Aby jej zostala nádej na titul, FC Barcelona potrebovala v derby vyhrať.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý podal spoľahlivý výkon bez nejakého vážnejšieho zaváhania. V 7. minúte len s námahou vyrazil center z rohového kopu, v 65. minúte chytil Piquého hlavou stečovanú strelu Baptistãa, v 67. minúte slabú hlavičku Morena, v 70. minúte tvrdú strelu Jurada, v 78. minúte pohotovo vybehol a zachytil loptu a v 88. minúte lapil aj slabú strelu, ktorú vyslal opäť Baptistão (15 plusových, 1 mínusový bod-známka 7).

Napravo v obrane nastúpil Sergi Roberto. Podal odvážny bojovný výkon a dobre spolupracoval aj v útoku. V 27. minúte zastavil Piattiho odkopom lopty do autu, v 40. minúte dal hlavou takmer gól, no trafil len bočnú sieť, v 70. minúte spolu s Rakitičom nechali v nebezpečnej pozícii voľného Jurada, v 82. minúte vystrelil spoza šestnástky, no brankár Diego López chytil (20 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Naľavo hral v obrane Jordi Alba, ktorý nebol úplne vo svojej koži. V 5. minúte dovolil spolu s Piquém Caicedovi nahrať do veľkej šance Juradovi, no ten vystrelil len vedľa, v 32. minúte povolil nebezpečný center práve Juradovi, v 62. minúte tomuto hráčovi zrazil strelu na roh, v tej istej minúte ešte zablokoval aj pokus Piattiho a dovolil nebezpečne odcentrovať Sánchezovi (20 plusových bodov, 5 mínusových-známka 6).

V strede obrany hral Gerard Piqué, ktorý bol aktívny po celom ihrisku, kraľoval najmä vo vzdušných súbojoch, no v obrane spravil aj niekoľko chýb. V 5. minúte v už spomínanej situácii spolu s Albom dovolili nahrávať Caicedovi na Jurada, v 67. minúte mu ušiel Moreno, v 65. minúte stečoval hlavou center Baptistãa, v 75. minúte tohto Brazílčana zastavil, v 88. minúte mu dovolil vystreliť a v 89. minúte ho dokázal zbrzdiť natoľko, že sa nedostal do vyloženej šance (36 plusových bodov, 6 mínusových-známka 7).

Partnerom na stopérskom poste mu bol Samuel Umtiti, ktorý podal takmer bezchyný výkon. V 54. minúte ratoval domácu bránu, keď nebezpečný center Piattiho odkopol na roh a v 62. minúte zablokoval strelu Baptistãa (22 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Úlohy defenzívneho stredopoliara sa ako obyčajne zhostil Sergio Busquets, ktorý hral s veľkým prehľadom. V 62. minúte dovolil nahrať Morenovi na Baptistãa (30 plusových bodov, 5 mínusových-známka 7).

Pekný výkon odovzdal v strede poľa aj Ivan Rakitič, ktorý sa okrem kvalitného bránenia a obslužnej práce pre útočný trojzáprah aj sám pokúšal o zakončenie. V 15. minúte jeho bombu spoza šestnástky šťastlivo zrazil Diego Reyes tesne vedľa pravého vinkľa na roh, v 54. minúte neustrážil Piattiho a dovolil mu nebezpečný center, v 70. minúte spolu s Robertom nechali voľného Jurada, no ter Stegen zachránil a v 76. minúte s citom premenil svoju šancu na druhý gól, keď loptu umiestnil do protipohybu Diega Lópeza po zemi k pravej žrdi (24 plusových bodov, 6 mínusových-známka 7).

V zálohe operoval aj André Gomes, ktorý si nepočínal zle, ale ani nebol veľkým prínosom pre kolegov. V 14. minúte dovolil centrovať Javimu Lópezovi a v 62. minúte zablokoval strelu Sáncheza (16 plusových bodov, 5 mínusových-známka 6).

V 78. minúte ho nahradil Javier Mascherano, ktorý sa potom premiestnil na miesto pravého obrancu a Sergi Roberto sa vysunul do zálohy. Hral spoľahlivo a v 90. minúte zastavil útok Jurada (6 plusových bodov-známka 6).

Najlepšou formáciou FC Barcelony bol útok v zložení Messi, Luis Suárez a Neymar. Vypracovali si veľké množstvo šancí, no paradoxne góly väčšinou padali po hrubých chybách domácej obrany.

Jedným z mužov zápasu bol Lionel Messi, ktorý pripravil kvantum príležitostí svojim spoluhráčom, jemu samotnému sa ale gól dať nepodarilo. V 11. minúte prihral do šance Neymarovi, v 15. minúte Rakitičovi, v 60. minúte opäť Neymarovi, v 69. minúte jeho priamy kop lapil Diego López, v 76. minúte asistoval na druhý gól Rakitičovi, v 81. minúte mu zblokoval strelu obranca a brankár loptu chytil, v 87. minúte centroval pred tretím gólom na Suáreza a v 91. minúte jeho strelu z otočky brankár opäť chytil (37 plusových bodov, 4 mínusové-známka 8).

Ďalším mužom zápasu bol Luis Suárez ako stredný útočník, ktorý po dlhšej dobe pretrhol streleckú smolu a svojou predvídavosťou sa dostal ku dvom gólom. V 50. minúte vystihol zlú prihrávku Jurada, ušiel Reyesovi a s prehľadom popri brankárovi umiestnil loptu k ľavej žrdi, v 87. minúte dal tretí gól, keď využil nepodarený odkop Caricola a brankár López mu už v skórovaní do prázdnej brány nedokázal zabrániť. V 88. minúte ešte prihral do veľkej šance Neymarovi (22 plusových bodov, 3 mínusové-známka 8).

Neymar na ľavom krídle po trojzápasovom dištanci podal snaživý a veľmi aktívny výkon aj keď svoje príležitosti nedotiahol do zdarného konca. V 12. minúte svojho menovca v bráne pri jeho bombe zastúpil David López, v 39. minúte centroval na hlavu Sergiho Roberta, v 45. minúte vystrelil len vedľa ľavej žrde, v 55. minúte sa prebil po krídle a bránkovej čiare až k domácemu brankárovi, no ten dokázal jeho strelu z uhla zblízka zraziť na roh, v 60. minúte mu zablokoval strelu Fuego, v tej istej minúte ešte pekne krížom vystrelil, no Diego López končekmi prstov vytesnil na rohový kop a v 88. minúte pálil len do brankára (40 plusových bodov, 5 mínusových-známka 8)

FC Barcelona sa v tvrdom stretnutí, v ktorom bol rozhodca Undiano Mallenco k domácim zákrokom veľmi zhovievavý, predsa len presadila a podľa výsledku hladko zvíťazila, no nebolo to také jasné v priebehu zápasu, domáci poriadne hrýzli.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.