Barcelona bezpodmienečne potrebovala vyhrať ak si chcela uchovať aspoň nádej na zisk titulu.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý síce veľa práce nemal, ale inkasoval dva góly v 7. a v 61. minúte od strelecky disponovaného Inuia, ktoré sa podobali ako vajce vajcu, oba po prudkej presnej strele od brvna do ľavého vinkľa. Okrem toho dvakrát mal šťastie a strely od Peňu a Kikeho vo vyložených šanciach smerovali vedľa. V 45. minúte vyrazil štipľavú strelu Inuia spoza šestnástky a v 46. minúte pokus od toho istého hráča z ostrého uhla (10 plusových bodov-známka 6).

Napravo v obrane hral prvý polčas Sergi Roberto, ktorý nepodal dobrý výkon, postrácal veľa lôpt a ani dopredu nebol takým platným hráčom ako sme zvyknutí. V 6. minúte dovolil nebezpečný center Inuiovi, v 33. minúte spätnou prihrávkou naservíroval loptu do šance Rakitičovi a v 41. minúte neustrážil Inuia (11 plusových bodov, 6 mínusových-známka 5).

Do druhého polčasu na jeho miesto nastúpil André Gomes a nepočínal si tam vôbec zle, no predsa neustrážil Inuia pri jeho druhom góle. V 50. minúte zastavil nebezpečný prienik Kikeho (13 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6).

Naľavo celý zápas odohral Jordi Alba, ktorý pendloval po svojej strane a podporoval vzorne aj útočné akcie kolegov. V 11. minúte zrazil nebezpečný center Peñu na rohový kop, v 45. minúte dovolil zakončiť tomuto hráčovi zblízka, no našťastie len vedľa, v 61. minúte dovolil nahrať Kikemu na Enricha pred druhým gólom Eibaru, v 69. minúte po slabom zakončení sa zvalil v 16-ke súpera ako podťatý a na prekvapenie všetkých rozhodca Hernández nariadil pokutový kop, v 71. minúte sa mohol rútiť sám na bránu hostí, ale rozhodcovia ho zastavili vymysleným ofsajdom (33 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

V strede obrany hral po druhýkrát v lige Brazílčan Marlon. Podal veľmi dobrý výkon aj keď nejakým chybám sa nevyhol. V 2. minúte zastavil sklzom v šestnástke Kikeho, v 41. minúte zrazil nádejný center Inuia na roh, v 45. minúte tomuto hráčovi dovolil vystreliť a v 93. minúte neustrážil Kikeho (23 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Partnerom na stopérskom poste mu bol Samuel Umtiti, ktorý hral tiež pomerne spoľahlivo. V 45. minúte dovolil Kikemu nahrať na Inuia a v 84. minúte zablokoval útočiaceho Riveru (28 plusových bodov, 4 mínusových-známka 7).

V úlohe defenzívneho stredopoliara sa predstavil Sergio Busquets a hral vinikajúco, s prehľadom odoberal lopty súperovi a vysielal kolmé prihrávky útočníkom. V 40. minúte dostal od rozhodcu prísnu žltú kartu za protesty voči údajnému faulu na Kikeho (39 plusových bodov, 3 mínusových-známka 8).

Naľavo v zálohe hral výborne aj kapitán Andrés Iniesta, ktorý nielen rozohrával akcie, ale aj sám sa pokúšal o zakončenie. V 36. minúte vysunul do veľkej šance Suáreza, v 38. minúte prihrával Neymarovi, v 50. minúte vystrelil z hranice šestnástky, no brankár Yoel vyrazil a v 52. minúte to dopadlo podobne, keď gólman vyrazil na roh (33 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

Vpravo v strede poľa operoval Ivan Rakitič, ktorý však nepodal dobrý výkon. V 7. minúte neustrážil pri prvom góle Eibaru jeho strelca, v 33. minúte jeho krížnu strelu v dobrej pozícii chytil brankár a v 46. minúte mu znovu unikol Inui (12 plusových bodov, 5 mínusových-známka 5).

V 71. minúte ho vystriedal Paco Alcácer, ktorý už o dve minúty nato asistoval hlavou na druhý gól Barcelony a v 77. minúte mohol hlavou zblízka sám dať gól, no brankár bol proti a loptu zachytil (6 plusových bodov-známka 7).

Lionel Messi na pravom krídle bol opäť mužom zápasu, dirigoval hru Barcelony, pripravoval šance i sám zakončoval. V 18. minúte jeho strelu z uhla po zemi brankár chytil, v 38. minúte hlavou mieril len tesne vedľa pravej tyče, v 56. minúte sa ocitol v tutovej šanci, no pravačkou poslal loptu tesne vedľa ľavej žrde, v 63. minúte vysunul do šance Neymara pred prvým gólom Barcelony, v 65. minúte mu pokus zablokovala obrana, v 67. minúte znovu prihral do šance Neymarovi, 70. minúte mu Yoel zneškodnil pokutový kop, keď loptu vyrazil nad bránu, v 75. minúte už penaltu premenil prudko k pravej žrdi, v 91. minúte vyslal do obrovskej príležitosti hlavou Luisa Suáreza a napokon najlepšie nakoniec, keď sa v 92. minúte zmocnil lopty na polovici ihriska a nádherným sólom sa preštrikoval až pred bránu Eibaru a hoci sa brankár lopty dotkol, predsa len skončila v sieti ako štvrtý gól (43 plusových bodov, 6 mínusových-známka 9).

Luis Suárez ako stredný útočník bojoval ako je to u neho pravidlom a hoci pozahadzoval niekoľko obrovských príležitostí, predsa len raz skóroval. V 8. minúte v nájazde na brankára neuspel a poslal loptu len tesne vedľa ľavej žrde, v 13. minúte vystrelil vedľa, v 36. minúte mu šancu zneškodnil brankár vyrazením na roh, v 45. minúte mu sľubnú pozíciu zmarili rozhodcovia vymysleným ofsajdom, v 56. minúte poslal do stopercentnej šance Messiho, v 73. minúte dotlačil zblízka do brány druhý vyrovnávajúci gól a v 91. minúte sa osamotený hnal na brankára, no Yoel ho zázračne vychytal (18 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

Neymar na ľavom krídle sa zas staral o divadlo, niekedy boli jeho kreácie aj na škodu, no väčšinou obranu hostí uvádzali do veľkého zmätku. V 38. minúte sa preplietol až tesne pred brankára, no ten vyrazil jeho pokus z uhla z bezprostrednej blízkosti, v 50. minúte našiel spätnou prihrávkou v šanci Iniestu, v 63. minúte napálil len do pravej žrde, no odrazenú loptu si Juncá vrazil do vlastnej siete, v 73. minúte pred vyrovnávajúcim gólom z rohového kopu nacentroval na hlavu Paca Alcácera, v 74. minúte zariadil penaltu a vykartovanie sa Capu a v 77. minúte našiel centrom hlavu Alcácera, no treba povedať, že sa už predtým mal pískať jeho ofsajd (41 plusových bodov, 5 mínusových-známka 8).

Barcelona nakoniec nepriaznivý stav otočila a nad húževnatými Baskami zvíťazila, no k titulu ju to nepriviedlo lebo Real Madrid dokázal v Málage zvíťaziť.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.