Zhodnotenie včerajších tlačoviek trénera Luisa Enriqueho a prezidenta Josep Maria Bartomeua v podaní redaktora ForçaBarça, ktorý obe tlačovky sledoval naživo v pôvodnom znení.

Bol som veľmi zvedavý na tieto tlačovky. Po trojkráľovom zemetrasení boli všetci zvedaví na odpovede Lucha a Bartomeua. Hrozila predsa jednak inštitucionálna kríza vo vnútri klubu ako aj to, že najlepší hráč v dejinách (podľa mňa) v lete odíde zadnými dverami. Čakalo sa všetko možné, väčšinou sa to aj splnilo. Ale ideme na to poporiadku.

Deň predtým, v nočných futbalových diskusiách v španielskej TV som sa dozvedel zopár zaujímavosti. Katalánski novinári prezradili ako na to pôjde Lucho na svoju tlačovku: bude zatĺkať a popierať svoj konflikt s Messim. To sa napokon aj stalo.

Že Leo a Luis Enrique majú otvorený a asi nenapraviteľný konflikt je fakt, s ktorým sa musíme už len zmieriť. Že iným hráčom sa nepáčia spôsoby Lucha je taktiež faktom. Prizná si to Lucho na tlačovke? Nie, lebo „ani nevyvrátim ani nepotvrdím“.

To bola jeho najčastejšia odpoveď na otázky týkajúcich sa Messiho. Samozrejme stihol povedať, že nedostal žiadne ultimátum a že sa rozpráva so všetkými hráčmi vrátane Messiho. Ale povedzme si to úprimne: veril mu niekto? Mne bolo jasné, že nevyjde pred novinármi a povie: „máte pravdu, mám konflikt so svojím najlepším hráčom“. Bolo mi jasné, že to všetko hodí na „veci z kabíny tam aj ostanú“ a podobne.

Lucho povedal presne to, čo chcel, avšak pre väčšinu fanúšikov to bolo všetko také... bezduché. Stihol ale vystreliť ostrý šíp na Bartomeua. Keď sa ho pýtali ako vníma odvolanie Zubizarretu snáď jasnejší už nemohol byť : „jeho odvolanie ma vážne oslabilo“. Uvidíme ako to bude všetko pokračovať...

O 16:00 mal predstúpiť prezident. Tesne pred štvrtou oznámil klub oneskorenie o pol hodiny. Napokon Bartomeu predstúpil tesne pred piatou. Toto meškanie niečo naznačovalo... ešte deň predtým totiž celá katalánska tlač brala ako samozrejmosť, že Bartomeu na tlačovke oznámi, že pokračuje vo vedení ďalej až do roku 2016.

A že na tlačovke jedine zaujímavé bude predstavenie nového športového riaditeľa, prípadne, že s Messim je všetko v poriadku. Očividne debata v direktíve pred tlačovkou bola intenzívnejšia než sa očakávalo, čo prinieslo aj trochu nečakaný výsledok.

Voľby na konci sezóny. To bola, po ospravedlnení sa za meškanie, Bartomeuova druhá veta. A podľa mňa jediná zaujímavá správa z celej hodinovej tlačovky. Podľa Bartomeua sa tak rozhodol, aby priniesol potrebný pokoj do klubu. Podľa inside správ to bolo na nátlak väčšiny členov direktívy. Možno sa niekto z nich vidí ako budúci prezident... Ďalšie otázky boli tie očakávané:

  • Prečo bol odvolaný Zubizarreta práve na troch kráľov? Údajne pre stratu dôvery (až teraz?)
  • Dostal Luis Enrique ultimátum zo strany vedenia? Kategoricky odmietol (jediná otázka s jasnou odpoveďou)
  • Existuje problém medzi Luchom a Messim? Veci z kabíny tam aj ostanú
  • Je pravda, že sa Lucho a Messi nerozprávajú? Hovoril aj s Luchom aj s Leom aj s ostatnými hráčmi...
  • Ako vnímate Messiho stav? Leo je spokojný a šťastný a má platnú zmluvu do 2018.
  • Odkiaľ viete, že je Leo šťastný? Stačilo sa vraj na neho pozrieť na ihrisku (stačilo povedať: lebo mi to tak povedal, ale tak... klamať sa nesmie však?

Už zopár mesiacov rôzne média prinášajú informácie o Messiho odchode z Barcelony, správy, ktoré síce v našich končinách berú ľudia s úsmevom a označujú ich za „bulvár“, ale v Španielsku a Barcelone berú veľmi vážne, lebo tento krát sa mnoho z nich zakladajú na informáciách filtrovaných samotným okolím hráča.

