Tréner Arsenalu Londýn Arséne Wenger tvrdí, že Londýnsky klub si nepošpinil meno pri prestupe Jona Miquela Torala Harpera z La Masíe na Britské ostrovy. Klub z Premier League prestup skompletizoval za sumu na úrovni 350 000 eur, no niektoré zdroje uvádzajú aj čiastku pol milióna eur.

16-ročný hráč si mohol na prestup vybrať ktorýkoľvek klub, no Arsenal ho zlákal podobne ako Fabregasa, keďže už vedel ako na to. Celý prestup sa tak zrealizoval rýchlo a potichu.

Prezident Barcelony Sandro Rosell však s týmto postupom 'The Gunners' nie je vôbec spokojný a označil ho za "nemorálny", no manažér Angličanov tvrdí, že celá záležitosť prebehla v súlade s platnými zákonmi.

"Zabúdate na to, že ten chlapec je Angličan," povedal Francúz podľa denníka Independent. "Má anglický pas, jeho mama je Angličanka a dúfame, že nás v lete posilní."

"Máme hráčov, ktorí nás opustili kvôli iným klubom v Anglicku. My sme takisto urobili len to, čo je legálne."

"Milujem Barcelonu, milujem Katalánsko - naozaj proti ním nič nemám, ale ak je hráč napoly Španiel a napoly Angličan, tak prečo by sme ho mali odmietnuť ak je to legálne?"

"Ak by sme urobili niečo nelegálne, povedal by som 'prepáč chlapče, nemôžeme to urobiť.' Množstvo hráčov nás opustilo za presne takých istých okolností."

Wegner sa zároveň odmietol vyjadriť na Rosellove tvrdé slová k tomuto prestupu. "Nechcem viac v tejto veci zachádzať zbytočne ešte ďalej, pretože je to veľmi zložité."

"Ak sa pozriete na akadémiu Barcelony, všimnete si odkiaľ všetci tí hráči pochádzajú, potom príďte naspäť za mnou a môžeme sa o tom porozprávať."

zdroj: goal.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.