Barcelona po celý včerajší zápas nedokázala prekonať Gigiho Buffona, pričom to isté sa dá tvrdiť aj o Juventuse, ktorý si zas vylámal zuby na ter Stegenovi. Zápas bol viac menej nezáživný, čo okorenili občasné šance na oboch stranách, ktorých však bolo ako šafránu. Zaskveli sa hlavne Gerard Piqué s MAtS-om, ktorí nedovolili Juventusu skomplikovať pozíciu Kataláncov v tabuľke skupiny D.

Nakoniec bol tento prestížny duel len všedným zápasom medzi dvoma tímami, ktoré však bojovali o každý centimeter ihriska. Keďže stretnutie sa odohralo takmer bez väčších šancí, výsledok 0-0 je viac ako spravodlivý. Pozitívom je forma Gerarda Piquého, ktorý odohral skvelý zápas a denníkom Sport bol vybraný ako najlepší hráč včerajšieho stretnutia.

Neoceniteľnú prácu však odviedlo aj duo Paulinho - Busquets, ktorí držali stred poľa po celý priebeh zápasu. Rakitićovi sa podarilo nastreliť tyčku pri priamom kope, kým Paulinho to tiež párkrát vyskúšal z diaľky. Ter Stegen bol veľkou oporou, pričom sa snažil zakladať útočné akcie svojho tímu a po príchode Messiho prišlo aj oživenie smerom dopredu.

ter Stegen - 7

Marc-André sa celý zápas predvádzal istým postojom a mal riešenie na každú situáciu. Chytil všetko, keď to bolo potrebné chytiť a hral aj na pozícii libero, kde pomáhal zakladať útoky. Ponúkol skvelú bezpečnosť v zadných radoch, čo si v poslednej dobe nevedia jeho spoluhráči vynachváliť. V posledných sekundách zneškodnil Dybalov štipľavý pokus, pričom loptu vytesnil na rohový kop.

Semedo - 6

Portugalčan bol v defenzíve skúšaný Alexom Sandrom, ktorý zakladal útoky svojho tímu, pričom si veľakrát musel poradiť aj s hbitým Douglasom Costom. V žiadnom momente zápasu však nesklamal a predstavoval zodpovednosť na svojom poste. V krátkosti - odohral solídny zápas, pričom si udržal tempo, ktoré má nastolené už od začiatku sezóny, pričom do svojej zbierky pridal ďalší dobrý výkon, tentoraz proti Juventusu.

Piqué - 8

Na tom, že sa Juventusu nepodarilo nijak vážnejšie ohroziť svätyňu Barcelony, má veľkú zásluhu práve Gerard Piqué. Ten si postrážil Higuaína, pričom nám poskytol pohľad na defenzívnu stabilitu bez nejakých väčších chýb.

TIP | Juventus - Barca: Semafor


Umtiti - 6

Vo viacerých prípadoch Sama až poľahky obišiel hosťujúci Costa, no obranca presne vedel, čo robiť, keď sa domáci už-už dostávali do šancí. Nebol to presne jeho typ zápasu, no tím nesmierne podržal. S Dignem si na ľavo rozumeli, pričom vytvorili veľmi solídne defenzívne duo.

Digne - 6

Mal na starosti Cuadrada, pričom sa tejto povinnosti zhostil výborne. Síce s ním mal občas problémy, no nakoniec si vždy poradil a nedovolil Kolumbíjčanovi si nejak veľmi vyskakovať. Svojim pokynom porozumel a vykonával ich s veľkou istotou. V druhom polčase sa začal občas aj vysúvať, špeciálne keď bol na ihrisku ešte Gerard Deulofeu. Jediné, čo sa mu dá vytknúť je to, ako zareagoval pri najväčšej šanci zápasu, keď namiesto toho, aby skúšal strieľať osamotený pred Buffonom, hľadal ešte voľného Luisa Suáreza.

Busquets - 7

Všetky útoky Barcelony, naozaj všetky, išli cez neho. Jeho zodpovednosťou bolo dirigovať ofenzívu Kataláncov a štartovať útoky. Kým neprišiel do hry Lionel Messi, Španiel mal v strede poľa svoj monopol, pričom s každou situáciou si vedel poradiť. Rozprávať by nám o tom mohol špeciálne Miralem Pjanić, ktorého defenzívny záložník vyškolil pri pokuse o odobratie lopty.

Rakitić - 7

Ivan porozumel svojej úlohe v zápase hneď od začiatku: postarať sa o útočné snaženie svojho tímu. Svoju funkciu splnil a takmer celý zápas sa nezastavil. Bol veľmi dôležitým prvkom na Allianz Stadium.

Paulinho - 6

Podarilo sa mu vystreliť dvakrát z veľkej vzdialenosti, snažil sa vyhrávať hlavičkové súboje a skúšal to na rozhodcu pri páde v pokutovom území Juventusu, no kvôli teatrálnemu pádu bol odmenený žltou kartou. V druhom polčase bol následne kúsok utiahnutý, no takéto veci sa počas zápasu môžu občas prihodiť.

