Január sa po ostatné roky ukázal byť pre Barcelonu zložitým mesiacom, no nie v roku 2011. Vyhrali totiž všetky zápasy v lige a takisto prešli cez dve kolá v Kráľovskom pohári. Barcelona tak len za január odohrala obrovskú porciu 9 oficiálnych zápasov. Remíza z Mallorcou sa v tomto prípade javí ako ďaleká minulosť a preto mnoho novinárov začalo Pepa Guardiolu a jeho tím označovať jednoducho ako neporaziteľných.

16-2 v Lige

5 ligových víťazstiev nie je to jediné čím ‚Blaugrana‘ verejnosť ohromili. Zavážil aj fakt, že všetky výhry získali po odohratí vynikajúcich zápasov, kde prezentovali neskutočný futbal a demonštrovali tak vysokú úroveň kvality nad inými súpermi. Barca za tento čas nastrieľala 16 gólov, čo je v priemere vyše 3 góly na zápas a inkasovala len 2, kuriózne oba na Nou Campe. Vyhrali tri zápasy doma (Levante, Málaga a Racing) a dva vonku (La Coruňa a Alicante).

Päťbodový náskok pred Realom

Zatiaľ čo Barca napreduje neohrozene dopredu, jej najväčší konkurenti v januári zakopli. Real Madrid ako druhý v poradí za Barcelonou stratil z 15 bodov až 5, kým Villarreal zahral o čosi lepšie, keď stratil len 3 body a posilnil si tak tretiu priebežnú pozíciu. Barcelona má tak pred Realom pekný sedem bodový náskok a dokonca až 13 bodový pred mužstvom trénera Garrida.

Copa del Rey

Barca odviedla dobrú prácu aj v Kráľovskom pohári. Zo štyroch zápasov, ktoré sa hrali v januári bol najťažším hneď ten prvý. Bola to odveta osemfinále, kedy ešte pred Vianocami na Nou Campe remizovali len 0-0. Reč je o Athletic Club Bilbao. Na San Mamés to nebol o nič ľahší zápas, no Katalánci dokázali uhrať aspoň remízu 1-1, ktorá im na postup medzi najlepších osem nakoniec stačila.

V Baskicku bola na zápase dusná atmosféra, keď Érica Abidala vo vlastnom pokutovom území zasiahol predmet letiaci z hľadiska. Ten istý hráč potom v podstate rozhodol svojím gólom o postupe Barcelony ďalej. Bol to zároveň jeho prvý gól od júla 2007, teda odkedy prišiel do Barcelony.

Proti Betisu sa Barcelona v prvom zápase veľa nenadrela a s prehľadom ho vyhrala 5-0. Pred zápasom sa divákom predstavili aj Iniesta a Xavi no hlavne Messi ako víťaz Zlatej lopty aj so samotnou cenou. Zápas sa následne niesol v parádnej atmosfére a veď prečo by nie, keď Katalánci v podstate už v prvom zápase o svojom postupe rozhodli. V druhom vedomí si výsledku z prvého zápasu bohužiaľ prehrali 3-1, no na postupe to nič nezmenilo.

Nakoniec prišla v januári na rad Almería a situácia sa na Nou Campe opakovala, keď ich doma rozbili 5-0 a opäť si v predstihu takmer s istotou zabezpečili postup tento krát už do finále. V druhom zápase v Almeríi poslal Guardiola na trávnik jedenástku zloženú až z deviatich zvyčajných náhradníkov no Almeríu dokázali aj tak pokoriť 0-3 – ale to je už príbeh mesiaca Február.

Výsledky zápasov a najlepší strelci Barcelony za mesiac január

Liga

FCB - Levante 2-1
Deportivo - FCB 0-4
FCB – Malaga 4-1
FCB – Racing 3-0
Hercules – FCB 0-3

Copa del Rey

Athletic Bilbao – FCB 1-1
FCB – Betis 5-0
Betis – FCB 3-1
FCB – Almeria 5-0

Najlepší strelci

Leo Messi: 10
Pedro Rodríguez: 8
David Villa: 4
Andrés Iniesta: 3
Seydou Keita: 2
Éric Abidal: 1

zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.