Už zajtra sa predstavia zverenci Luisa Enriqueho v mimoriadne náročnom stretnutí na El Madrigal proti domácemu Villarrealu. Vzhľadom na to, že Barca na svojho rivala z Realu Madrid stráca už šesť bodov, žiadne zaváhanie neprichádza proti Žltej ponorke do úvahy.

Barce sa proti Villarrealu v uplynulých dueloch vskutku darilo. Katalánci dokázali zvíťaziť hneď štyri razy z posledných piatich stretnutí, keď ale mnohí fanúšikovia Blaugranas stále nevedia zabudnúť na minuloročnú marcovú remízu, keď Luchovo družstvo prišlo o dvojgólový náskok.

Ďalším pamätným zápasom z meraní síl z nedávnej histórie je súboj z februára 2015, keď dokázala Barca v domácom prostredí vyhrať napokon 3-2. Villarreal strelil gól v päťdesiatej prvej minúte vďaka Viettovi, aby viedol 1-2, no už o štyri minúty neskôr mali všetky tromfy vo svojich rukách hráči Barcelony. Strelecky sa presadili Rafinha a Leo Messi.

Zaspomíname si aj na stretnutie, ktoré sa odohralo ešte v sezóne 2000/01, kedy sa zrodila napínavá remíza 4-4. Villarreal viedol už o tri góly, no bod pre Barcu získal svojím hetrikom fenomenálne hrajúci Kluivert.

Villarreal CF

Villarreal má za sebou, podobne ako aj Barca, neúspešný vstup do nového roka. Družstvo pod vedením Frana Escribá v piatok v prvom dueli osemfinálového dvojzápasu Copa del Rey podľahlo domácemu Realu Sociedad 3-1, keď tak na nich v odvete čaká náročná úloha streliť rozbehnutým Baskom minimálne dva góly.

Avšak čo sa týka ligy, Žltej ponorke sa darí v uplynulých týždňoch naozaj slušne. Tímu sa na domácom trávniku podarilo zdolať Atlético Madrid jednoznačne 3-0, na čo nadviazala ďalšia výhra v Gijóne. Tentokrát ale čaká na Villarreal úradujúci španielsky majster.

V stretnutí s Barcelonou nebude mať Escribá k dispozícii Roberta Soldada, ktorého trápia problémy s kolenom, a ani Bakambua, kým istý štart nemajú ani Rukavina a Čeryšev. El Submarino Amarillo s Barcou nevyhral už štrnásťkrát po sebe, žltí však na druhej strane vyhrali na El Madrigal šesť z uplynulých siedmich siedmich duelov. Jediná prehra prišla ešte v novembri proti Alavésu.

Luis Enrique si bude musieť dávať dobrý pozor na Jonathana Dos Santosa, hráča, ktorý je barcelonským odchovancom a proti FCB tak bude mať špeciálnu motiváciu. Mexického futbalistu si pamätáme najmä v súvislosti s Pepom Guardiolom, ktorý mu dal počas svojho pôsobenia šancí hneď viacero.

FC Barcelona

Katalánci sa po sviatkoch vrátili do náročného januárového zápasového kolotoča nepresvedčivo. Barca si síce do odvety Španielskeho kráľovského pohára proti Bilbau odnáša dobrý výsledok v podobe prehry 2-1, no berúc do úvahy fakt, že Athletic dohrávalo v deviatich mužoch, tento rezultát môžeme považovať za mierne sklamanie.

Neobzerajme sa ale do minulosti, naopak, sústreďme sa na to, čo čaká na Kataláncov teraz. Starý známy súper z Villarrealu sa posnaží Barcelonu obrať o cenné body, čo si ale pochopiteľne ekipa astúrijského manažéra nechce pripúšťať. Pokiaľ chce totiž aj naďalej pomýšľať na titul, podobné straty jednoducho neprichádzajú do úvahy.

Azulgranas v doterajšom priebehu sezóny prehrali v lige na pôde súpera len jedno stretnutie z jedenástich, keď v októbri prišla nešťastná porážka proti Celte, ktorá v nervydrásajúcom súboji napokon zvíťazila 4-3. Aj napriek tomu však na Real Madrid strácajú už šesť bodov.

Lucho bude mať konečne k dispozícii Jerémyho Mathieua, ktorý dostal od lekárov po dlhočizných týždňoch, počas ktorých ho sužovali rôzne zdravotné problémy, vytúženú zelenú. Koučovi na druhej strane bude chýbať druhý gólman Jasper Cillessen, ktorý má poranený trojhlavý lýtkový sval.

Info pre tipérov

Informácie o zápase

Dátum: 8. január 2017

Čas: 20:45

Miesto: El Madrigal, Villarreal

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk, goal.com, independent.co.uk
Foto: archív

STREAMCOMANDO

-1
2017-01-08 15:13:47

Živý přenos zdarma - http://www.streamcomando.com/...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.