FC Barcelona svojim včerajším víťazstvom prekonala ďalší historický zápis. Tentoraz však zaťala poriadne vysoko, keď zvíťazila v 16 ligovom stretnutí v rade a prekonala tak 15 zápasovú šnúru Di Stefanovho Realu Madrid. Dúfajme, že táto víťazná séria bude trvať tak dlho ako to len bude možné.

Trvalo pol storočia, kým sa nejakému celku podarilo k tomuto rekordu aspoň priblížiť. Pol storočia držal tento rekord slávny Real Madrid, ktorého vodcom bol v tom čase Alfredo Di Stefano.

Minulý týždeň sa Barcelone tento rekord podarilo vyrovnať. Súperom bol Hércules, ktorý dal Kataláncom na štadióne Rico Péreza poriadne zabrať, no nakoniec duel zvládli a triumfovali 0-3. Pep Guardiola bol na tento výsledok pyšný, keď povedal: "Je to obrovská zásluha, najmä ak ten rekord nebol ohrozený celých 50 rokov."

Barcelona svoju šnúru začala v 7. kole v stretnutí proti Valencii. Po góloch od Iniestu a Puyola vyhrali 'Blaugrana' 2-1. Zápas sa hral 16. októbra na Nou Campe a odvtedy nedokázal žiadny tím v La Lige vziať Barcelone čo i len bod.


zdroj: marca.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.