Krajný obranca FC Barcelona Jordi Alba sa vrátil v plnej zbroji proti Juventusu, opäť si získal dôveru Luisa Enriqueho a následne zažiaril v El Clásicu. Španielsky reprezentant nám ukazuje, že jeho výpadok bol len chvíľkový.

Pri zmene systému astúrijského manažéra Blaugranas trpel najviac Jordi Alba. Po tom, čo podľahla Barca Parížu v Lige majstrov 4-0, sa Lucho rozhodol namiesto zaužívaného 4-3-3 pre 3-4-3, čo si však pochopiteľne vyžiadalo i svoju daň a obete. Všetko ale nasvedčuje tomu, že Jordi je naspäť, keď sa v základnej jedenástke objavil v troch po sebe idúdich dueloch. Kouč FCB mu svoju dôveru preukázal v odvetnom stretnutí Champions League proti Juventusu, aby naňho neskôr nezabudol ani v El Clásicu, v ktorom sa prezentoval fantastickým výkonom a pripísal si kľučovú asistenciu pri víťaznom góle Lionela Messiho.

Jordi avšak neskôr absentoval cez týždeň proti Osasune Pamplona, keď je tak na druhej strane vysoko pravdepodobné, že ho v hre uvidíme zajtra proti Espanyolu. Na svojom konte mal krajný obranca už štyri žlté karty a Lucho sa ho tak celkom pochopiteľne snažil pošetriť pred jedným z najnáročnejších zápasov zvyšku sezóny.

Po tom, čo Barca absolútne zlyhala v Parku princov proti domácemu PSG, Alba nehral v základe ani proti Leganés (na svoje konto si ako striedajúci muž pripísal iba deväť minút), a rovnako tak v súboji s Atléticom Madrid. Luis Enrique proti Los Colchoneros uprednostnil Jérémyho Mathieua, neskôr však dal Albovi šancu proti Sportingu a Celte. Turbulentné obdobie šikovného zadáka pokračovalo odvetou proti Parížu, v ktorej neodohral ani minútu, no to Jordiho na kolená nezložilo, hoci mu lodivod príležitosť nedoprial ani v nasledujúcich dvoch dôležitých súbojoch proti Sevilli a Juventusu.

Od prvého duelu štvrťfinálového dvojzápasu proti Starej dáme však nastal viditeľný zlom, esenciálnu rolu totiž Alba pre Azulgranas zohral proti Realu Sociedad, dobrým výkonom sa prezentoval v stretnutí s Juventusom a žiaril i v El Clásicu. V stredu proti Osasune neskôr prišiel zaslúžený oddych. S radosťou tak môžeme konštatovať, že rodák z mesta L'Hospitalet je konečne späť!

Zdroj: mundodeportivo.com
Foto: archív, mundodeportivo.com

Mirakva

14
2017-04-28 19:26:52

Ak chceme.myslieť na titul musíme vyhrať :)

veb4ever

15
2017-04-28 19:32:27

Ak chceme vyhrat titul, musime vyhrat a hrat v 4-3-3, lebo nevyuzit Albu znamena nevyuzit perfektneho rychleho obrancu. A ako pravy bek moze namiesto Roberta hrat aj Masche.

0lk0zeman

26
2017-04-28 19:35:47

podľa mňa ju nikdy nestratil

sid1

12
2017-04-28 20:58:13

Tiez si myslim, navyse je strasny rozdiel ci hra s neymarom on alebo niekto iny

abstinent

9
2017-04-28 21:27:02

alba je dopredu skvely

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.