Jediným negatívnym okamihom pre fanúšikov Barcelony v zápase dvadsiateho druhého kola La Ligy Santander bolo hrôzostrašné zranenie Aleixa Vidala z jeho samotného konca. Novinárov pochopiteľne táto situácia zaujímala a v pozápasových rozhovoroch o nej hovorili Sergio Busquets aj Ivan Rakitić.

Ivan Rakitić sa dostal opäť do základnej jedenástky, pripísal si na svoje konto plných deväťdesiat minút a podarilo sa mu presadiť aj gólovo, keď zaznamenal presný zásah na 0-5. "Celý tím má za sebou kompletný zápas," vyhlásil následne chorvátsky futbalista v mixzóne. "K zápasu sme pristúpili s maximálnou vážnosťou od prvej minúty. Trpezlivo sme si počkali na našu chvíľu," tvrdil stredopoliar.

Rakitić rovnako tak neskrýval svoje sklamanie z Theovho zákroku na Aleixa Vidala, ktorého členok je po nepríjemnom strete vážne zranený. "Daný zákrok mi pripadal veľmi škaredo. Dúfam, že sa najhoršie predpovede nenaplnia. Dúfam, že to nebude vážne, pretože ma to riadne vystrašilo," dodal Chorvát.

Sergia Busquetsa jednoznačná výhra z horúcej baskickej pôdy potešila, no podľa názoru skúseného záložníka nemala nič spoločné s finálovým súbojom Copa del Rey, ktorý je naplánovaný medzi týmito dvomi celkami na 27. mája. "Finále nebude mať s týmto zápasom nič spoločné, a to ani z dôvodu duelu samotného, a ani z motivácie, ktorú budú mať, jednoducho nie," vyhlásil Busi.

Futbalista, ktorý sa túto sobotu opäť vrátil do základnej jedenástky po menšom zranení zo stretnutia s Eibarom, bol rovnako rozčarovaný zo zranenia Aleixa Vidala. "Aleixovo zranenie bolo najhorším okamihom celého zápasu, je to dôležitý spoluhráč v našej šatni, a teraz kľúčový i na trávniku," vyhlásil defenzívny stredopoliar.

TIP | Alavés - Barca: Semafor

Médiá zaujímala aj žltá karta, ktorú inkasoval, a tak v nasledujúcom ligovom dueli hrať nebude. "Nebola to provokácia. Mal som na svojom konte už štyri žlté karty a videl som Luisa voľného, no rozhodca ešte nezapískal a ukázal mi tak kartu," dodal Busquets.

K súboju z Mendizorrozy sa napokon vyjadril aj Marc-André ter Stegen, jeden z hrdinov celého stretnutia. "To, na čom mi záleží, je, aby som bol neustále v zápase, a samozrejme, pokiaľ si súper vytvorí príležitosť, je nutné zneškodniť ju. Je to moja práca a sústreďujem sa tak na to. Chceme aj naďalej bojovať o La Ligu," vyhlásil.

"Jediné, čo môžeme urobiť, je vyhrávať naše zápasy, čo sa nám zatiaľ darí, darí sa nám v nich naozaj dobre. Súperi si proti nám vytvárajú málo šancí a duely vyhrávame. Strieľame množstvo gólov a zdá sa, že dobre pracujeme i v defenzíve," dodal MAtS, ktorý sa prezentoval skvelým zákrokom v prvom polčase pri príležitosti Thea.

Zdroj: marca.com, mundodeportivo.com
Foto: marca.com, mundodeportivo.com

gabo111

2
2017-02-11 23:15:53

Ale keď si tak zoberete tak Theo za to ani tak nemôže ale žltú kartu by si zaslúžil. V PL by za to nedali žltú ale rovno červenú. Skrátka mal dostať aspoň žltú.

Teo07

7
2017-02-11 23:29:24

Ani za to tak nemôže. Ale žltú by si zaslúžil. V PL by za to nedali žltú. Ale rovno červenú. Skrátka. Mal dostať aspoň žltú.
Gabo, konečne to niekto pragmaticky zhrnul!

galibier

6
2017-02-12 07:05:41

:-) řekl sem pjet,myslel sem deset....... :-))

LioMessi

4
2017-02-11 23:28:57

Aleix bude 5 mesiacov mimo...

BadrHari

7
2017-02-11 23:36:45

A to prasa co ho zranilo si pokojne odohra dalsie kolo

sid1

8
2017-02-12 06:37:44

Ja by som nebol az tak ostry, toto velmi nestastne skoncilo ale neprislo mi to, ze by tam isiel s tym, ze ho zlozi.

sidi

3
2017-02-12 11:09:08

sid 1, pravdepodobne zle si vyhodnotil zákrok Thea. Ten kto vletí skokom z boku do hráča, ktorý nohou kryje loptu a ide do súboja so škrípajúcimi zubami s myšlienkou buď lopta alebo hráč má nedostatok rešpektu a úctu k súperovi. Ak berieme do úvahy, že už o nič nešlo ( 5 minút do konca so stavom 0:6) môžme povedať, že išiel o nevyberavý, vulgárny zákrok, a ako taký nie je možno po posúdení všetkých okolnosti deja ospravodlňovať.

RougeEtBleu

1
2017-02-12 13:40:27

ale prosím ťa ako si on kryl loptu dpč? veď ten hráč Alavésu bol pri tej lopte o dosť skorej a zotrvačnosťou mu kolenom narazil do nohy až keď už lopta bola v aute... Vidal si to proste posral mal odhadnúť, že ten súboj nestihne

BarcaFan4502

2
2017-02-12 13:10:34

aj keby nasmu hracovi dolamali chrbaticu a vazy aj tak by to rozhodcovia neodpiskali lebo su to uplni hajzli, aj ked to theo urobil neumyselne mal byt potrestany minimalne na červenu kartu, keby theo takto zlikvidoval ronalda tak ma distanc na 2 mesiace

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.