Víťazstvo proti Málage sa skoro určite nezapíše do histórie, no to neznamená, že nebolo dôležité. Barca konečne zdolala súpera, ktorý bol jedným z hlavných dôvodov, prečo vlani nevyhrala ligu. Málaga je totiž v každom momente, aj keď je na spodku tabuľky, taká nevyspytateľná, ako bola stále.

Aj keď pominieme to, že prvý gól prišiel po tom, čo bola centrovaná lopta už dávno za čiarou, mužstvo podalo skvelý výkon čo sa týka tímovej hry. Oba góly totiž prišli po súhre viacerých hráčov, pričom sa v Barcelone, akú dnes vidíme, nespolieha celý tím len na útočný trojzáprah. To, že sa tím celý zápas trápil a Messi nedal ani jeden gól sú indikátory, že zápas sa vyvíjal pomaly, rovnako ako v prípade výhier proti Olympiacosu a Las Palmas.

Možno je to kvôli tomu, že futbal v Barcelone je 'postihnutý' atmoférou z politických vojen medzi Španielskom a Katalánskom, ktoré kričí, že chce 'slobodu'. Medzitým Valverde a jeho družina ukazuje, že sú schopní prekonať toto obdobie a prejsť všetkými možnými testami, aby dokázali, že tento projekt stojí za to. Pretože aj keď sa v posledných týždňoch zmrákalo, Barca pôsobí istejšie ako kedykoľvek predtým.

TIP | A Suárez bol znova vystriedaný...


Tím si dokázal vybudovať úžasnú stabilitu. A stabilita prináša triumfy. Zároveň to vyzerá tak, že nie je nič, čo by mohlo túto bandu destabilizovať - mužstvo možno stratilo svoju priamočiarosť, no v rovnakom momente je lopta znova na ich kopačkách. Nezmyselné debaty o držaní lopty sa vytratili. Nie sú o tom žiadne pochybnosti. Všetko totiž nasvedčuje tomu, že Valverde chce kompletnú kontrolu hry s tým, že ctí hodnoty, ktoré dal tomuto klubu Cruyff. Späť ku koreňom. Trénerovi sa to podarilo implementovať v rekordnom čase s jednou dôležitou esenciou úspechu: Barca je znova TÍM!

Čo bolo predtým len Trident a spol, je teraz veľmi kompaktný tím po všetkých stránkach, ktorý nie je zraniteľný absenciou nektorého z hráčov. Až na Messiho, no to je pochopiteľné. Nezáleží, či je v obrane Mascherano a Digne. Nezáleží, či je Busquets stiahnutý z hry a prichádza Paulinho. Triumf je výsledkom kolektívnej práce. Triumf je výsledkom Valverdeho práce.

zdroj: sport-english.com
foto: vivabarca

Zmazaný užívateľ

top komentár
52
2017-10-22 17:06:20

Tak pod tohle se rad podepisu... Je to presne tak,jen vydrzet,az do konce sezony!

Patland2

4
2017-10-22 17:38:04

Neodpustim si jednu poznámku : když jsem hovořil loňskou sezonu o tom, ze hrace nemáme tak špatně a že vztah mezi trenérem a hráči neni takový, jaký by byt měl, přičemž to byl hlavní důvod některých velmi nekvalitních výkonu, byli tu mnoho těch, co vyzdvihovali LE do nebes. A pak ti samí odsuzovali Valverdeho s tím, ze to není v trenerovi. Tak snad se alespoň trochu v duchu stydí...

Tom10

-41
2017-10-22 17:51:07

Ja sa nestydim, stále pokladám LE za inú triedu ako valverdeho amatera.

Rasto

11
2017-10-22 21:02:41

Ty by si sa mal, lebo Ty ani nevieš, komu fandíš! Ty nie si ozajstný fanúšik Barcy!

Tom10

-8
2017-10-22 21:33:55

nie neviem, hlavne že ty vieš.

BarcaFan4502

7
2017-10-22 18:42:16

hlavne aby to tak pretrvalo co najdlhsie.

cruyff

4
2017-10-22 19:50:33

to že tu niekto spomína Johana Cruyffa a držanie lopty pri trenerovi Velverderovi, je neznalosť Johana, ako osobnosti. Dnešna Barca nema nič spoločne s Johanom Cruyffom. Po jeho odchode do fotbaloveho neba, sa v fcb viditeľne stráca krása futbalu. prečo? lebo tu vladne vedenie ktoré sa venuje tvrdemu biznisu. Dôležite su víťazstva a futbalova krása, ktorá bola stále vlastnostťou fcb a ,,LA JOHAN CRUYFF,,,sa vytraca. Kto pozná ,,14 toro,, Johana Cruyffa, tak jeho fylozófia je uplne o niečom inom.Po včerajšej ,,výhre,, neviem prísť na cchuť tomuto mužstvu. A ešte jedna vec k odchodu Neya, je to fatalna chyba vedenia, že znechutila pobyt Neya v FCB a tom ma do dnes nik nepresvedčil. Vyjadrenia Danyho Alvesa prečo sa nechcel vratiť do fcb, hovorí za všetko...viisca..

Patland2

13
2017-10-22 20:36:09

Vedení...do hlavy Neymarovi nevidí nikdo, ale to co říká nebo neříká musíš brát s rezervou. Přeci natvrdo nepoví, ze nechce být ten druhý za Messim. To proste říct nemůže. Proto spousta zástupných důvodů, o jejichž relevanci by se dalo pochybovat víc než o shora uvedeným naprosto racionálním důvodu

Federer

0
2017-10-23 10:08:59

Tak s týmto súhlasím nie na 100% ale na 1000%. Pamätám i časy Johanna, Pepa, atď. Len veta "... neviem prísť na chuť tomuto mužstvu..." sa mi nezdá. Výhry so slabšími boli náš problém - teraz sa zdá že už nie sú. No za Neymarom ľutujem aj ja, o zradcovi hovoria viacerí-ja si to nemyslím - viď aj prípad Dani Alvesa, ako sám píšeš. Že je Ney exot je jasné, kto si pamätá napr. Ronaldinha, Romaria, Rivalda, atď. brazílčanov musí to potvrdiť. To však nesmie mať 13-18 rokov - bez urážky mládež !!!

buldozer

21
2017-10-22 20:10:05

Kokos co sa to stalo s Valenciou? Ved oni mali brutal tazky zreb na zaciatku. Az na nas a Villareal uz hrali so vsetkymi z prvej polovice tabulky a su na 2. mieste. Neskutocne.

Federer

-1
2017-10-23 10:11:17

@buldozer : máš pravdu, Valencia je prekvápko a hrá fakt pekný futbal. Celá liga hrá pekne, no 2 veci ma serú : filmovanie pri "fauloch" a rozhodcovia pri ktorých sa to dá. Nič nového pod slnkom. Inak najlepšia liga sveta.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.