Už tento pondelok sa bude v Zürichu konať slávnostný ceremoniál, kde FIFA vyhlási výsledky prestížnej ankety Zlatá lopta ako aj najlepšieho trénera uplynulého roka a najlepšiu jedenástku roka. Pre Barcelonu to bude veľká oslava, keďže na cenu pre najlepšieho hráča sú nominovaní traja jej zástupcovia a počíta sa s účasťou mnohých osobností. Vzhľadom k tomu nebolo jednoduché naplánovať všetko do najmenšieho detailu.

FC Barcelona sa preto rozhodla, že jej výprava odcestuje do Zürichu dvoma lietadlami, ktoré odletia nezávisle na sebe. V prvom poletí Sandro Rosell s čestnými predstaviteľmi klubu a v druhom hráči, realizačný tím na čele s trénorom. Všetci dostali povolenie zobrať si zo sebou svojich najbližších.

Na palube prvého lietadla teda poletí prezident klubu spolu s predstavenstvom a osobnosťami, ktoré na galavečer prijali pozvanie. Do tejto chvíle poletia: Quique Costas, Carles Folguera, Joan Martínez Vilaseca, Pere Gratacós, Guillermo Amor, Llorenç Serra Ferrer, Angel Mur, Toño de la Cruz, Carles Rexach, Joaquim Rifé a Eusebio Sacristán a takisto aj držitelia Zlatej lopty Luis Suárez a Christo Stoičkov. Na palube zároveň odletí aj generálny riaditeľ Barcy, Anthony Rossi či technický riaditeľ Andoni Zubizarreta. Chýbať však bude bývalý tréner Terry Venables, ktorý do Zürichu pocestuje na vlastnú päsť.

Druhé lietadlo opustí letisko El Prat o pol hodiny neskôr. V druhom lete do Zürichu budú na palube lietadla prítomní traja kandidáti na toto ocenenie Xavi Hernández, Andrés Iniesta a Lionel Messi. Vedľa nich poletí aj tréner prvého mužstva Pep Guardiola a nominanti na najlepšiu jedenástku roka, David Villa, Carles Pyuol a Gerard Piqué. Spolu s nimi pocestujú najbližší príbuzní hráčov a trénera. Zvyšok príbuzných a priateľov poletí prvým lietadlom. Len zopár cestujúcich v druhom lete do Zürichu má jej účastníkom zabezpečiť pohodu a komfort na palube.


zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.