Barcelona si na uchovanie nádeje v ligové víťazstvo potrebovala nad nebezpečným súperom zvíťaziť.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý bol trochu neistý a párkrát zabrnkal na nervy domácim priaznivcom. Za inkasovaný gól však nemohol, Bakambu si pri ňom počínal suverénne a nedal Nemcovi možnosť zasiahnuť. Marc nemal veľa práce, v 55. minúte chytil ľahkú strelu z diaľky od Soriana, v 77. minúte dobre vybehol a zbrzdil útočiaceho Bakambua, potom to už všetko vyriešila obrana a v 90. minúte lapil aj nebezpečný pokus Jonathana dos Santosa (7 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6).

V obrane sprava nastúpil Sergi Roberto, ktorý dobre spolupracoval s útokom a v obrane tiež nespravil nejaké hrubé chyby. Už v 16. minúte od rozhodcu Sáncheza Martíneza dostal dosť prísnu žltú kartu za faul na Soriana, v 40. minúte dovolil tomu istému hráčovi nebezpečne odcentrovať na hlavu Soldada a v 68. minúte asistoval na tretí gól Barcelony (17 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

V 78. minúte ho vystriedal Javier Mascherano, ktorý v 89. minúte získal loptu a posunul ju do šance L. Suárezovi (2 plusové body-známka 6).

Na pravom stopérovi účinkoval Gerard Piqué, ktorý hral veľmi aktívne, no chybám v obrane sa nevyhol. V 26. minúte zbytočne odkopával loptu pred ter Stegenom na rohový kop, v 32. minúte neustrážil strelca gólu Bakambua, v 39. minúte hlavičkoval vo veľkej príležitosti len vedľa ľavej žrde Fernándezovej brány, v 48. minúte zastavil útok Soriana odkopom do autu, v 74. minúte zrazil strelu Bakambua na roh, v 77. minúte zastavil v šestnástke prienik toho istého hráča a v 90. minúte dovolil zakončovať dos Santosovi (24 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Na mieste pravého stopéra vybehol na trávnik Samuel Umtiti, ktorý zo začiatku hral isto, no s postupom času urobil niekoľko chýb, ktoré sa však neskončili pohromou pre bránu domácich. V 74. minúte mu ušiel Bakambu, v 77. minúte ho neustrážili spolu s Albom a v 90. minúte dovolil prihrať Sansonemu do šance dos Santosovi (17 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

Naľavo v obrane si statočne počínal Lucas Digne, ktorý dobre spolupracoval s útočníkmi a zastal si prácu aj v obrane, keď prekvapivo vyhral množstvo hlavičkových súbojov. V 14. minúte stratil loptu a dovolil prihrávať dos Santosovi na Gáspara, v 34. minúte ho v peknej akcii zastavili rozhodcovia vymysleným ofsajdom, v 40. minúte dovolil nebezpečne hlavičkovať Soldadovi, no lopta tesne minul pravý vinkeľ, v 51. minúte sám tvrdo zakončoval z uhla, ale lopta sa stočila tesne popred bránu až do autu a v 54. minúte zastavil útok dos Santosa odkopom na roh (26 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

V 75. minúte ho vymenil Jordi Alba, ktorému v spomínanej 77. minúte unikol Bakambu (5 plusových bodov, 1 mínusový-známka 5).

V strede poľa výborne režíroval hru kapitán Andrés Iniesta, ktorý sa pokúšal aj o zakončenie. V 23. minúte mu strelu zrazila obrana, v 51. minúte vysunul kolmo do šance Digneho, v 64. minúte dostal žlté napomenutie za faul na Soriana a v 86. minúte jeho pokus spoza šestnástky brankár chytil (28 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Dobre mu sekundoval defenzívny záložník Sergio Busquets, ktorý však spôsobil aj niekoľko nepresností. V 45. minúte asistoval na druhý gól Messimu (24 plusových bodov, 6 mínusových-známka 7).

Tretím do partie v zálohe bol Ivan Rakitič, ktorý nebol až tak viditeľný. V 29. minúte prihrával do šance Messimu (11 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6).

V 83. minúte ho striedal André Gomes, ktorý sa do zápasu už výraznejšie nezapojil (3 plusové body, 1 mínusový-známka 5).

Lionel Messi ako ľavé krídlo bol znovu mužom zápasu, keď bol takmer pri všetkom podstatnom, čo sa odohrávalo na polovici súpera. V 20. minúte jeho priamy kop brankár chytil, v 21. minúte sa jeho stečovaná strela nasmerovala k Neymarovi, ktorý otvoril skóre zápasu, v 29. minúte pálil po zemi krížom popred bránu vedľa pravej žrde, v 39. minúte posadil center na hlavu Piquého, ktorý ho však na gól nepremenil, v 45. minúte mierne zrazenou strelou zaznamenal k pravej žrdi druhý gól Barcelony, v 57. minúte jeho bombu spoza 16-ky brankár vytlačil na roh a v 82. minúte zavŕšil skóre štvrtým gólom z penalty, keď oklamal brankára jemným oblúčikom pod brvno do stredu brány (34 plusových bodov, 3 mínusové-známka 9).

V strede útoku trápil obranu protivníka Luis Suárez, ktorý svoje technické nedostatky nahrádzal buldočou vôľou a bojovnosťou. V 21. minúte poskytol predfinálnu prihrávku Messimu pred prvým gólom, v 41. minúte vyslal do šance Neymara, v 42. minúte strieľal len vedľa, v 53. minúte mu zakončenie zablokovali obrancovia, v 58. minúte si na neho v sľubnej situácii pre Barcelonu vymysleli rozhodcovia postavenie mimo hry, v 68. minúte sa síce kostrbato, ale uvoľnil a prepálil popod brankára do siete tretí gól, v 81. minúte jeho pokus zastavila ruka Costu a sudca nariadil jedenástku a v 89. minúte vypálil spoza pokutového územia tesne vedľa pravej tyče (21 plusových bodov, 3 mínusové-známka 8).

Na ľavom krídle technickými finesami exceloval Neymar, bavil sa futbalom sám, spoluhráčov i obecenstvo, veľakrát však pri fintičkách o loptu aj prišiel. V 21. minúte špičkou kopačky zblízka popri brankárovi vstrelil prvý gól, v 41. minúte vystrelil krížom po zemi tesne vedľa pravej žrde, v 57. minúte prihral do šance Messimu, v 76. minúte z tesnej blízkosti brankára neoklamal a ten mu loptu zachytil a v 93. minúte z priameho kopu nastrelil len múr (38 plusových bodov, 12 mínusových-známka 8).

Barcelona nakoniec vyhrala rozdielom triedy, no priebeh zápasu nebol až taký jasný ako nasvedčuje konečné skóre.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.