácou obranou a vsietil k pravej tyči, v 40. minúte jeho riadenej strele od gólu zabránila len kopačka Carvajala, ktorá ju jemne vychýlila tesne vedľa ľavej žrde, márne sa potom Barcelončania domáhali rohováho kopu. V 57. minúte z priameho kopu mieril Messi len nad bránu, v 69. minúte jeho bombu spoza 16-ky brankár vyrazil, bol aj v akcii pred druhým gólom, keď mu loptu obrancovia vypichli, no tá sa dostala na nohy Rakitiča. V 77. minúte sa červenalo už spomínanému Ramosovi, ktorý nevediac si rady s unikajúcim malým Argentínčanom, sa rozhodol ho skosiť ešte na polovici Barcelony. Lionel v 83. minúte znovu pálil spoza šestnástky, no Navas bravúrne vyrazil, posledné rozhodujúce slovo, ktoré umlčalo veškeré bodové nádeje Madridu však padlo v 92. minúte, keď Messi nekompromisne zavesil k ľavej žrdi, za zoblečenie a výstavu svojho dresu publiku potom ešte uvidel žlté napomenutie (31 plusových bodov, 4 mínusové-známka 10).

Barcelona sa v úžasnom a strhujúcom priamom súboji, ku ktorého vysokej úrovni prispeli aj domáci futbalisti, domohla všetkých troch bodov a vytvára tak pred záverom ligovej sezóny veľký tlak na svojho rivala, hoci ten má ešte jeden odložený zápas k dobru.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.