Môžeme pred nimi zatvárať oči a vysmievať sa im tak ako doteraz, ale teraz existuje reálna možnosť, že najlepší hráč v dejinách opusti náš milovaný klub. Veľa fanúšikov očakávalo od včerajších tlačovkách odpovede najmä na túto otázku, tie ale neprišli. Ani jedna jediná potvrdená správa. Obavy teda budú pokračovať a silnieť...

Na záver dodám myšlienku, ktorá ma hneď napadla po oznámení volieb: „ktorý kandidát na prezidenta staví svoje karty na pokračovanie súčasného trénera? Hm... vyzerá, že dátum spotreby Luisa Enriqueho na lavičke Barcelony bolo včerajším vyhlásením o voľbách (pravdepodobne v strede júna) určené...

foto: archív

GabrielSVK

11
2015-01-08 14:33:45

(až teraz) ? :D :D

ombre

14
2015-01-08 14:35:46

Vsetko neutralne odpovede, to je dokaz ze vela veci nie je v poriadku..

sid1

7
2015-01-08 14:37:28

mna by naozaj zaujimalo ktore spravy z messiho okolia toto potvrdzuju? nejaky zdroj? nemyslim to ironicky naozaj ma to zaujima.

Aministrator

7
2015-01-08 14:40:58

odchodu Lea bráni finančné Fair play..nejdem to tu rozpisovať písal som to v predchádzajúcom článku v komentoch...možno by ste mohli v napísať nejaký článok ohľadne fin. fair play myslím, že bude potom každému jasné že LEO proste nemôže odísť nie preto, že to nikto z nás nechce ale, že si to žiaden tým nemôže dovoliť.

naqiria

-3
2015-01-08 15:48:10

ty si sa co zasekol s tym financnym fair playm ze to pises kazdych 5 minut ci co? alebo by tvoj zivot stratil zmysel keby messi prestupil ze sa tento prispevok takto vehementne vsade vypisujes?

Aministrator

4
2015-01-08 16:08:20

co je teba do toho čo píšem, nekažem ti to čitať len poukazujem na FFP ktoré tu evidientne nikto nebral vôbec do úvahy doteraz

Kokosnik

3
2015-01-08 16:46:37

Myslim, ze slovo "brani" nie je to spravne. Je nenulova sanca, ze moze odist a ak mas nastudovane tie FFP tak to urcite vies. Percentualne to asi nikto nevie odhadnut, ale ta sanca tu je.

Blackwater

1
2015-01-08 17:16:30

Vychadzas zial z myslienky, ze Leova cena je 250 mil. €. Ak sa vsak hrac rozhodne odist a zacne to signalizovat cez socialne siete, prip. prostrednictvom svojho agenta, rozhodne HRAC, ci sa prestup udeje. Dnes je to tak proste nastavene. A svojim spravanim dokaze svoju cenu "prisposobit" tak, ako treba. Vid priklady Modric, Bale a vela dalsich, co si prestup vytrucovali...

flegmatik

1
2015-01-08 18:21:55

3 roky trucovať? nič proti Leovi ale ak chce do 30 trucovať môže ... tých čo si uviedol mali dobu maximálne na rok, Leo ju má 3 roky u nás platnú a ak nedá niekto 250 mega ani by som neuvažoval aj keby trucoval a sedel na lavičke ...

fantomas

0
2015-01-08 21:59:52

Tak v prípade Chelsea sa hovorí o tom, že priplatia sponzori (adidas a Turkish Airlines), plus ak nevidíš, čo robí Chelsea, FFP sa dá pomerne jednoducho obísť. Chelsea kupuje mladé talenty, následne ich pošle na hosťovanie a o 2-3 roky ich predá za párkrát toľko ako ich kúpili. Vitesse je aktuálne akoby Chelsea "B". Tým pádom dokážu ako-tak dobehnúť tú "stratu", ktorú by nákupom Messiho spravili.

MilujemBarcu

0
2015-01-08 14:53:05

https://www.facebook.com/... hlasujte :)

cruyff

3
2015-01-08 15:59:51

hneď po vyjadreniach Lucha, a Bartomea do médii bolo jasné, že všetko si vopred dojednali, aby sa nenarobilo viac zla, ako by bolo únosné. Platilo to stále aj za Pepa, že dôležité rozhodnutia pre média boli prejednávané vopred spoločne. Rosell dokonca vyhodil dvoch ľudí so svojho manšaftu, ktorí pracovali s médiami a nedodržiavali jeho pravidla...

Jhonys

1
2015-01-08 17:19:59

super článek (y) ;)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.