Po víkendovom ligovom zápase nás najbližšie čaká rozhodujúci duel v skupinovej fázy Ligy majstrov pre katalánsku Barcu. Ak proti Juventusu neprehrá, stane sa s veľkou pravdepodobnosťou prvá vo svojej skupine. Bude to však náročné.

V prvom stretnutí v skupine si Messi a spol poradili s Juve až nečakane jednoducho. Dá sa povedať, že celý svet čakal vyrovnané stretnutie, no miesto toho prišla jasná lekcia pre Turínčanov. Bude to tak aj tentoraz?


FC Barcelona

Barca má momentálne dobrú formu a v lige kraľuje. I tak, nemôžeme sa zatiaľ zbaviť pocitu, že tento tím je v podstate stále mimoriadne nevyspytateľný – ak by Katalánci proti Juventusu prehrali, skomplikovali by si prvenstvo v skupine, v ktorej sú jasnými favoritmi.

Cez víkend sa konečne strelecky prebral Suárez, čo je pre mužstvo viac než dobrá správa. Leo Messi už toľko gólov posledné zápasy nedáva, preto je ideálne, že to znova padá aj Uruguajčanovi. Proti výbornej obrane Talianov to môže byť rozhodujúce.

Blízko k návratu už je aj dlhodobo zranený Dembéle, no aktuálne je Barca rada, že má vo svojej zostave Paca Alcácera. Mimo kádra zostávajú stále aj Rafinha, André Gomes, Turan či Mascherano.

Do brány s Ter Stegenom, obranu budú reprezentovať prakticky určite Alba, Piqué, Umtiti a Semedo, do zálohy sa možno postaví aj strelecky výborne disponovaný Paulinho. V útoku snáď niet o čom, povedie ho Messi, alternovať mu bude Suárez, ďalej Alcácer či Deulofeu.

Predpokladaná zostva: Ter Stegen, Alba, Piqué, Umtiti, Semedo, Busquets, Paulinho, Rakitič, Iniesta, Messi, Paco, Suárez

Juventus

Barca ani Juve svoje posledné zápasy v Champions League nevyhrali. Turín zaváhal proti Sportingu, Barca zas neprekonala gólmana Olympiakosu. Juve už vie, že ak chce v skupine triumfovať, musí Barcu poraziť.

Juventus je do tohto momentu na domácej pôde proti Barcelone zatiaľ neporazený. Inak je to pre Barcu vo všeobecnosti proti Talianom často kríž – teraz to pravdepodobne nebude o nič jednoduchšie.

Stávkové kancelárie favorizujú Barcu, no zápas to bude jednoznačne ťažký. Do brány pôjde po obrovskom sklamaní z repre pauzy Buffon, V zálohe nebude chýbať dvojka Panič – Matuidi, do útoku zavelia Dybala a Higuain.

Predpokladaná zostva: Buffon, Lichsteiner, Barzagli, Chiellini, Sandro, Pjanič, Matuidi, Costa, Dybala, Mandžukič, Higuain

Info pre tipérov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.