Barcelona tápa, po úvodnom zápase Superpohára jasná vec. Katalánci akoby zaspali dobu a so snahou prísť na filozofiu obrátili svoju pozornosť na skúseného Mravca Ernesta Valverdeho. Verili, že myšlienky Luisa Enriqueho môže Valverde rozšíriť, vylepšiť či priniesť niečo (staro)nové, veď návrat k pressingu je pre Barcu tak dôležitý.

Počas leta sa Blaugranas na prestupovom trhu zatiaľ nečinili, napriek mediálnym špekuláciám sú neaktívni a leniví. Podľa popredných španielskych a anglických periodík už mali mať Barcelončania Cotinha, Verrattiho či Dembelého dávno v tíme. Samozrejme, zadarmo už klub opustili Mathieu s Masipom a Tello odišiel za smiešne 4 milióny. A sme tu. Nie, nezabúdam na Neymara, z ktorého sa za pár týždňov stal zradca aj hrdina. Barcelonu opustil hráč, ktorý sa mal podieľať na budúcnosti klubu. Hráč, ktorý dal klubu srdce a ukázal svoju krásnu, vystajlovanú, upravenú futbalovú tvár. Neymar si počas svojej 4 ročnej existencie v klube získal davy a podmanil si svet nie len na futbalovom ihrisku. Stal sa hviezdou, značkou, idolom a, povedzme, legendou. Barcelonu opustila obľúbená tvár, pútač, mladá krv, mladý rebel. Aktuálnemu barcelonskému tímu chýba sviežosť, energia, pohyb, nová myšlienka. Káder jasne starne a vieme, že Piqué, Busquets, Iniesta, Suárez a Messi tu nebudú večne. Ak má byť Deulofeu kvalitnou záplatou za Neymara, tak v Čiernom Brode majú väčšie ihrisko, ako v Barcelone. Chlapec sa snaží, je sebavedomý a istý, ale až moc. Talentom rozhodne oplýva, ale chýba mu ten povestný šmrnc. To, čo mal v sebe Neymar a to, čo má v sebe väčšina popredných veľkoklubov. Od Ronalda, ktorý sa dá aj nazvať aj ako priekopník tohto všetkého, preberá túto „funkciu“ neuveriteľný Asensio. Áno, ten Asencio, ktorého Barca neuprednostnila pri čachroch-machroch s Najvýšším, s Douglasom. V Tíme Juventusu sa bleskom foťákov a ponukám od výmyslu sveta zapáčil Paulo Dybala. Kto je bossom v Manchestri je jasné, kraľuje Paul Pogba. Mohol by som pokračovať, ale načo? Všetci si obraz spravíte sami, veď toto je len môj pohľad. Do Paríža teda prišiel ďalší umelecký artefakt, pri ktorého hre stratíte reč. Neymar pod Eiffelovku zapadá, to sa musí nechať. Brazílčania si tak Parku Princov vytvorili akési Selesea, na ktoré bude rozhodne zaujímavé pozerať. Veď pri menách ako Dani Alves, Thiago Silva, Marquinhos, Lucas a Neymar naskakuje husia koža.

Uvidíme, čo Robert vymyslí, či nás vedenie plánuje spasiť a ukázať, že z klubu sa nestáva snílek, ktorý sa opiera a históriu. Táto doba Barcelone nepatrí. Aj keď sme Culés, musíme to prijať. Ako už bolo spomenuté, chýba nám dynamika, energia, mladý puberťák, z ktorého vlhne futbalový svet. Ale vlastne, všetkým je jasné, že nás spasí Paulinho.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.