Iniesta - 6

Bez Messiho v prvom polčase to bol práve Don Andrés, kto mal zakladať útoky Barcelony. Hráči Starej dámy si ho však brilantne postrážili, pričom to mal ťažké so spracovaním lopty a následným spojením s tímom. Po polčase sa jeho hra zlepšila a viac sa integroval do tímu. Bol vystriedaný 15 minút pred koncom zápasu.

Deulofeu - 6

Vyzeralo to tak, že mu dal Valverde na hlavu až moc povinností. Necítil sa v zápase komfortne, čo sa odzrkadlilo aj na jeho výkone. Keď sa zdalo že už sa mu začína dariť, vystriedal ho Lionel Messi.

TIP | Juventus 0-0 Barca: Reakcie hráčov


Suárez - 5

Celý zápas strávil v bojovnom duchu, pričom so stopérmi Bianconeri súperil o každý centimeter vo finálnej tretine ihriska. Taliani mu však nedali dýchať a Uruguajčan odohral zase priemerné stretnutie, za ktoré vyfasoval najnižšie hodnotenie z pomedzi všetkých hráčov Barcelony.

Náhradníci

Messi - 7

Valverde ho na začiatku posadil na lavičku náhradníkov, aby si oddýchol pred dôležitým víkendovým duelom s Valenciou. Žolíka v podobe Argentínčana vypustil až v druhom polčase, keď potreboval trochu oslobodiť Iniestu a povzbudiť tím po fyzickej aj mentálnej stránke. Barcelona sa jeho príchodom stala dravšia, viac ožila, pričom Juventus musel vynaložiť veľkú úsilie, aby sa mu ho podarilo odstaviť od lopty.

Alba - 6

Valverde sa rozhodol nechal odpočívať aj ďalšieho hráča základnej zostavy, a to Jordiho Albu. Ten prišiel na ihrisko 15 minút pred koncom zápasu, pričom na ľavej strane spoľahlivo kombinoval s Dignem.

zdroj: sport.es
foto: vivabarca

Bachy

20
2017-11-23 14:45:03

Inak Digne Alba na ľavej strane nie je podľa mňa zlý ťah :)

buldozer

3
2017-11-23 14:48:21

Najhorsia bola zaloha, nevymysleli takmer nic, ziadna podpora utoku a to tam boli styria. Bez Messiho to opat bol len polovicny tim.

kopanakope

10
2017-11-23 17:20:04

netaraj, hralo sa proti vyspelemu timu a v hlave az tak strasne o vela neislo, skor si myslim ze hraci boli mentalne prilis nastaveny na tu remizu, preto tam nebolo vidiet viac toho smerom do ofenzivy

Fazy

11
2017-11-23 15:01:53

To hodnotenie nemá žiadny logický základ. Za čo dostal Delofeu rovnakú známku ako Iniesta a Umtiti? Digne 6 ? V žiadnom prípade, bol najslabším článkom mužstva, keď dostane loptu je stratený. Nevie čo s ňou má urobiť. A Suárez? Tak ten má takú hlbokú krízu, že bude mať čo robiť, aby sa udržal v základe. Päťku dostal len preto lebo je to Suárez, ale ináč maximálne ak 4.

naqiria

18
2017-11-23 15:14:40

Ter Stegen, to je neskutocna skala. Nebal by som sa povedat ze je momentalne asi brankar s najlepsou formou na svete

Backo

20
2017-11-23 15:22:44

Velmi zle hodnotenie. Umtiti určite nie 6 ale 7. Iniesta najlepší na ihrisku, vedenie lopty, kreativita atď.. Minimálne 7. Deulofeu 6?? Narozdiel od Suareza behal a dovolil si 1 na 1 a neraz mu to vyšlo. Rychlosť ma za piatich hráčov a bolo to aj vidiet. A Suarez 3 bez debaty. Dva krát za zápas nahral dobre, raz vystrelil. Ja by som to videl takto.

Federer

10
2017-11-23 19:04:22

Vidíš aké sú rôzne názory ? Ja tvrdím že Busquets jednoznačne najlepší na ihrisku. Určite 9 za žiadnu chybu a absolútnu suverenitu. A vôbec mi nejde o fintičky. Prehľad, hlava hore a ťahá lopty z obrany do útoku. Každú. A nie je to prvý zápas ale posledných 8-10.

Backo

5
2017-11-23 19:37:07

Busquets jednoznačne super včera, vynikajúci prehlad.

Dr-QQ

-5
2017-11-23 19:18:39

ter Stegen=7
Semedo=6
Piqué=6
Umtiti=7
Digne=6
Rakitič=6
Busquets=7
Iniesta=6
Deulofeu=5
Suárez=5
Paulinho=6
Messi=6
Alba=5

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.