Andrés Iniesta poskytol pre francúzsky denník L'Equipe rozhovor, v ktorom stredopoliar Barcelony odpovedal na otázky týkajúce za ankety Zlatá lopta. Španielovo meno sa takisto nachádza na zozname favoritov na zisk tohto prestížneho ocenenia.

"Kto som, aby som si dovolil povedať, že si sám Zlatú loptu zaslúžim? Určite vás sklamem ak poviem, že ju nechcem vyhrať. Ale to nie je posadnutosť. Moje meno na zozname je pre mňa cenou," povedal v rozhovore.

Iniesta zároveň poprel, že by jeho gól vo finále MS bol jediným argumentom na zisk tejto ceny. "Neverím, že niekto môže Zlatú loptu vyhrať len vďaka jednému gólu. Pokiaľ však budem mať to šťastie a vyhrám, určite to bude kombináciou viacerých faktorov z futbalu," povedal a potom priznal, že "nie som favorit" a odkázal na hráčov ako Xavi Hernandéz, Lionel Messi, Wesley Sneijder či Iker Casillas.

Aj napriek tomu, že je Iniesta horúcim kandidátom na zisk tejto ceny, sám o sezóne 2009/2010 hovorí, že bola jedna z najhorších v jeho kariére. "Sezónu som nemohol poriadne začať kvôli zraneniu, ktoré som si privodil ešte počas finále Ligy Majstrov v Ríme. Neskôr som sa zranil počas majstrovstiev sveta klubov. V apríli som pauzoval desať dní kvôli inému zraneniu a potom ma trápila pravá noha, ktorá mi v hre bránili skoro šesť týždňov," vysvetľoval.

"A naviac som to nemal ľahké ani v súkromí [smrť jeho najlepšieho priateľa Daniho Jargueho; pozn. red.]. Mentálne som na tom nebol najlepšie."

"Ľudia si mysleli, že počas minulej sezóny som nepodával dobré výkony, ale neuvedomujú si fakt, že som bol podstatnú čas roka zranený. No výhra na Svetovom šampionáte všetky tieto rany zahojila."


zdroj: totalbarca.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.