Tréner FC Barcelona Pep Guardiola vo svojich zverencov pevne verí. Je presvedčený, že štyria chýbajúci hráči zo základu nebudú mať na hru mužstva žiaden vplyv.

Guardiola vie, že na boji o titul sa podieľa celý káder a nie len zvyčajná základná jedenástka tímu. Barca sa v Mallorce predstaví bez Valdésa, Puyola, Xaviho a Alvesa, no tréner nehľadá žiadne výhovorky: "Ideme na toto stretnutie s hráčmi, ktorých máme k dispozícii. Myslím si, že v týchto hráčov verím viac, ako ktokoľvek iný... Sme kto sme a sme presvedčení, že to zvládneme."

Tréner zo Santpedor považuje zranenia za súčasť futbalu: "V priebehu sezóny sa takéto situácie vyskytnú stále. Nestalo sa to prvýkrát tohto roku." Priznal, že ako náhle sa dozvedel, že niektorí hráči nemôže nastúpiť, vyhodil ich jednoducho z hlavy a nahradil ich ostatnými.

Ako vždy, ani na tejto predzápasovej tlačovke nezabudol Pep pochválil svojho súpera: "S nimi je vždy ťažké hrať. Majú vynikajúci tím, dosť dobrý na to, aby hral aj Európu. Na svojom štadióne sú veľmi silní."

Dnes v bráne Kataláncov nastúpi opäť Pinto namiesto zraneného Valdésa. Pinto sa v minulom zápase predviedol v dobrom svetle a Guardiola to aj ocenil. "Je to nesporne profesionál. Trénuje, aby hral a akceptuje svoju úlohu v tíme."

Tréner uistil, že o osude sezóny nerozhodne to, čo sa stane v nasledujúcich dvoch týždňoch. "Určite to tak nebude. Ale budeme tiež hrať o Ligu Majstrov," povedal. Na výsledok z prvého zápasu osemfinále Ligy Majstrov povedal: "To poukazuje na to, ako veľmi svojim hráčom verím. V tomto roku je cieľom opäť postup do štvrťfinále."

V priebehu nasledujúcich 15 dní čaká Barcelonu zopár ťažkých zápasov v lige, vrátane Valencie či Seville. "Do konca sezóny stále zostáva ešte 14 kôl a to je množstvo bodov," povedal Guardiola, ktorý však nesúhlasí s tým, že jeho tím čakajú práve teraz najťažšie zápasy sezóny. "Najťažšie to je v novembri, decembri a januári," dodal.

Na konci tlačovky sa Guardiola vyjadril aj k prestupu Jona Miquela Torala, ktorý sa sťahuje na Britské ostrovy do Arsenalu. Tréner pokojne odvetil: "Každý má právo na odchod. Želám mu veľa šťastia."

zdroj. fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.