Josep Guardiola sa po piatkovom tréningu zúčastnil tlačovej konferencie, počas ktorej zápas proti Osasune opísal ako "veľmi dobrý test" pre jeho tím. Podľa trénera, hráči už nerozmýšľajú nad skvelým víťazstvom nad Realom, ktorý je v jeho ponímaní teraz ešte silnejší.

Guardiola nemá pochýb o tom, že eufória z pondelkového zápasu už ustúpila. "S 5-0 sme veľmi spokojní, ale to už bolo. Osasuna je tím, proti ktorému musíte byť od začiatku stretnutia plne sústredení, ak chcete získať tri body, ktoré budú veľmi potrebné v boji o titul. Po tréningoch v tomto týždni som optimisticky veľmi dobre naladený, no človek nikdy nevie," komentoval Pep dnešný zápas v Pamplone.

Podľa Guardiolu zápas na Reyna de Navarra bude "dobrým pokusom, ktorý nám ukáže, či sme schopní bojovať o titul aj po tak veľkolepom víťazstve, aké bolo v pondelok."

Jediné čo sa v tomto zápase nezmení je náš štýl hry. Guardiola verí, že to bude základný faktor, ktorý im umožní v tomto stretnutí uspieť. "Bude to odveta Gran Derbi, musíme hrať aj naďalej s takou intenzitou ako v pondelok. Ide o veľmi náročného protivníka so skúsenými hráčmi a odvážnym a ambicióznym trénerom," pokračoval Katalánec.

Počas včerajšej tlačovky Guardiola o témy El Clásico už "neutekal" tak ako tomu bolo pred stretnutím. Varoval, že Madrid je teraz oveľa nebezpečnejší ako pred spomínaným zápasom. "Real teraz bude dvojnásobne nebezpečný. Po porážke ukázali veľkú túžbu hodiť to za hlavu. Majú trénera, ktorý ich dokáže zmobilizovať a v ďalšej časti sezóny budú istotne veľkou hrozbou."

Tréner zo Santpedor pokračoval v tlačovej konferencii s Messim. Potvrdil, že Leo je schopný hrať, no cítil zvláštnu bolesť v členku, ktorá ho vyradila zo štvrtkového tréningu. Pep sa taktiež dotkol aj Xaviho, ktorý odohral už niekoľko po sebe idúcich stretnutí. "To, že ste sa ma na Xaviho nepýtali niekoľko týždňov je dobrý znak. Cíti sa dobre, no ešte stále nie je všetko v najlepšom poriadku. Dobrým znamením sú však jeho pravidelné zápasy."

Úplne na koniec sa ho taliansky novinár opýtal, či je možné v Taliansku založiť inštitúciu akou je Barcelona (klub a tím). "Najprv je treba mať trénera s odpovedajúcou osobnosťou a silou, ktorého slovo zaváži. Takými boli Cruyff alebo Rexach. Ďalšou fázou bude postupné implementovanie celej myšlienky, ale okamžité výsledky v tomto prípade neexistujú. Je to dlhodobý proces a preto sme radi, že Barcelona tým už prešla - no musíme tvrdo pracovať natom, aby sme to udržali."



zdroj: totalbarca.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.