Barcelona cestovala na Kanárske ostrovy po tri body.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý nemal veľa práce a tú čo mal urobil takmer bezchybne. Posťahoval niekoľko nebezpečných centrov, v 7. minúte chytil priamy kop Lemosa, v 31. minúte lapil pokus Mesu z diaľky, v 33. minúte vybehol a chytil, v 60. minúte vyrazil strelu Jesého nohou a v 92. minúte jeho diaľkovú strelu. V 63. minúte dostal od Bigasa gól, s ktorým však veľa urobiť nemohol. (14 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Obranu kvôli vynúteným absenciám, či zdravotným alebo vzniknutou potrestaním Sergiho Roberta Luis Enrique musel pozliepať z čoho sa dalo. Napravo nastúpil netradične Lucas Digne, ktorý tam bol celý nesvoj. Hral dosť tvrdo a mohol byť rozhodcom vylúčený najmä po ostrom zásahu lakťom na Vieru v 19. minúte. Už v 6. minúte totiž dostal žltú kartu za stiahnutie unikajúceho Jesého tesne pred šestnástkou (15 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

Možno aj preto ho v 58. minúte vystriedal André Gomes, ktorý na nezvyklom poste bol tiež veľmi neistý, ale postupne sa zlepšoval. V 60. minúte dovolil páliť Jesému, v 63. minúte nezabránil skórovať Bigasovi pri jedinom góle domácich, v 67. minúte poskytol predfinálnu prihrávku Rakitičovi pred tretím gólom Barcelony, v 77. minúte dovolil nebezpečne centrovať Lopesovi a v 89. minúte Boatengovi (12 plusových bodov, 5 mínusových-známka 5).

Naľavo hral Jordi Alba, ktorý v obrane hral bezchybne a podporoval výdatne aj útok. V 54. minúte prihral do šance Messimu a v 71. minúte asistoval na tretí gól (15 plusových bodov-známka 8).

V strede obrany hrala po prvý krát dvojica Marlon-Umtiti. Marlon Santos si v ligovej premiére nepočínal vôbec zle aj keď to nebolo bez chýb. V 60. minúte zrazil center Lopesa na rohový kop, v 61. minúte dovolil hlavičkovať Bigasovi a v 63. minúte nezabránil Boatengovi v prihrávke na gól (13 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6).

Samuel Umtiti si počínal veľmi isto a takmer bezchybne (20 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

V úlohe defenzívneho stredopoliara sa predstavil Sergio Busquets, ktorý dobre organizoval hru v strede poľa. V 25. minúte nádhernou pätičkou vyradil z hry celú zálohu súpera a naštartoval akciu vedúcu k prvému gólu a v 89. minúte zrazil strelu Lopesa (21 plusových bodov-známka 8).

Napravo v zálohe operoval Ivan Rakitič, ktorý v 67. minúte nacentroval na hlavu Neymara pri treťom góle a v 71. minúte poskytol predfinálnu ďalekonosnú prihrávku Albovi pred štvrtým gólom (12 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

V 79. minúte ho striedal Denis Suárez, ktorý v 89. minúte dovolil uniknúť Lopesovi (3 plusovéh body, 1 mínusový-známka 5).

Naľavo v zálohe celý zápas odohral Andrés Iniesta, ktorý sa staral o cirkuláciu lopty v jemu zverenom území. V 25. minúte vysunul predfinálnou prihrávkou L. Suáreza pri prvom góle, v 49. minúte dovolil centrovať Vierovi na Boatenga a v 92. minúte zase Jesému (22 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

Lionel Messi na pravom krídle sa tentoraz nezapísal ani do streleckej listiny ani nenahral na žiaden gól, no dostal sa do viacerých príležitostí, ale nemal v nich šťastie. V 6. minúte jeho hlavička tesne minula pravý vinkeľ, v 13. minúte mu zablokoval strelu Bigas, v 54. minúte loptu smerujúcu do siete zrazil Lemos na roh, v 77. minúte pálil len vedľa ľavej žrde, v 85. minúte z priameho kopu trafil do múra a v 91. minúte mu vytlačil bombu spod brvna na roh brankár Varas (23 plusových bodov, 5 mínusových-známka 8).

V strede útoku hral nenápadne, no efektívne Luis Suárez, ktorý v 25. minúte asistoval na prvý gól a v 27. minúte sám prekonal oblúčikom vybiehajúceho Varasa druhým gólom (6 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

V 79. minúte ho vymenil Paco Alcácer, ktorý mal na kopačke gól v 86. minúte, no lopta skončila vedľa (2 plusové body-známka 6).

Mužom zápasu bol bez diskusií Neymar hrajúci na ľavom krídle. Ku svojim tradičným technickým kúskom pridal tentoraz aj efektivitu v zakončení a dosiahol hetrik. V 6. minúte z rohu nacentroval do šance na hlavu Messimu, v 25. minúte dal po peknej akcii do prázdnej brány prvý gól, v 27. minúte asistoval na druhý gól, v 42. minúte sa po jeho nastrelení ruky Lemosa mohla kopať jedenástka, no rozhodca Gonzáles bol proti, v 67. minúte dal hlavou krížom k pravej tyčke tretí gól a v 71. minúte jemne pohladil loptu a tá sa popri brankárovi dokotúľala do siete po štvrtý krát (21 plusových bodov, 1 mínusový-známka 9).

Barcelona si s prehľadom poradila so snaživým súperom a stále vyvíja tlak na svojho konkurenta v boji o titul.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.