Svoje štyridsiate siedme narodeniny dnes oslavuje hlavný manažér a bývalý legendárny hráč FC Barcelona, astúrijský stratég Luis Enrique. Všetko najlepšie, pán tréner!

Svoj futbalový príbeh začal astúrijský rodák z Gijónu písať v miestnej akadémii veľkoklubu Sportingu, aby sa následne i v prvom tíme vo veku dvadsať rokov preslávil. Talentovaný Lucho zaznamenal vo svojej prvej skutočnej sezóne v prvom tíme Rojiblancos sedemnásť presných zásahov a dostal sa do pozornosti španielskych veľkoklubov, z ktorých si ho následne vybral Real Madrid. Za Los Blancos odohral počas piatich sezón viac ako dvesto duelov, aby však následne fanúšikom kráľovského klubu zlomil srdce transferom do Barcelony. Luis Enrique neskôr strávil na Camp Nou osem ročníkov, stal sa ikonou a niekoľko ráz sme ho dokonca videli aj s kapitánskou páskou.

Po tom, čo sa Lucho zapísal do dejín ako jeden z najlepších futbalistov histórie, sa však vydal na nemenej náročnú cestu z pohľadu manažéra. Podobne ako Pep Guardiola začínal v béčku Barcelony, no na rozdiel od rodáka zo Santepadoru si pri svojej ceste do áčka FCB vybral i dve medzizastávky, a to v podobe AS Rím a Celty Vigo.

Luis Enrique po sezóne na lavičke Azulgranas skončí a už teraz môžeme povedať, že odíde ako jeden z najhonorovanejších lodivodov celej barcelonskej histórie. Hoci s ním nie sú spokojní všetci fanúšikovia, jeho úspechy pripisujú silnej zostave na čele s monštruóznym útokom MSN a v láske ho príliš nemá ani katalánska tlač, osem trofejí a tituly, ktoré pridá v tejto sezóne, mu nezoberie už nikto.

K oficiálnemu portálu FC Barcelona sa tak, samozrejme, pridávame aj my a Luisovi Enriquemu prajeme do budúcnosti len to najlepšie. Ďakujeme ti za všetko, Lucho!

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív, twitter

rutina

19
2017-05-08 15:48:42

Všetko najlepšie Lucho a hlavne veľké VĎAKA! Na jeho obdobie v Barcelone budú culés spomínať až do smrti. :)

BarcaFan4502

4
2017-05-08 17:01:53

alles gute zum geburtstag

Danny

7
2017-05-08 22:27:06

Je mi luto ze odchadza ... velky sympatak ale co uz treba zmenu ...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.