Včera bol slávnostne symbolicky položený základný stavebný kameň nového štadióna Estadi Johan Cruyff, na ktorom budú svoje zápasy hrať Barcelona B a ženský tím. Tento dátum pritom nebol zvolený náhodou. Čísla 14 a 9 nosil počas kariéry na drese lietajúci Holanďan.

Podujatie sa konalo na mieste, kde bude vybudovaný nový projekt a prítomní boli členovia rodiny Johana Cruyffa, ako aj členovia klubu. Z prvého tímu FC Barcelona sa tam objavili Andrés Iniesta a Gerard Deulofeu, z rezervy si našli cestu Carles Aleña a Sergi Palencia a ženské futbalové mužstvo reprezentovala dvojica Marta Unzué a Laura Rafols. Nový štadión má byť otvorený v roku 2019, celá výstavba výjde na zhruba 12 miliónov eur a kapacita bude 6 000 miest.

S týmto štadiónom budeme mať najlepšie vybavenie pre futbal a šport. Toto je jeden z naších najdôležitejších projektov a Johan Cruyff by bol hrdý, že štadión bude niesť jeho meno." - Josep Maria Bartomeu, prezident FC Barcelona

Projekt firmy Batlle i Roig Arquitectes sa vyznačuje moderným štýlom a asymetrickým profilom. Na hornú tribúnu sa dostane asi tisíc fanúšikov, pričom na dolnú paťkrát toľko. Jordi Moix, zodpovedný za projekt Espai Barca, zdôraznil, že zachovanie vlastného dedičstva robí Barcelonu tak vzorovým klubom, zatiaľ čo Laura Rafols a Sergi Palencia vyjadrili túžbu mnohých úspechov v novom stánku. "To je dôvod, prečo som hrdý na to, že som tu. Je to unikátny štadión, pretože nosí meno nášho idola. Dúfam, že hra, ktorú nás Johan naučil, sa tu bude naďalej rozvíjať a hráči urobia prvé kroky k hraniu na Camp Nou," povedal Palencia. Fotogalériu si môžete pozrieť tu.

Vyjadrenie prezidenta Josepa Mariu Bartomeua

"Táto udalosť je pre nás plná symbolizmu. Tento dátum sme vybrali, pretože čísla 14’ a ‘9’ sú spojené s kariérou Johana Cruyffa. Hráči La Masie sa budú môcť pozerať z okna na štadión, kde sa ich sny môžu stať realitou."

"Je to spoločný sen všetkých našich členov. Rád by som vyjadril svoju vďaku všetkým predošlým klubovým prezidentom: Nuñezovi za to, že pred niekoľkými rokmi kúpil tento pozemok, aby mohol vytvoriť La Masiu; Gaspartovi lebo projektu veril a položil prvý kameň; Laportovi za prácu vykonanú v Sant Joan Despí a za inauguráciu Ciutat Esportiva; nakoniec Rosellovi za konečný impluz novej La Masie a novým športovým halám. Chcem ďalej zablahoželať architektom Batlleovi a Roigovi za ich návrh a poďakovania patrí takisto Cruyffovej rodine, že nám dovolili pomenovať štadión po Johanovi."

"S týmto štadiónom budeme mať najlepšie vybavenie pre futbal a šport. Toto je jeden z naších najdôležitejších projektov a Johan Cruyff by bol hrdý, že štadión bude niesť jeho meno. Vyzývam ľudí zo Sant Joan Despí a Baix Llobregat, aby prišli a sledovali budúce futbalové legendy."

zdroj: sport.es

video: youtube.com

cruyff

12
2017-09-15 12:49:13

msr. Bartomeu, tento kameň ste mali na Estadi dať ešte ked Johan žil. Prv si ho z Rosellom vyhodil zobrali mu honor, obvinili ho z mnohých vecí, ktorých sa nedopustil, urobil mu hanbu v celom futbalovom svete a teraz tento farizejsky čin? Na to sa nezabuda...a do dnes si nepamätam, žeby sa niekto z klubu za to jeho rodine alebo na verejnosti ospravedlnil.. visca....

abstinent

3
2017-09-15 14:01:42

vedenie klubu je mafia.co viac k tomu dodat

Maxmilian

7
2017-09-15 14:46:43

A ty to vieš zase najlepšie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.