FC Barcelona ani len netuší, čo robí. Vedenie sa síce snaží získať za Neymara náhradu, ale tu to končí. Po prehre v Španielskom superpohári riaditeľ klub Pep Segura uviedol, že Coutinho aj Dembele sú veľmi blízko Camp Nou, prešlo už nejaké to obdobie, ale hráči sa k Barcelone nepohli ani o milimeter.

Práve naopak, Coutinho a Dembele majú k prestupu na Camp Nou ešte ďalej ako keď Pep Segura ponúkol svetu svoje vyhlásenie. Vtedy nad týmito slovami krútili hlavou aj predstavitelia Liverpoolu či Borussie. Nemali potuchy o čom ten človek hovorí. Klamal? Zrejme áno.

Segura sa sťažoval na to, že pre Barcelonu je nesmierne ťažké do tímu kúpiť top hráčov sveta. Ale potom ako je možné, že kluby aj Real či PSG to dokážu? Možno s lepším plánovaním prestupov by sa veci hýbali jednoduchšie. Pretože je na prvý pohľad jasné, že súčasné vedenie o plánovaní toho veľa nevie. Máme v podstate už po začiatku sezóny, pár dní do konca prestupového obdobia a v kádri prvého tímu sa nachádza 27 hráčov, z toho 11 stredopoliarov. Minimálne 5 hráčov malo byť z výplatnej pásky dávno preč. Pretože pre posily nie je priestor.


Lokálne médiá otvorene píšu o tom, že Ernesto Valverde je znepokojený neschopnosťou vedenia točiť hráčov v kádri. Nedokáže nakúpiť, nedokáže predať. Samozrejme okrem Neymara. Toho vedenie nebolo schopné udržať. Do konca prestupového obdobia zostáva už len týždeň a kroky predstaviteľov Blaugranas začínajú vykazovať znaky zúfalstva.

Katalánci tak potrebujú hráčov aj predať. Priestor v tíme v súčasnosti nie je pre Sergiho Sampera, Douglasa či Munira. Samper nemá ďaleko k hosťovaniu v Las Palmas, zatiaľ čo zvyšní dvaja - záujem o ich služby existuje, no je nepochopiteľné, že ešte stále neodišli. Zabúdať nemôžeme ani na Vermaelena či Marlona. Prvý menovaný mal byť dávno predaný, pre Marlona je nutné vyriešiť hosťovanie, nech sa rozvíja.

V strede poľa takisto panuje chaos. Na 3 pozície si zuby brúsi až 11 hráčov. A Katalánci chcú kúpiť ďalších. Seri samozrejme našťastie vypadol z hry, no Coutinho aspoň podľa vedenia klubu stále môže prísť.

Samper teda nakoniec odišiel, čo klub oficiálne potvrdil včera večer, takže číslo sa znížili na 10. Nebolo by zlé z kádra vyškrtnúť Turana, s ktorým Valverde nepočíta a Rafinhu, ktorý je síce kvalitný hráč, ale je sklenený. Ak je o jeho služby záujem, je potrebné to využiť a hráča speňažiť. Odísť môže aj Gomes, ktorého už len fanúšikovia nemajú veľmi v láske. Spájaný je s Juventusom. O Denisovi Suarezovi sa v súčasnosti nerozmýšľa ako o hráčovi na predaj, ale aj v jeho prípade je budúcnosť na Camp Nou otázna. Je v tom jednoducho neporiadok. Barcelona má v kádri priveľa priemerných hráčov.

Zároveň to nie je fér ani voči hráčom samotným. Všetky ligy v Európe sa už rozbehli a niektorí členovia kádra FC Barcelona stále nevedia, kde budú pôsobiť. Zo strany Barcelony takého konanie nie je korektné. Valverde zatiaľ ako tréner tímu zostáva pokojný, ale aj pre neho táto situácia nie je vôbec dobrá, pretože nevie s čím počítať:

"Rád by som mal káder, ktorý je adekvátny požiadavkám, ktoré sú na nás kladené. Verím, že všetko dopadne dobre."

TIP | Bartomeu klamal, že Messi podpísal zmluvu


Barca však má už len týždeň na to, aby sa veci vyvinuli dobrým smerom. V každom prípade, klub ako Barca by nemal čakať až do posledných dní prestupového obdobia. V konečnom dôsledku sa mužstvo nachádza v otrasnej pozícii a aktuálne prestupové obdobie je takisto otrasné.

zdroj: espn.co.uk
foto: espn.co.uk

vondeylen

17
2017-08-25 07:26:44

toto si messi nezasluzi..

adriano

21
2017-08-25 07:36:14

Toto si nezasluzia vsetci co fandia tomuto klubu!!! Tyto ludia co su na fotke musia byt co najrychlejsie odvolany aby sa klub konecne ocistil a aby tam sedeli ludia co sa fotbalu rozumeju.

romandinho

19
2017-08-25 07:37:20

Viem, ze sme vacsina citelne raneni po odchode Neymara, no az tak katastrofalne by som to nevidel,maju tyzden, majitelia klubov drzali Barcelonu po predaju Neya za gule, Dembele uz cestuje,takze uz je o hodne blizsie , uz aj Lpool si zacina uvedomovat vaznost vonavych peniazkov,maju teda tyzden, dajme im ho, ak to odflaknu, prvy si ''hodim kamenom''.

adriano

3
2017-08-25 09:55:23

Toto vedenie nema viac co hlladat v cele klubu narobili viac zleho ako dobreho.A to este vsetko nevyplavalo na povrch.Treba vela zmenit aby to v klube fungovalo normalne ale hlavne tam treba mat odbornikov na fotbal aby klub siel spravnym smerom.To ze posily prichadzaju neskoro je tiez vina vedenia uz kader mal byt davno poskladany a mal sa zohravat nie na poslednu chvilu.Vedenie malo dost casu na to aby na sezonu bolo vsetko pripravene a dopadlo to tak ako to dopadlo.

mirok484

9
2017-08-25 08:25:17

ja plne súhlasím s článkom. je tam veľa hráčov, ktorí sa do Barcy nehodia. Za všetkých uvediem Turan.

abstinent

-1
2017-08-25 10:50:42

boha mam take nervy na potratov na hornej foto.keby som ich v realite stretol tak asi po nich nieco jebnem

bentes

-7
2017-08-25 11:39:10

kurzové sázení, velmi spolehlivé http://ponetes.blogspot.c

Azulgranas

5
2017-08-25 13:09:25

Rafinhu by bolo teda velmi zlé vyškrtnúť! Autor článku sa zblaznil? Rafinha a Iniesta momentálne jediní kreatívni záložníci. Pevne verím že Rafinhu budú zranenia túto sezónu obchádzať. Je to mladý a perspektívny hráč. Prvoradé je zbaviť sa polien ako Turan a Gomes.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.